Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:
3 uur geleden zei Evee:

Dat kan inderdaad door caroteen komen, en dat zit onder andere in wortels. 

Lijkt het je zoiets te zijn? Of meer iets anders, hij is voor de rest wel actief enzo hoor

Geplaatst:

Ik zou hier niet ongerust van worden. Maar als je zelf onzeker bent of twijfelt kun je altijd wat urine bij de dierenarts laten testen.

 

 

 

Hier staat informatie in over keutels, maar ook over urine:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenkeutels

 

Citaat

 

De kleur van urine van een konijn
De kleur van urine van konijnen kan best verschillend zijn, van doorzichtig tot donkerbruin en allerlei kleuren er tussen. Urine kan verkleuren door antibiotica gebruik. Maar ook door voeding. En door medische aandoeningen. Eigenlijk is het echt heel lastig om alleen op basis van urine te zeggen of en wat een konijn mankeert. Bij twijfel dus altijd wat urine door de dierenarts laten onderzoeken. Dit kan door een plasje van het konijn op te zuigen in een schoon spuitje zonder naald en dat naar de dierenarts te brengen om te testen.


Bruine, rode of oranje urine bij een konijn
Bruine of rode urine kan verschillende redenen hebben. Het kan komen omdat er bloed bij zit, wat soms door flinke blaasontstekingen kan komen,  maar bij voedsters ook vaak wijst op baarmoederontstekingen of baarmoederkanker. Normaal gezien is bij een blaasontsteking niet direct de urine rood van bloed, maar kan de dierenarts door te testen wel zien of er bloed in de urine aanwezig is, het is dus niet altijd zo dat als de urine niet rood is, het ook geen blaasontsteking kan zijn. Maar ook bij sommige bodembedekkers kan de urine verkleuren door de stoffen uit de bodembedekking, en rood, bruin of oranje kleuren.

Urine kan ook verkleuren kleuren door voedsel. Bijvoorbeeld als het konijn rode biet gegeten heeft, dan krijg je rode urine. Van het eten van producten met veel caroteen (paprika, wortel, spinazie, koolsoorten) kan urine ook oranje worden.


Witte urine bij een konijn
Wittige urine kan wijzen op veel calcium in de urine, dat hoeft geen probleem te zijn, gezonde konijnen plassen het te veel wat ze aan calcium binnen krijgen namelijk gewoon uit, calcium in de urine wil dus niet zeggen dat er ook te veel calcium in het konijnenlijfje achter blijft. Het kan ook gewoon betekenen dat het konijnenlijfje goed zijn werk doet en het overtollige calcium netjes bij de urine afvoert.

 

 

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .