Ga naar inhoud

Dagboek van Namu en Finn


Evee

Aanbevolen berichten

  • 2 weken later...
18 uren geleden, Evee zei:

Ik heb ze bij de plantjeskraam op de markt gekocht een paar jaar geleden.

De kweker waar ik ze vorig jaar van gekregen heb, zei tegen me dat ik binnenkort weer nieuwe krijg. Niet te lang met die planten doen. Haha, kom maar op met je nieuwe maar de oude houd ik ook nog.

Maar o o die slakken.

Mijn begonia's heb ik even van het gras afgehaald. Daar staan de potten nl. op. En heb ze op de inrit gezet. Even klaar met die slakken. Gisteravond weer 91. Maar niet allemaal bij ons huis. Dat waren er een stuk of 40.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Gisteravond hadden de honden opeens veel interesse in iets naast de konijnenren. Er is daar ruimte tussen de ren en schutting. Daar groeit wat onkruid en liggen wat planken. Er staat een simpel ren paneeltje voor de opening zodat de honden er niet tussen gaan. Ik ging dus kijken wat het was.... een flinke egel! 

 

Ik denk dat die gisteren al in mijn tuintje had gelopen (fijn tegen de slakken) want toen waren ze ook al alert. Maar handig is het niet, gezien de geschiedenis die wij hebben met de honden die in egels bijten, en dan zitten wij weer met vlooien in huis, de egel is gewond en soms ook dood, niet wat je wil. Dus de honden in huis gedaan en met een oude handdoek terug naar buiten, op egel jacht 😄 Die was snel te pakken, hij blies wel heel boos naar mij! Ik heb hem gecontroleerd, hij was echt bol, dik en zwaar, ik zag geen verwondingen, geen vlooien en teken op mijn handdoek, hij zag er gewoon fit uit. Ik heb hem dus maar de tuin uit getild en een nieuw plekje gegeven, bij een vervallen, leegstaande woning in de tuin een stukje verderop in de straat. 🦔

 

Vanochtend was ik nog even in Goes en in de action kwam ik likmatten met aan de andere kant zuignappen tegen voor de honden voor maar 1.29 euro. Die heb ik natuurlijk meegenomen, die kunnen in de woonkamer kenneltjes tegen de wand, of in de badkamer aan de muur als er een wasbeurt nodig is. 

 

Verder gaat het eigenlijk gewoon goed op het moment. Finn is echt groot en sterk aan het worden. Hij is wel echt een puber met driftbuien als hij iets niet mag, echt een drama-king. Kennen jullie die filmpjes van van die peuters die zichzelf stampend en slaand op de grond werpen in een supermarkt omdat iets niet mag? Nou, zo is Finn dus ook 😂

Namu is echt een stuk rustiger geworden de laatste maanden. 

Het alleen zijn lukt nu voor ongeveer 4 uur. 

 

De egel:

image.png

 

Finn  tijdens een driftbui

image.png

  • Vind ik leuk 2
  • Haha 7
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb al een paar keer gefilmd dat ik dacht, nu komt er vast zo een bui, en dan bleef het toch mild. En had hij een bui buiten tijdens een wandeling (hij mocht niet langer spelen met z'n maatje), en toen had ik mijn telefoon niet bij 😅

Ik doe mijn best hoor 😄 Gelukkig heeft hij die buien ook niet hele dagen 😂

  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Het ging eigenlijk best goed, maar vannacht was het drama met Finn. Misschien toch omdat hij zich gisteren wat drukker heeft gemaakt door de activiteiten in huis en de tuin?

 

Hij joelde ons vroeg wakker, kwart over 4, en het duurde even voor we wakker en beneden waren. Toen had meneer al in huis geplast. Jammer hoor.  

 

Zindelijkheid is bij hem toch wel een ding,  hij lijkt er ook niets om te geven. Hij had nu al een aantal maanden niets in huis gedaan gelukkig. Hij doet ook veel hormonale plasjes op het moment.  En laatst pieste hij tijdens een wandeling ook al over mijn man z'n schoen 😂 Bij gebrek aan een paaltje of boom denk ik?! Het is een bijzondere... hij is ook echt niet slim. 

  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

haha die kan er ook nog wel bij! De lijst is al aardig lang hoor, met bijnamen:

 

Finn
Finnie
Baron van Floofenstein
De Baron
Papkaokje
Floeftie
Invasieve soort
Het is naar de Finnisteinen
Finnvasie
Finndegeleidehond
Finnishing touch
rugFinn (slaaphouding die hij regelmatig heeft)
Finndsel (als ie weer wat gevonden heeft tijdens een wandeling)

Onnozele

Viespeuk of vies ventje (de oorzaak varieert van in sloten springen, in vogelpoep rollen of zoals gisteren, in huis piesen).

 

Namu

Namusaurus
Nou mou
Held op sokken
Malamuts
Drakenbaby
Gremlin

Malamat (haar slaaphouding en voorkeur om voor de deuropening te slapen)


Ik noemde ze lang de grote (Namu) en de kleine (Finn) maar dat gaat al een tijdje niet meer. We zijn dus maar overgestapt op broer en zus en oudste en jongste. 

 

En ik roep ze nog steeds als "puppies" als ik ze beide wil roepen. 

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

13 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

G E W E L D I G ! !

 

 

Fijn te weten😂 😎 😉

haha nou ik denk niet dat dat goed komt hoor, of je moet van avontuur houden 😂

 

Vanochtend begon de wandeling met Finn verschrikkelijk. Hij vond alles interessant behalve mij, heel vervelend want dan trekt hij ook en hij is echt enorm sterk geworden. Ik kon proberen en vragen wat ik wilde, hij had gewoon geen aandacht voor mij. De bananen-in-de-oren fase dus. Interesse in wat hij allemaal rook en zag, maar luisteren naar mij? Nee hoor.

 

Doorgelopen en andere honden vermeden en na een tijdje, nadat hij ook zijn behoefte gedaan had, kreeg hij toch weer wat aandacht voor mij. "Oh ja, jij was er ook nog!". Wat oefeningetjes gedaan en toen we bijna thuis waren ging het weer goed en was zijn geheugen weer opgefrist 😂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .