Ga naar inhoud

Gewicht konijnen


wendel1975

Aanbevolen berichten

Hallo,

Hoeveel mag een konijn wegen. Het zijn allemaal rasloos konijnen.

Max is de ram (3,5 jaar)middelmaat weegt nu 2110 gram , maar is inmiddels in 2 jaar 300 gram afgevallen.

Vlekje(voedster) is 1 jaar. Wat kleiner formaat , maar aan de oren te zien geen echte dwerg wel het formaat. Weegt 1560 gram.

Suzy is ongeveer 2 jaar uit de opvang. Middelmaat is bij de opvang zwanger binnen gekomen, dus 1 nestje gehad. Weegt 2600 gram

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewicht is maar een getal en is eigenlijk alleen belangrijk als je met je raskonijn naar een tentoonstelling gaat of als er iets medisch aan de hand is.


Het is handig om te weten hoeveel ze ongeveer wegen zodat je kunt controleren of ze ineens veel afvallen of aankomen, maar zolang ze er gezond uitzien en gezond aanvoelen zou ik er niet te veel op letten.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik was gewoon benieuwd. Nou ja Suzy en wolly moet deze maand toch naar de dierenarts voor vaccinatie. Max is gelukkig al een stuk beter. Vooral in deze groep krijgt hij veel meer beweging. Hij zat eerst alleen met zijn zusje maar die is vorig jaar overleden. Toen vlekje erbij gezet en die is nogal een energievol. Een maand of drie geleden de 2 opvang konijnen. Ze hebben een ren van 6,5 meter dus ruimte genoeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .