Frommel en Hopper Geplaatst: 13 januari 2021 Geplaatst: 13 januari 2021 Konijn Hopper, gecastreerde ram, 2 kg, bijna 5 jaar, woont buiten samen met gecastreerde voedster Doortje In september 2020 blaasspoeling i.v.m. veel blaaszand Dieet sindsdien als volgt aangepast: 20 gram SS per dag, 1 lijnzaadbrokje per dag, witlof+andijvie+radijsblaadjes+bloemkoolbladeren+stukjes wortel 2x per dag, onbeperkt timothy hooi, soms appelklokhuis of framboos Nu opnieuw zand in de blaas vastgesteld op de echo en morgen 13/1/21 weer blaasspoeling. Da vraagt zich, net als ik, af hoe nu verder om te voorkomen dat blaaszand niet weer terugkeert. Hebben jullie adviezen? Alvast enorm bedankt!
Frommel en Hopper Geplaatst: 14 januari 2021 Auteur Geplaatst: 14 januari 2021 Moeilijk te zeggen of hij genoeg water drinkt. Ik maak alle groenten altijd goed nat. Daarnaast drinkt hij uit een bakje, maar ik schat niet veel. Zijn plas was volgens da niet geconcentreerd, dus goed waterig
Frommel en Hopper Geplaatst: 14 januari 2021 Auteur Geplaatst: 14 januari 2021 16 uur geleden zei Kolino: Op wat voor soort ondergrond wonen ze? Ze hebben een groot houten huis 3x2 met vinyl op de bodem. Daarop ligt afwisselend stro, russel bedding en timoty hooi en daaromheen is de ren van 3x2 op het terras met straatstenen.
Frommel en Hopper Geplaatst: 14 januari 2021 Auteur Geplaatst: 14 januari 2021 19 uur geleden zei Evee: Drinkt het konijn wel genoeg water? Moeilijk te zeggen of hij genoeg water drinkt (hoeveel is genoeg en hoe meet ik dat?). Ik maak alle groenten altijd goed nat. Daarnaast drinkt hij uit een bakje, maar ik schat niet veel. Zijn plas was volgens da niet (te) geconcentreerd, dus goed waterig en geen blaasontsteking of bloed
Evee Geplaatst: 14 januari 2021 Geplaatst: 14 januari 2021 50-150 ml water per kg lichaamsgewicht is normaal. Goed drinken, zorgt voor goed spoelen, voor goede afvoer van afvalstoffen uit het lijfje. Bij 50ml zou het konijn dan echt veel vochthoudende groenten moeten eten, bij 150ml vooral droog voedsel. De meeste konijnen zitten er dus ergens tussenin. Voor sommige konijnen kan zelfs het geven van fleswater met een laag calcium gehalte nog verschil maken, als het kraanwater in de regio veel calcium bevat.
Frommel en Hopper Geplaatst: 14 januari 2021 Auteur Geplaatst: 14 januari 2021 8 minuten geleden zei Evee: 50-150 ml water per kg lichaamsgewicht is normaal. Goed drinken, zorgt voor goed spoelen, voor goede afvoer van afvalstoffen uit het lijfje. Bij 50ml zou het konijn dan echt veel vochthoudende groenten moeten eten, bij 150ml vooral droog voedsel. De meeste konijnen zitten er dus ergens tussenin. Voor sommige konijnen kan zelfs het geven van fleswater met een laag calcium gehalte nog verschil maken, als het kraanwater in de regio veel calcium bevat. Ik ga nu inderdaad ook maar beginnen met fleswater, ook al is het water bij ons niet heel hard (gemiddeld). Voor de da is het een raadsel en daarom heb ik nu ook contact gelegd met Wilhelminapark in de hoop dat zij nog tips hebben.
Frommel en Hopper Geplaatst: 14 januari 2021 Auteur Geplaatst: 14 januari 2021 11 minuten geleden zei Evee: 50-150 ml water per kg lichaamsgewicht is normaal. Goed drinken, zorgt voor goed spoelen, voor goede afvoer van afvalstoffen uit het lijfje. Bij 50ml zou het konijn dan echt veel vochthoudende groenten moeten eten, bij 150ml vooral droog voedsel. De meeste konijnen zitten er dus ergens tussenin. Voor sommige konijnen kan zelfs het geven van fleswater met een laag calcium gehalte nog verschil maken, als het kraanwater in de regio veel calcium bevat. Ik volg nu het advies van da om voeding alleen bij andijvie en wortel te houden, SS en timothy. Voor de zekerheid witlof ook maar weglaten. Hij is nu weer thuis en heb 'm binnengehaald met zijn partner. Hij is nog heel erg groggy. Spannend vind ik dat altijd... Daarna beginnen met dwangvoeren en duimen dat het gauw beter gaat.
Aanbevolen berichten