Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Informatieve artikelen op Bunnybunch

Voor je een topic opent is het fijn als je zelf al wat basis informatie over het onderwerp hebt opgezocht. Dit voorkomt vele dubbele vragen. Natuurlijk mag je voor jouw specifieke situatie altijd een topic openen.

 

Onze informatieve artikelen vind je hier:
https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-medischeinformatie/

 

De artikelen die je daar vind zijn onder andere:

Hoe vind je een goede dierenarts voor je konijn
Konijnen en alternatieve geneeskunde
Konijnen in de winter
Konijnen in de zomer
Konijnen EHBO
Wat ziet een konijn
Spijsvertering van het konijn
Konijnen met overgewicht laten afvallen
Een te dun konijn laten aankomen
Calcium in konijnenvoer
Lupine in hooi
Ziektes en medische problemen bij konijnen
Encephalotozoon cuniculi (E-cuniculi of EC)
Myxomatose en VHS
Myxomatose en VHS meldingen (vanaf 2007)
Gas en verstopping bij konijnen
Konijnenziekte RHD-2
Pododermatitis - zere hakjes
Wormen bij het konijn
Kanker bij konijnen
Castratie en sterilisatie bij konijnen
Fotoverslag castratie van een konijn
Haarloze konijnen
Een rolstoel voor konijnen

 

Antwoorden op veelgestelde vragen in het gezondheidsforum

Mijn konijn heeft verkleurde urine, wat nu?
Konijnen kunnen verschillende kleuren urine hebben zonder dat er iets aan de hand is.  Van doorzichtig, wit tot fel oranje. Vaak is de kleur van de urine afhankelijk van wat je konijn gegeten heeft. Van worteltjes en bietjes kleurt urine bijvoorbeeld oranje-rood Ook door sommige bodembedekkers kan de urine van een konijn verkleuren, bijvoorbeeld op zaagsel. Konijnen met blaasproblemen hebben vaak dikke witte urine. Konijnen met baarmoederontstekingen kunnen zichtbaar bloed in de urine hebben. Vertrouw je de urine van je konijn niet? Zuig wat urine op met een leeg, schoon spuitje en breng het naar de dierenarts voor onderzoek.


Mijn konijn heeft diarree, wat nu?
Diarree komt meestal door verkeerde voeding. Misschien wil je het niet horen, maar de kans is groot dat er iets niet goed zit in de dagelijkse voeding of dat jouw konijn iets gegeten heeft wat niet voor konijnen geschikt is. Ook wormen en parasieten kunnen diarree veroorzaken. Probeer te achterhalen wat de oorzaak is van de diarree. Ga met een jong konijntje met diarree snel naar een dierenarts, zij zijn kwetsbaar en kunnen er aan doodgaan. Zorg er voor dat je konijn voldoende drinkt en vooral heel veel hooi eet. Eventueel kun je ook hooi-thee maken.

 

Mijn konijn is mager / valt af, wat nu?
Ook hierbij is het belangrijk de oorzaak te achterhalen. Een konijn wordt niet zomaar mager, ook niet als hij oud is. Er is altijd een oorzaak. Dat kan een wormbesmetting zijn, maar bij heel veel ziekten komt gewichtsverlies voor: EC, gebitsproblemen, tumoren. Een dierenartsbezoekje om de oorzaak te achterhalen is het beste wat je kan doen, in combinatie met voeding die je konijn helpt aansterken. Er is een informatief artikel over het aan laten komen van te dunne konijnen.

 

 

  • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .