Ga naar inhoud

Het konijnencafe 2024 - slowchat konijnendingen


Evee

Aanbevolen berichten

Helaas hebben we Artemis in moeten laten slapen 2 weken geleden. Ze was al langer aan het afvallen en de laatste weken liep ze mank. Na verschillende dierenartsbezoeken bleek dat ze een vorm van botkanker had, die al in beide achterpoten te zien was, waardoor er geen behandeling meer mogelijk was. Ze is ongeveer 10 jaar geworden, heeft 5 jaar daarvan bij mij mogen wonen samen met Apollo. De afspraak bij de dierenarts was heel mooi, rustig en ze hebben alle tijd voor ons genomen om ook Apollo afscheid te laten nemen daar.

 

Apollo is een week alleen geweest voor ik hem meenam naar de opvang waar ik ook vrijwilliger ben. Daar zat een voedster al lange tijd in de opvang. Ze was zwart en erg bang. Gelukkig vond ze Apollo wel leuk en hij haar. Ze heeft van mij de naam Pandora gekregen.

 

De koppeling ging erg rustig, nauwelijks spanning gezien. Af en toe wat neuzen, verder deden ze hun eigen ding, maar langzaam wel naar elkaar toe getrokken. Zo'n rustige koppeling heb ik zelden meegemaakt. Er is nog geen liefde, maar ze zoeken wel steun bij elkaar (in de auto, of als ik het hok in kom), dus dat komt vast goed.

 

Ze is erg bang, dus ik ga langzaam haar vertrouwen proberen te winnen als ze een beetje gewend is hier. Daarnaast is ze ook te dik, dus mag ze nog flink afvallen. Maar dat komt ook vast goed nu ze meer ruimte heeft en een afgemeten hoeveelheid voer krijgt.

 

20240624-171723.jpg

  • Verdrietig 8
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje, wat verdrietig dat Artemis er niet meer is. Sterkte. Die dikke Pandora krijgt een topleven met Apollo samen en natuurlijk jou als personeel. Het zal wel even wennen zijn aan de nieuwe situatie voor de konijnen en voor jou. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is toch wel een leuk konijn om te zien, ik dacht toen je zei zwart, doe maar de tweede keuze, maar ze is mooi! Heel fijn dat ze bij jou kan wonen nu. Naam vind ik ook passend, wie weet wat er nog tevoorschijn komt als ze eenmaal gewend is?!

 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

8 minuten geleden, Lappie2 zei:

Heel veel sterkte 🌈🖤

 

Pandora...mooie naam 🥰 Het is het beste voor Apollo maar het moet ook wel heel moeilijk voor jou zijn zo snel een andere nijn... 

 

🤗

Dit maakt het voor mij juist makkelijker. Tuurlijk had ik het liefst Artemis nog langer bij me gehad, maar haar verlies is makkelijker te dragen omdat het ook betekent dat ik een ander konijn uit de opvang een goed thuis kan geven. 

  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

5 uren geleden, happy211 zei:

Dit maakt het voor mij juist makkelijker. Tuurlijk had ik het liefst Artemis nog langer bij me gehad, maar haar verlies is makkelijker te dragen omdat het ook betekent dat ik een ander konijn uit de opvang een goed thuis kan geven. 

Ja dat is ook waar🥰 Mooie gedachte 🤗

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Soms denk ik wat moet ik nou toch over mijn konijnen schrijven, want heel eerlijk, het gaat gelukkig goed met de gezondheid, goed met het drietal en gewoon rustig met alles. Dan heb je niet zoveel te melden.

 

Behalve dat ik gisteravond heerlijk heb zitten genieten van Harold en Brenda die beiden van het avondzonnetje zaten te genieten. Heerlijk doezelen in het zonlicht 😊

En Sofie? Die was aan het apekooien. Waar de senioren zich dus niets van aantrokken 😂

  • Haha 7
Link naar reactie
Delen op andere sites

20 uren geleden, To van de Veluwe zei:

Dat heb ik nou ook. Ik heb ook niets te schrijven over ze. Het zijn 'gewone' konijnen.

 

Die gekkerds van mij maken de verhalen gewoon. Gisterenavond was ik aan het sporten voor de TV in de woonkamer samen met mijn man. Vervolgens vraagt hij zich af waarom ik opeens keihard in de slappe lach schiet - zo'n gek fitness programma was het toch niet? Ik krijg er hikkend uit: "we hebben publiek". Hij snapte hem niet, ik wijzen, zit Scarlett echt naar binnen te loeren vanaf de boomstronk met zo'n koppie van: "Wat doe JIJ nou voor geks?".

 

Ik was te laat om mijn telefoon te pakken om een foto te maken, maar het was echt hilarisch.


Hier heb ik gewoon te weinig tijd en niet altijd foto's of film voor alle verhalen.

  • Haha 7
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat heel goed met Pandora en Apollo, het is echt heel rustig en ze zitten al vaak samen. Maar ze zijn er nog niet helemaal uit met de rangorde, ookal zie je niet het typische gedrag dat wij hier vaak beschrijven in de koppeling. Jagen en rijden gebeurd bijvoorbeeld helemaal niet, maar Apollo eist wel vaak om gewassen te worden, waar Pandora nog niet aan toe wil geven.

  • Vind ik leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe je je man lekker schrik aanjaagt:

 

Stap 1: Schreeuw heel hard verontwaardigd Lodewijk!

Stap 2: doe niets anders, waardoor hij naar beneden komt rennen, want wat was er dan met Lodewijk.


Uh, meneer besloot gewoon buiten, in de ren, recht voor me, zijn staart op te tillen en over zijn keutels te plassen terwijl hij hooi zat te eten. Stouterd!

  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .