Ga naar inhoud

onstoken oogjes


teddydwerg03

Aanbevolen berichten

Hoi!

 

Ik ben nieuw hier op dit forum en start gelijk maar met een onderwerp omdat ik het echt even niet weet.

Ik heb sinds 3 jaar een wit teddydwergje, eigenlijk nooit echt problemen gehad tot vorige week.

hij had opeens een dik rood oogje wat een beetje vochtig was, dit heb ik een paar dagen schoongemaakt en het trok weer weg.

toch bleef zijn oogje wel een beetje vochtig en het andere oogje begon ook opeens.

ik ben hier afgelopen donderdag mee naar de dierenarts geweest ook omdat hij zijn jaarlijkse spuit moest ophalen en apk ( zo noem ik dat maar even )

gelijk zei de dierenarts toen ze naar de oogjes keek dat het inderdaad een beetje ontstoken was en ze zou me een zalfje meegeven: cavasan

4x per dag 10 dagen lang moest ik dit in zijn ogen druppelen en dan kijken wat er zou gebeuren.

zou het niet overgaan moest ik terug komen en gingen ze naar de traanbuizen kijken.

dus braaf ben ik  begonnen met zijn ogen te druppelen maar sinds gister werden zijn ogen opeens allebei rood en dik?!

dus ik de dierenarts weer gebeld maar die zegt dat ik het weekend gewoon even door moet en dat we maandag weer even contact zouden hebben.

het is nu zaterdag maar ik vertrouw het gewoon echt niet!

hij doet voor de rest alles wel normaal.

ik doe er even wat foto's bij en graag wil ik jullie mening hierover ( ze zijn van gister )

 

alvast bedankt!

DSC_0004.JPG

DSC_0003.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stoppen. Ik heb cavasan zelf ook gebruikt dit jaar voor één van mijn konijnen, wat weinig deed, maar zo'n heftige reactie gaf dat niet. Het probleem werd alleen niet minder. Ik zou maandag wel even bellen erover of langsgaan, desnoods voor een andere zalf. Lijkt wel een allergische reactie oid. Wie weet kun je het in de tussentijd spoelen met afgekoelde kamillethee? Dat wil ook nog weleens werken. En natuurlijk opletten dat ie goed blijft eten, etc.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oké thnx dat wou ik even horen,soms heb je even een mening van anderen nodig hé.

Kamillethee zal ik morgen is proberen dat heb ik nog wel in huis :)

Voor de rest ga ik hem zeker in de gaten houden en maandag tegen de dierenarts zeggen ik hier niet mee door ga.

 

Is het probleem bij joun nijn uiteindelijk wel verholpen met wat Anders of?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, hij heeft een injectie AB gehad, door blijven zalven en toen ging het wel weg. Maar ik denk meer door de injectie. Bij hem kwam het door een oud litteken op zijn ooglid waar wat vuil in was gekomen. Hij kreeg in ieder geval niet zulke rode oogleden als dat jouw konijn nu heeft. Zeker die tweede foto vind ik heftig, lijkt wel paars joh.

Veel beterschap, komt vast goed met hem!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oké gelukkig maar,je maakt je toch zorgen hé als iets niet overgaat. Soms zou het dan makkelijk zijn als ze konden praten hihi.

hopelijk blijft het nu ook goed gaan met joun konijn!

Ja erg hé! De tweede foto was het oog dat iets vochtiger was als het het andere oog (eerste foto)  

En gister waren zijn ogen dus nog dikker en leek ook iets kaal te worden boven zijn oog.

pas tegen de avond zakte het af omdat hij toen geen druppels meer heeft gehad,dus ik denk ook inderdaad dat het iets van een allergische reactie is.Toen ik zijn oogjes s'avonds met warm water ging schoonmaken was hij aan het zachtjes knarsetanden dat ie dat fijn vond dus dat zegt ook wel wat.

Dat spul gaat hier de prullenbak in en maandag geven ze me maar wat anders. Dit zijn trouwens de foto's ook die ik de dierenarts gestuurd heb vrijdag,best raar toch dat ze me gezegd heeft door te gaan tot in iedergeval maandag? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien dus toch een allergische reactie? Zo klinkt het wel vind ik.

Kamillethee is bij zoiets kalmerend en verzachtend, dus kan geen kwaad, mocht je het willen proberen.

En ja, dat vind ik ook wel gek, gezien de foto's. Ben benieuwd, maandag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uur geleden zei neegewoonniet:

 

Kamillethee is bij zoiets kalmerend en verzachtend, dus kan geen kwaad, mocht je het willen proberen.

 

Je geeft aan "bij zoiets". Wat precies? Weet jij wat er aan de hand isj? Waar kan ik vinden dat kamille(thee) verzachtend en kalmerend werkt? Waarop zou het die werking dan hebben? En waar kan ik vinden dat het geen kwaad kan, zonder dat je weet wat het precies is wat er aan de hand is? Naar mijn mening geen goed onderbouwd advies en misleidend voor TS. Je kunt er zomaar meer ellende mee veroorzaken. Ik blijf er daarom bij dat je er beter even af kunt blijven totdat de DA het gezien heeft.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben sowieso gestopt vandaag.ik vond hem er ook wat ik al zei beter uitzien.

iemand zei wel dat het kan komen omdat hij ook die dag dat ik begon met druppelen dat hij de prik voor konijnen ziekte heeft gehad,dit ga ik morgen ook even voorleggen. Maar ik blijf het raar vinden dat het zo rood Is geworden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grrrr nou ik ben niks wijzer nog! 

Vanmorgen wel netjes gebeld door de dierenarts en die gaf toe dat het mischien toch irritatie was. Ik moest even nieuwe foto's opsturen en dan zouden ze even weer kijken en vanmiddag terug bellen,helaas heb ik net zelf moeten bellen en was het te druk om naar de foto's te kijken,ze gaan er vanavond nog wel mee aan de slag en ze hebben beloofd me dan ook nog te bellen dus zal me benieuwen!

Ik heb zaterdag nog die dierenkliniek in Utrecht gemaild omdat die ook gespecialiseerd zijn en daar had ik wel reactie vanmorgen van,hij zei dat het ook waarschijnlijk irritatie was en ik moest een ander zalfje vragen ( moeilijke naam) 

Als het niet overging moest ik hem op syfilis of myxomatose laten onderzoeken maar ik zie niks verder aan hem of bij z'n geslachtsdelen of iets dergelijks.voor myxomatose word hij jaarlijks geënt dus ook dat kan ik dan toch uitsluiten? Hij  Is afgelopen donderdag ook nog helemaal gecheckt.Voor de rest heb ik z'n oogjes goed gespoeld en is al wat meer opgeknapt.ik laat t weten als ik meer weet.Dit zijn z'n ogen nu trouwens,op de foto lijken ze nog wel rood maar valt mee in het echt:

DSC_0010.JPG

DSC_0012.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net eindelijk terug gebeld door de dierenarts die gespecialiseerd is in oa konijnen,heel lang verhaal maar komt er op neer dat ik het zo mag laten voor nu. Ze vond het wel rood nog maar zolang hij niet knijpt of viezige ogen heeft hoef ik niks te doen.

Mocht hij wel last krijgen,moet ik terug komen en krijg ik andere zalf

Ze gaf ook eerlijk toe dat het niet geheel verstandig was van de andere dierenarts dat mijn nijn zo achteruit ging door het zalfje omdat ik van haar maar door moest gaan en eigelijk had ik ook gewoon de weekend dienst moeten bellen zei deze dierenarts.

Maar goed ik hoop dat het hierbij blijft en dat alles nu vanzelf goed komt met de roodheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .