Ga naar inhoud

Konijn zit in hoekje


Elvira pauwels

Aanbevolen berichten

Ik heb het topic even verplaatst naar gezondheid, omdat dit meer een gezondheidsvraag is. 

 

Het kan een teken zijn dat er iets niet helemaal goed zit qua gezondheid. Het zou een teken van pijn kunnen zijn.  Gelukkig eet en drinkt hij nog wel. Keutelt het konijntje wel goed?  Is het konijntje ingeent tegen myxomatose, VHS/RHD 1 en 2?

 

Heb je het konijn al opgepakt om goed na te kijken of er iets te voelen of te zien is? Hoor je buikgeluiden? Heeft hij diarree? Klitten? 

 

Als het aanhoud, of als hij stopt met eten, drinken of keutelen, dan zou ik toch een afspraak maken bij de dierenarts voor controle.

 

Plotselinge gedragsveranderingen kunnen een vroeg teken zijn dat er iets mis is. Als hij niet is ingeënt zou het ook VHS/RHD 1 of 2 kunnen zijn. Hele nare virusziektes, waar je preventief voor kan laten vaccineren. Als dat niet gedaan is en ze worden ziek, zie je vaak niet veel meer dan dat ze wat stil in een hoekje zitten, tot ze sterven. Hopelijk is jouw konijntje gevaccineerd! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .