Ga naar inhoud

Ram wordt gecastreerd


Roos2019

Aanbevolen berichten

Mijn ram wordt volgende week gecastreerd. Ik weet dat hij NIET nuchter mag zijn en dat ik zijn biks moet meegeven, ook dat hij een aantal weken niet bij de voedster mag zijn. 

Maar wat nog meer? Mag er houtvezel en stro in het hok? Ik lees dat ze pijnstillers krijgen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon eten en drinken geven. Die van mij mocht een dag of 5 alleen lakens of handdoeken als bodembedekking, om te voorkomen dat er troep in de wond komt. Hij zal zich misschien de rest van de dag niet zo lekker voelen door de narcose, dus dan is het fijn als je thuis bent om een oogje op hem te houden. Je kunt zorgen dat je eten in huis hebt wat hij lekker vindt. Bijvoorbeeld, als hij daaraan gewend is natuurlijk, peterselie gaat er dan vaak wel in. Bij mij kreeg hij alleen pijnstillers bij de dierenarts, en de dag erna was hij alweer opgeknapt. Het kan ook zijn dat je pijnstillers meekrijgt.

Je mag hem na minimaal 2 weken weer koppelen aan de voedster, op neutraal terrein.

 

Hier vind je nog wat leesvoer:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen/

https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/post/zorg-voor-na-operatie/

Link naar reactie
Delen op andere sites

De eerste nacht zou ik hem zeker wel binnen houden ivm lichaamstemperatuur. Ik hou zelf de extra dagen eigenlijk ook aan, omdat ze die dagen toch fijner zitten op zachte bodembedekking en omdat er binnen minder kans is dat de wond vliegen (en dus myiasis) aantrekt. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .