Domino Geplaatst: 1 maart 2016 Geplaatst: 1 maart 2016 Beetje bijzondere vraag wellicht, maar ik vroeg mij af of er mensen zijn die ervaring hebben of wel eens gehoord hebben van een tumor komende vanuit de Zwezerik. Luna is al langere tijd benauwd en na meerdere onderzoeken, foto's, echo's..... lijkt het er toch sterk op dat dat ding aan het klieren is, maar ik ben op zoek naar meer info en ervaringen.
Sanne1993 Geplaatst: 1 maart 2016 Geplaatst: 1 maart 2016 Ik heb zelf nog nooit een konijn gezien met een thymoom, maar volgens de boeken schijnt het toch nog regelmatig voor te komen bij konijnen. Ze zijn meestal goedaardig, maar door de plaats kunnen ze toch vaak voor benauwdheid en uitpuilende ogen zorgen. Heeft de dierenarts gezegd of er iets aan te doen is? Want daar heb ik niks over gelezen.. Zou fijn zijn als ze er ook weer vanaf kan komen.
Domino Geplaatst: 1 maart 2016 Auteur Geplaatst: 1 maart 2016 Het is nog niet zeker dat dat het is, maar als ik het zo bekijk qua klachten en de plaats op de foto waar "iets" te zien is, lijkt het er wel sterk op. Volgende week krijgt ze weer een echo en dan gaan we verder praten, maar ik voel me zo machteloos..... ze is soms flink benauwd en ik kan er zo weinig aan doen :( Op de foto is een wazige vlek te zien voor het hart. Haar hart is wel duidelijk zichtbaar en is ook abnormaal rond voor een hart. Wel viel het hem ook op dat als ze haar koppie naar beneden heeft haar oogjes wat meer naar buiten komen en als je het koppie optilt vallen ze terug naar binnen.
Domino Geplaatst: 1 maart 2016 Auteur Geplaatst: 1 maart 2016 Beetje halverwege het verhaal onder het kopje Benauwdheid staan wel herkenbare dingen..... Luna heeft ook EC gehad.... en een tijdje daarna is het begonnen.... http://www.plusdierenklinieken.nl/luchtwegproblemen-konijn.html
Sanne1993 Geplaatst: 1 maart 2016 Geplaatst: 1 maart 2016 Ja dat zou wel de benauwdheid kunnen verklaren inderdaad. Maar dan is het nog vreemd dat ze een massa voor haar hart heeft. Ik hoop dat je volgende week meer duidelijkheid krijgt bij de dierenarts. Heel veel sterkte in ieder geval!
Domino Geplaatst: 1 maart 2016 Auteur Geplaatst: 1 maart 2016 Als er een tumor vanuit die Zwezerik aan het rommelen is, is die massa wel te verklaren toch?. Ik hoop dat de echo wat meer beeld kan geven inderdaad. Bedankt in ieder geval voor je reacties! Uit de vorige echo kwam trouwens naar voren dat de longslagader vergroot was, maar daar was eigenlijk verder geen verklaring voor te geven.
Deeskuh88 Geplaatst: 2 maart 2016 Geplaatst: 2 maart 2016 Hmm, hoop voor je dat er in elk geval iets aan te doen is! Stomme vraag misschien, maar wat is het precies? En waar zit een zwezerik?
breezer Geplaatst: 2 maart 2016 Geplaatst: 2 maart 2016 Ik weet niet of het hetzelfde is, aangezien toen mijn konijn een tumor bleek te hebben ik niet alle benamingen onthouden hebt door de emoties. Maar ik heb mijn konijntje moeten laten inslapen omdat die een tumor tussen het hart en de longen had zitten, ze hebben het toen wel een benaming gegeven maar ik vond dat eigenlijk niet belangrijk dus weet niet of dat het hetzelfde is. Mijn konijntje wou ook bijna niks meer eten, alleen af en toe een klein beetje groente, maar brokjes en hooi en alles wat moeilijk slikte liet hij staan na 1 hapje. Op het einde kreeg ik ook het dwangvoer er bijna niet meer in, hij wou gewoon niet slikken en liep de mond als ware uit als ik zou bijspuiten. Hij heeft trouwens ook ec gehad. Ik hoop natuurlijk dat het bij jou konijntje iets anders is en het wel goed kan komen. Sterkte in elk geval.
Sanne1993 Geplaatst: 2 maart 2016 Geplaatst: 2 maart 2016 @Deeskuh88 een zwezerik is een orgaan waar de rijping van immuuncellen plaatsvindt. Bij de meeste diersoorten (waaronder de mens) gaat dat orgaan weer voor een groot deel weg als de dieren ouder worden en blijft er alleen nog wat 'restweefsel' over en dat loopt dan ongeveer tot de ingang van je borstholte tot aan het hart. Die cellen van de restjes kunnen natuurlijk wel weer ongeremd gaan delen als het verkeerd gaat en dan krijg je wel weer een massa.
Domino Geplaatst: 2 maart 2016 Auteur Geplaatst: 2 maart 2016 13 uur geleden zei breezer: Ik weet niet of het hetzelfde is, aangezien toen mijn konijn een tumor bleek te hebben ik niet alle benamingen onthouden hebt door de emoties. Maar ik heb mijn konijntje moeten laten inslapen omdat die een tumor tussen het hart en de longen had zitten, ze hebben het toen wel een benaming gegeven maar ik vond dat eigenlijk niet belangrijk dus weet niet of dat het hetzelfde is. Mijn konijntje wou ook bijna niks meer eten, alleen af en toe een klein beetje groente, maar brokjes en hooi en alles wat moeilijk slikte liet hij staan na 1 hapje. Op het einde kreeg ik ook het dwangvoer er bijna niet meer in, hij wou gewoon niet slikken en liep de mond als ware uit als ik zou bijspuiten. Hij heeft trouwens ook ec gehad. Ik hoop natuurlijk dat het bij jou konijntje iets anders is en het wel goed kan komen. Sterkte in elk geval. Toch lijken er wel wat overeenkomsten te zijn. Ik ga volgende week vragen of hij die zwezerik met die echo goed kan bekijken. Ze heeft meerdere kuurtjes gehad die niet werkten dus ik denk persoonlijk niet aan een ontsteking ofzo. Het is ook "stabiel" in de zin dat het wel ups en downs heeft maar niet blijft verergeren. Het is weer eens iets vaags..... zoals zo vaak bij mij... Ze kwam gelukkig vanavond wel meteen naar het hok om te eten, dus dat is wel een goed teken.
breezer Geplaatst: 2 maart 2016 Geplaatst: 2 maart 2016 Balen is dat he , als je niet weet wat het is. Je weet niet waar je aan toe bent, wat je nog kan doen etc. Meestal geeft een echo wel meer duidelijkheid, dus hopelijk geeft dat een beter beeld van wat er nou aan de hand is, en wat de opties zijn. In elk geval fijn dat ze nog eet, scheelt toch al heel wat stres met dwangvoeren etc.
Domino Geplaatst: 7 maart 2016 Auteur Geplaatst: 7 maart 2016 Spannende dag morgen, ben heel benieuwd wat de conclusie zal worden. Kloppen mijn verdenkingen of is het toch iets anders? En als het klopt, wat dan??? Hoe verder? Ook laat ik bij mijn konijn Urf zijn traanbuizen "open" maken of doorspoelen, hoe je het wil noemen, die lopen al een hele poos niet door en mijn eigen dierenarts heeft het ook al eens geprobeerd maar dat lukte helaas niet. De specialist wilde het graag proberen omdat Urf er zoveel baat bij kan hebben. Best lastige keuze omdat hij al oud is, maar ik zou het zo fijn voor hem vinden als hij er geen last meer van heeft. Iedere keer druppelen wordt hij ook niet blij van.
Domino Geplaatst: 8 maart 2016 Auteur Geplaatst: 8 maart 2016 Dank je wel, helaas bevestigde de echo onze vermoedens.... ding is een kleine 2 a 2,5 cm groot en zit voor het hart. Nu zijn er een paar opties..... -Bestralen, dat kost 100 euro per keer en zou zo'n 18 keer moeten.... -Opereren, zeer zware operatie waarvan zo'n 50% kans is dat ze de operatietafel levend verlaat, en dan is het nog afwachten of ze erbovenop komt -Of dus.... nog een mooie tijd geven en wachten tot het niet meer gaat en dan afscheid nemen.
Dolliewollie Geplaatst: 8 maart 2016 Geplaatst: 8 maart 2016 Wat vreselijk naar :-( Veel sterkte met deze moeilijke beslissing....
Domino Geplaatst: 8 maart 2016 Auteur Geplaatst: 8 maart 2016 Wat zouden jullie doen? Als ik heel eerlijk ben, denk ik eigenlijk dat de eerste 2 opties niet echt haalbare kaart worden. Buiten het feit dat het een godsvermogen gaat kosten.... is het risico dat ze die operatie uberhaubt overleeft zo klein en moet je zo'n beestje zoveel bestralingen aandoen?
Charita Geplaatst: 8 maart 2016 Geplaatst: 8 maart 2016 Bestralen zou ik persoonlijk niet doen. Dat heen en weer slepen is ook niets voor het beestje Opereren zou ik zelf overwegen afhankelijk van wat er van haar wordt als ze het overleefd. Als de kans daarna enorm klein is op overleven zou ik dat ook niet doen. Maar als de kans echt 50% is. Tjah of ze gaat over een tijdje dood, of op de operatie tafel zou dan mijn gedachte zijn. Dan zou ik haar denk ik zelf die kans willen geven en tot de operatie voor de zekerheid nog vertroetelen. Ik wil je niet vertellen wat je moet doen he, dit is wat ik zelf zou overwegen als ik in de situatie zat
Sanne1993 Geplaatst: 8 maart 2016 Geplaatst: 8 maart 2016 Ik zou er zelf ook niet snel voor kiezen om te behandelen. Niet eens omdat het zo veel geld kost, maar omdat ik denk dat het konijn zelf er gelukkiger van wordt om de rest van haar leven in haar vertrouwde omgeving door te brengen dan heen en weer gesleept te worden naar Utrecht voor bestraling. Dat levert echt een hele hoop stress op en dat is ook niet gezond.
Domino Geplaatst: 8 maart 2016 Auteur Geplaatst: 8 maart 2016 53 minuten geleden zei Charita: Bestralen zou ik persoonlijk niet doen. Dat heen en weer slepen is ook niets voor het beestje Opereren zou ik zelf overwegen afhankelijk van wat er van haar wordt als ze het overleefd. Als de kans daarna enorm klein is op overleven zou ik dat ook niet doen. Maar als de kans echt 50% is. Tjah of ze gaat over een tijdje dood, of op de operatie tafel zou dan mijn gedachte zijn. Dan zou ik haar denk ik zelf die kans willen geven en tot de operatie voor de zekerheid nog vertroetelen. Ik wil je niet vertellen wat je moet doen he, dit is wat ik zelf zou overwegen als ik in de situatie zat Het is een open borst operatie, voor een mens al enorm zwaar. De borst moet open gemaakt, dat houdt dan ook in dat er ribben opzij moeten, dan de longen openen en daar moet dat geval uit gehaald worden. Dan de boel weer sluiten, zit ze met een paar "gebroken" ribben en een enorme jaap in haar borst...... en dan moet ze wel binnen 24 uur weer eten en poepen... Hij heeft het 1 keer geprobeerd, is toen helaas ook niet gelukt. De kans dat ze ze operatie zelf uberhaubt al overleeft is maar 50% En dan daarna nog erdoor komen.
Domino Geplaatst: 8 maart 2016 Auteur Geplaatst: 8 maart 2016 39 minuten geleden zei Sanne1993: Ik zou er zelf ook niet snel voor kiezen om te behandelen. Niet eens omdat het zo veel geld kost, maar omdat ik denk dat het konijn zelf er gelukkiger van wordt om de rest van haar leven in haar vertrouwde omgeving door te brengen dan heen en weer gesleept te worden naar Utrecht voor bestraling. Dat levert echt een hele hoop stress op en dat is ook niet gezond. Nee dat denk ik ook inderdaad......
breezer Geplaatst: 9 maart 2016 Geplaatst: 9 maart 2016 Wat balen zeg, ik heb voor dezelfde keuze gestaan, alleen was het bij mijn konijn al zo groot dat het tegen de longen drukte, in het gunstigste geval zou hij overlijden doordat zijn hart zou stoppen maar hij kon dus ook stikken. Dat maakte voor mij de keuze iets makkelijk om hem te laten inslapen. mijn dierenarts heeft niet eens aangeraden om een operatie etc aan te gaan. Een operatie zou te zwaar zijn, en bestraling zou ikzelf ook niet eens doen, aangezien dat veel te veel stres geeft, daarbij heb je ook niet de zekerheid dat het helpt, vaak rek je er alleen maar een paar maanden mee. Bij jou ligt het natuurlijk een stuk lastiger, want mijn konijntje was al heel oud, en dat maakte de keuze makkelijker, hij had een mooie tijd gehad en het was gewoon zijn tijd, ik vond dat ik hem dan geen extra leed moest aandoen omdat ik geen afscheid kon nemen. Je moet natuurlijk zelf beslissen of je gaat opereren, bestralen of het gewoon laat gaan en geniet van de tijd die jullie nog hebben. ik zou zeggen kies met je gevoel, wat denk jij dat jou konijntje aankan, en kies je in het belang van jezelf of van het konijn. Dat laatste is niet vervelend bedoeld, maar wij dierenlief-hebbers zijn soms geneigd te ver te gaan omdat we zelf moeite hebben met loslaten. In elk geval heel veel sterkte met je keuze.
Aanbevolen berichten