Ga naar inhoud

Groep konijnen plotseling dood


Geitje

Aanbevolen berichten

Dat zou dus kunnen dat ze daar wegkropen. Misschien een beschut plekje?

Ik denk toch meer aan of dat het toch de VHS was maar dan kruipen ze niet echt weg. Ik heb het hier vaker gehad en dan zaten ze gras te eten en vielen zo dood neer. Dus denk ik dat het meest waarschijnlijke toch iets giftigs is geweest. Of iets gewaaid, gegeven door iemand anders als dat mogelijk zou kunnen zijn of in het voer/hooi.

Helaas kom je er denk ik niet achter.

Nogmaals heel veel sterkte dit is echt de ergste nachtmerrie die je als konijnen liefhebber kunt hebben.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier kropen ze wel weg toen ze vhs hadden. Savonds leken ze nog gezond en s ochtends (was iedere keer sochtends) vonden we er een ziek stil in een hoekje, wilde niet meer eten en zat geen fut meer in. Voordat we bij de DA waren was ze al dood.

Vind dit dus wel op vhs lijken. Hier gingen ze ook niet tegelijk maar een week lang iedere dag een. (Heel fijn, wat een verschrikkelijke week was dat!) De DA kon niks doen, wel geprobeerd, maar niet gelukt. Toen we konden zien dat ze ziek waren ging het heeel snel, net als nu. 6 van de 7 konijnen zijn overleden toen.

heel veel sterkte! Hopelijk wordt de laatste niet ziek.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar kunnen ze VHS ook krijgen als ze ingeent zijn? Je zou dan toch verwachten dat ze niet allemaal dood gaan?

Ik weet wel dat neerschieten niet het eerste is waar je aan denkt maar heel raar vind ik het ook niet hoor. Konijnen zijn vast een van de meest geschoten dieren door jagers. Soms is de realiteit vreemder dan fictie, het zou niet het raarste verhaal zijn wat ik ooit gehoord had.

En een roofdier wat via een gaatje binnen is gedrongen? Ik weet dat die ze vaak doodschudden en dan hoeft er niet veel bloed te zijn. Een vos of marter heeft maar een klein gaatje nodig. Al zou je dan wel verwachten dat je iets gehoord moet hebben, en dan moet er een gat zijn. Maar het komt wel eens voor dat een roofdier steeds teruggaat. Was ook een keer gebeurd bij een kinderboerderij, las ik.

Ik zou er iig graag achter willen komen wat het nou is geweest, anders zou ik erover na blijven denken. Ik heb twee keer een konijn dood gevonden en nu denk ik nog wel eens, wat kan dat nou zijn geweest?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is dat het voor de topicstarter zo vreselijk is en ik dit topic niet wil bevuilen maar ik kan het bíjna niet laten op je theoriën in te gaan Dolly.

Ik zou zeggen, je hebt gezegd wat je er van denkt en laat het daar nu maar gewoon bij.

Ik zou liever een berichtje van de topicstartster lezen over het welzijn van het overgebleven konijntje. Hopelijk lezen we daar nog wat over.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het laatste konijn leeft nog steeds maar is wel verandert. Ze zit een groot deel van de dag in het zelfde hoekje een beetje te zitten. Ik denk zelf dat het komt omdat ze nu ineens alleen is. Ze eet en drinkt wel nog gewoon.

Wat ontzettend spannend voor je. Maar je kunt niet veel meer dan afwachten, natuurlijk. Nogmaals sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan eigenlijk alleen maar gecondoleerd zeggen. niks brengt je nijntjes terug ongeacht de rede dat ze nu overleden zijn. Ik persoonlijk zou niet echt weten wat te doen, anders dan hun leefomgeving met een fijne kam na lopen om er zeker van te zijn dat er niks is dat dodelijk is voor de nijnen, zoals schimmels of verkeerde planten/eten. Verder moet je goed na denken of je weer nijnen wilt hebben want je nijn die het overleefde heeft ook weer een soortgenootje nodig.


 


Ik benijd je niet, je zit in een *** positie, Ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat niemand dit mee hoeft te maken. Helaas is mijn hoop niet voldoende


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .