Ga naar inhoud

Konijn ziek... moet ff wat kwijt


saskiaa

Aanbevolen berichten

Sorrie dat mijn berichtje jou een slecht gevoel gaf.

Mijn excuses ik ken jou verder niet.

Maar jouw berichtjes van het gaat niet goed, ik wil geenAB geven en trainen komen bij mij toch een beetje vreemd over. Maar dat heb je met internet.

Mijn ervaringen met EC zijn toch wel dat de diertjes behoorlijk ziek zijn. En met trainen zie ik dan toch iets wat moet voor mij.

Ik masseerde en stimuleerde mijn EC konijntjes ook wel tot beweging om de boel soepel te houden.

Rust roest inderdaad maar teveel is ook niet goed. Als jou koninntjehet leuk vind oke!

Groetjes Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 maanden later...

Ben ik weer ! Helaas met niet zo goed nieuws...


 


Nouja met Sil gaat het echt super, die is echt opgeknapt... maar... haar vriendje Tijs is nu ziek geworden, EC...


 


Ineens was het mis, stil in een hoekje, niet willen eten, niet reageren, (bijna) omvallen met lopen etc. Ik herkende het meteen.. DA gebeld en meteen Panacur opgehaald, gelukkig hoefde ik met hem niet naar de dierenarts, want ik wist gewoon zeker wat het was, en naar de DA zou hem weer zoveel stress bezorgen. Langzaam maar zeker is me een hoop duidelijk geworden. Tijs was al maanden zichzelf niet.. Ik trainde hem dan al wel een tijd niet, maar ik pakte hem niet op en toch liep hij steeds weg als ik aan kwam? Ik had hem nooit wat misdaan, en zo was hij vroeger helemaal niet... Maar hij at goed, als hij in de ren liep liet ie binkies, hij was mooi op gewicht, zelfs wat aan de zware kant... Ik heb het maar afgeschreven op dat ie een beetje een aparte vogel is, aangezien hij wel altijd een sterk eigen karakter had en enigszins wispelturig. Wel at hij soms zijn brok niet op, maar ach wel genoeg groenvoer en hooi.


 


Dit alles is vooral erger geworden sinds hij voor zijn enting bij de dierenarts is geweest, daarna is hij ook afgevallen. En nog heb ik het niet herkend. 8-)


Want immers was hij ook niet ziek geworden toen Sil ziek was, maarja toen werd hij direct natuurlijk ook mee behandeld.


 


En toen ineens van de ene op de andere dag was het helemaal mis, arme arme Tijs wat heeft hij er last van. Steeds maar graven en zoeken naar een plekje om goed te liggen. Eten wil hij minimaal, ik heb hem gisteravond toch wat gedwangvoerd met het idee als de darmen stil gaan liggen zijn we nog veel verder van huis en hij moet toch een beetje energie hebben om te herstellen. Hij wil alleen groenvoer en dan met name paardenbloembladen en zevenblad.


 


Sinds zaterdag is dit dus gaande. Vandaag lijkt het ietsjes beter te gaan dus ik heb wel weer een beetje hoop nu. Hij kwam al een keer aan, pakte al echt wat enthousiaster groenvoer van me af en ook een stukje wortel ging erin. Ik heb ze sinds vandaag wel binnen gezet, dus wel weer een verandering maar het is echt te warm buiten en gisteren was ie al snel aan het ademen. Maar dit gaat prima en Sil is lief voor hem.


 


Duimen jullie mee? :angel:


Link naar reactie
Delen op andere sites

Persoonlijk denk ik niet aan EC als ik de omschrijving zo lees. EC geeft namelijk neurologische symptomen, maar doet geen pijn. Ernstige gas of verstopping kan ook symptomen geven als bijna omvallen. Natuurlijk kan EC nog wel weer een gevolg zijn en kan er ook EC spelen, maar denk dat er meer is dan EC in dit geval. Hopelijk is hij snel weer de oude :) Beterschap!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt christaaa.


 


Geloof niet dat ik om advies had gevraagd Aniek? Ik geef alleen een update. Als ik vragen had, had ik wel precies beschreven wat hij doet en nu heb ik de helft niet opgeschreven en ik heb ook nergens gezegd dat hij pijn heeft, hij lijd alleen wel, maar dat is niet zo gek als je vluchtdier bent en ineens gaat je lichaam raar doen en heb je die niet onder controle. Hij heeft geen verstopping of gas, eet ook gewoon wel hooi, groenvoer ook beter en keutelt gewoon hoor....


Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik denk dat Aniek alleen maar probeert mee te denken, maar goed.... ik zal me er maar niet mee bemoeien....


 


Wel hetzelfde probleem hier, ook een EC'er en slecht eten, het gaat nu wel weer wat beter maar naar mijn idee eten ze ook slecht omdat ze zo gedesoriënteerd zijn. Heb tot nu toe 2 keer EC meegemaakt en beide keren gingen ze weer wat beter eten na een paar dagen als de ergste klachten een beetje afnamen. Hopelijk gaat hij gauw weer zelf genoeg eten, dat scheelt alweer een deel stress voor jullie.


 


Succes en beterschap!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal nooit weer wat tegen je zeggen... wat een houding, damn.. de arrogantie straalt er nog net niet vanaf zeg maar..


Triest dat je zo met mensen omgaat die zelfs nadat ik het terug heb gelezen een nette reactie uit een mening geven. Plaats dan gewoon niks op een forum, want een update plaatsen en een oud topic zo omhoog schoppen heeft helemaal niemand wat aan en zit niemand op te wachten. En nee nu reageer ik ook niet meer netjes, maar dat vind ik ook totaal overbodig na zo'n belachelijke reactie die werkelijk waar nergens op slaat. 


 


En mensen vaak komt EC met vaak een ander probleem na een verstopping, na gas.. vaak is dat de daadwerkelijke reden van slecht eten. Het is een prooidier, keihard voor zichzelf.. 


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb die houding al eerder van je meekregen Saskia, hoe je met anderen omgaat is ronduit bot en onaardig. Nu weer zo tegen Aniek. Ik hoop dat je konijn er beter wordt maar ik hoop ook dat je toch eens stil staat bij hoe lullig je kunt doen tegen anderen want niemand doet je iets. Integendeel, het is behulpzaam bedoeld.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen zorgen dit is idd mijn laatste reactie op DIT forum, andere fora heb ik namelijk nooit problemen mee. :)


Weet je wat het is ik heb er gewoon een beetje genoeg van dat er hier altijd wel iets te vinden valt wat niet goed is, er getwijfeld wordt, ik er niet genoeg aan doe. Ik ken mijn konijnen goed, ik herken bepaalde ziekten, en ja of je dat nou arrogant noemt of niet, andere ziekten erbij halen en het nog erger proberen te maken, al is het goed bedoeld, het zijn ongevraagde adviezen. Maar idd als niemand op mijn updates zit te wachten dan hoef ik die ook niet te plaatsen. Ik dacht, misschien vinden sommigen het interessant hoe het verloopt, vind ik namelijk soms wel, leer ik weer wat van.


Het gaat rustig aan steeds beter met Tijs en ik heb er vertrouwen in.


 


Veel plezier allemaal op BB! Bespaar je de energie om een reactie te plaatsen want ik lees het toch niet meer. Dit topic mag wat mij betreft ook verwijderd worden hoor, geen probleem.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .