Ga naar inhoud

Vachtmijt?


pakyakker

Aanbevolen berichten

Zelf de dosis halveren is niet altijd de juiste methode. Kan zijn dat het in dit geval wel kan, maar nooit zonder goedkeuring vd DA. Het kan zijn dat de actieve stof niet goed gemengd is, en dat je dus of veel te weinig of alsnog te veel toediend. Bij tabletten mag het ook alleen maar als er echt een breukstreepje is (zoals bij menselijke medicatie: paracetamol wel, maar bij ibuprofen niet) 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alleen ervaring met een konijn met schurft, niet met vachtmijt. En dat werd behandeld met injecties omdat het ook echt heel heftig was, dat konijntje was er half kaal door geworden en het duurde echt weken voor het voorbij was. 

Ik heb dus gelukkig geen ervaring met de pipetten. Maar dat de dosering voor konijnen anders is dan voor honden en katten, dat is bij veel medicijnen het geval. Dat komt vaak omdat de stofwisseling van een konijn anders, sneller, is dan van een hond of kat. Ik zou daarin dus op de dierenarts(assistente) vertrouwen. Hopelijk ben je er snel vanaf!

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

25 minuten geleden zei Evee:

Maar dat de dosering voor konijnen anders is dan voor honden en katten, dat is bij veel medicijnen het geval. Dat komt vaak omdat de stofwisseling van een konijn anders, sneller, is dan van een hond of kat. Ik zou daarin dus op de dierenarts(assistente) vertrouwen. Hopelijk ben je er snel vanaf!

Dankjewel! Dit stelt mij wel meer gerust.

 

Schurft lijkt mij heftig zeg! Gelukkig dat het wel weer over is gegaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .