Ga naar inhoud

Urine in de vacht


Bambie

Aanbevolen berichten

Onze Bambie (net voorgesteld in "voorstellen" en waarschijnlijk ongeveer 3 maanden oud) heeft al een tijdje een urineplek in de vacht. Hier is het ook vochtig. Het lijkt het ons geen echte urinebrand, omdat het niet zanderig aanvoelt, maar 'gewoon' nat,

Hij reageert niet vreemd en wast zich ook regelmatig, maar blijkbaar niet goed/vaak genoeg? Hij eet (hooi en biks) en drinkt normaal, is niet mager, maar ook niet te dik en poept grotendeels en plast volledig in zijn toilet. Het toilet bestaat uit een open kattenbak voor kittens met een schepje houtpellets, hier bovenop ligt een laagje van het stro met de keutels die buiten zijn toilet zijn gestrooid. Deze bak verschonen wij dagelijks.

Weten jullie waar de urine in de vacht door wordt veroorzaakt en wat kunnen wij hier aan doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp dat hij rond de staart en achterpoten nat is? Omdat je het vergelijkt met urinebrand?

Urinebrand ontstaat pas een tijdje nadat een konijn zichzelf begint onder te plassen. Dat kan dus nog komen. En de oorzaken van een natte vacht, kunnen dus dezlfde zijn als de mogelijke oorzaken van urinebrand. Ik zou je daarom adviseren even langs de dierenarts te gaan voor advies.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .