Ga naar inhoud

Konijn ziek... moet ff wat kwijt


saskiaa

Aanbevolen berichten

Sinds twee dagen wilde Sil al niet uit haar hok om getraind te worden terwijl ze altijd staat te springen... Nu had ik er gisteren niet direct wat achter gezocht ze vertoonde wat angst alsof ze net opgepakt was terwijl dat niet zo was, maar ze wilde wel gewoon eten.. Vanochtend wilde ze weer niet komen en toen dacht ik wel van dit moet ik toch even in de gaten houden. Vanmiddag zag ik dr al een paar keer liggen terwijl zo warm was het niet. Vanavond weer geprobeerd of ze haar hok uit wilde uiteindelijk kwam ze maar niet van harte. Ze bleef maar in het begin en wilde zo min mogelijk lopen, ging ook weer een keer liggen.. En ze kijkt zo... angstig.. Ze wil eigenlijk ook met rust gelaten worden dus dat heb ik daarna ook gedaan maar het doet pijn haar zo te zien. Ze heeft dr brokjes gewoon opgegeten en hooi eet ze ook goed. Een keer leek ze uit evenwicht te raken maar verder zijn er geen verschijnselen van EC en verder krijg ik er geen beeld bij. Hoop niet dat het baarmoederkanker is ofzo, ze is al wat ouder, maar goed is het in ieder geval niet. Morgenochtend naar de DA hoop dat er meer duidelijkheid komt.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Oei lastig zo'n konijntje waarvan je weet dat het niet goed is maar je hebt geen aanwijsbare dingen waarvan je kan zeggen:'daar gaat het mis'. Dat is wel eng. Maar gelukkig dan weer dat er ook nog niet echt iets mis gaat, er mankeert wel wat maar je bent er op tijd bij.

Het kan ook iets heel simpels zijn natuurlijk, laten we dat hopen. Succes morgen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjullie.. Het is nog meer verslechterd voor zover ik kon zien. Bij elke stap raakt ze een soort van uit balans, en ze blijft weer steeds zitten of liggen op dezelfde plek.. echt zo sneu, kan me niet voorstellen dat dit iets kleins is. DA is half 9 open dus dan bel ik meteen op.. Vind het echt moeilijk haar zo te zien.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Net nog even geobserveerd maar het zijn echt vage symptomen. Ze liep wel wat maar ze loopt gewoon anders dan normaal, korte passen, snel de kont eronder steeds. En weer languit liggen alsof ze helemaal kapot is van een paar stappen lopen. Ze wilde wel graag eten maar heeft niet alles op dus dat is ook al vreemd.. En ze zoekt geen toenadering ze wil wel graag met haar vriendje tutten gelukkig.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben weer terug. Toch EC waarschijnlijk, moet haar nu een maand behandelen met panacur en haar vriendje Tijs meteen mee behandelen. Symptomen waren sterker bij de DA, ze wiegt ook met haar hoofd en draait met beide ogen van links naar rechts, ook ging ze rondjes draaien. Ze zei dat ik er dan heel goed op tijd mee ben dus dat is wel fijn want dan is de kans alleen maar groter dat het aanslaat. Ik moet nog wel even contact houden.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet gelukkig veel over de ziekte heb er voor een schoolopdracht helemaal in verdiept en bedoelde idd dat door snot de weerstand verlaagt wordt en ze daardoor vatbaarder voor EC is. :) Ik heb idd Panacur gekregen. Nou het lijkt beter te gaan! In ieder geval niet slechter. Wel vervelend was dat Tijs vanochtend haar aan het rijden was.... Idioot... Sil likte hem zeker niet genoeg.. Heb hem even apart gezet een paar uur en nu zitten ze gelukkig weer rustig tegen elkaar. Het lopen lijkt beter te gaan en ze wil ook heel graag eten. Straks eens kijken of ze even de ren in wil en hoe ze dan loopt. :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Mehh het lijkt vandaag weer slechter te gaan. Heb dr nog niet zoveel zien lopen maar wat ik zag was dat de stapjes weer veel onstabieler zijn en bij wassen raakt ze ook uit evenwicht. Verder lijkt ze niet echt pijn te hebben. Wel twijfel ik weer of het wel echt EC is omdat ze verder niet echt veel verschijnselen daarvan heeft.. Het is eigenlijk alleen geen evenwicht en coordinatie en mogelijk krachtverlies. Ik zal eens een filmpje maken, kunnen jullie ook even mee kijken..


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet hoe lang ik dit moet aankijken en aan kan zien..... Dr koppie is nu ook scheef gaan staan (hangt wat naar de linkerkant) en het lopen rechtuit lijkt wel redelijk te gaan maar verder valt ze wel soms half om. Geen evenwicht. Vooral dat met dr kop duidt toch weer op EC. Maar dan slaat de panacur toch niet echt aan..Ā  Weer mee naar de DA kost haar weer stress vind het moeilijk. Eten gaat nog steeds goed.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals eerder gezegd waarom alleen Panacur?

Een scheef hoofd en evenwichtsstoornis kan ook wijzen op binnenoorontsteking vandaar dat meestal normaal gesproken dan ook behandeld wordt met antibiotica. Ook kan de dierenarts bij het vermoeden van EC de eerste dagen dexamethason voorschrijven, en daarna een pijnstiller. Is er een reden dat jouw dierenarts alleen Panacur gaf?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .