EliseindeEifel Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Hallo! Speciaal voor mijn magere mannetje Binkie ben ik lid geworden, ik hoop namelijk dat iemand me dé gouden tip kan geven... Binkie is iets ouder dan een jaar, sinds bijna 4 maanden bij mij, opgehaald uit een opvang. Hij woont samen met Dotje, beiden zijn hangoortjes en superlief Tot zover het goeie nieuws... want Bink heeft problemen met zijn gebit en heeft een vergroeide schedel. Zijn tanden zijn al 2 maal geknipt, door de vergroeing(en?) slijten ze niet goed af. De laatste keer was 1 ondertand afgebroken en bleek er in de kaak een ontsteking te zitten. Bink was al dun toen hij kwam 4 maanden geleden, maar is nu echt een wandelend skelet. De ontsteking is behoorlijk aan de maat, aan zijn kin zit een grote bult en ondanks dat zijn tanden nu goed genoeg zouden moeten zijn wil hij amper eten. Ik voer hem nu appelmoes, hij likt wat babyvoeding van een lepel en eet een stukje banaan. Hij lijkt of heel snel vol te zitten, of geen trek te hebben... ik weet het niet. Hoe dan ook moet hij echt aankomen, en dat lijkt me zo niet te gaan lukken. Heeft iemand misschien een tip voor ons? De DA zegt dat als de ontsteking open gaat, de kans klein is dat Bink het zal overleven. Een ABkuur heeft hij niet gegeven. Ik woon in Duitsland, in de Eifel en konijnen worden hier anders behandeld dat in Nederland, dus mogelijk ben ik de allereerste die met een konijn naar de DA gaat oid... maar ook tips wat dat betreft zijn zeer welkom! Aangezien Binkie echt onvoorstelbaar mager is, ben ik ook wel bang dat een OP of veel stress door wederom een bezoek aan de DA te brengen niet zo'n heel goed idee is... maar op deze manier verder gaan lijkt me ook niks. Gelukkig is hij nog wel fit, wast hij zichzelf en zijn vriendin nog en lijkt hij qua gedrag niet op sterven na dood. Ik hoop ZO dat hier iemand raad heeft!
JufLaura Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Ooh jeetje, wat zielig! Trek je maar niet te veel aan van wat mensen in Duitsland denken, als jij vind dat hij naar de DA moet dan is dat gewoon zo! Over het voeren:Wortelhapje, natuurlijk niet te veel!Verse groenten? Hooi? Verse kruiden? Ik noem maar wat hoor, waarschijnlijk heb je dat al geprobeerd. Misschien kun je zelf verse groente pureren.. zodat hij het kan oplikken. Succes hoor! Laat maar weten hoe het gaat!
NaOomkuuHh Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Is hij verder nog levendig?? Kan me voorstellen dat zo'n ontsteking nogal pijn doet, heeft hij pijnstilling gekregen??Als hij er boven op komt, en weer op gewicht is, kun je misschien overwegen om zijn tanden te laten trekken als ze blijven doorgroeien.
Anjo Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Ik zou zijn biks weken in wat water en dat dwangvoeren zodat hij eigenlijk zijn voeding binnen krijgt die hij binnen moet krijgen. Heb je een spuit zonder naald? Anders kun je deze online eenvoudig bestellen. Is het geen optie om zijn tanden te laten verwijderen zodat hij van die ellende verlost is (bij een kundige dierenarts!)? Konijnen kunnen ook prima leven zonder hun voortanden, het is gewoon een beetje aanpassen qua groenten wat kleiner snijden dan normaal etc maar het is goed te doen hoor.Al moet hij voor een eventuele operatie natuurlijk eerst aansterken anders kan hij de narcose niet aan. Veel beterschap!
Domino Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Zijn alle dierenartsen daar zo met konijnen? Ik kan met dat toch haast niet voorstellen eerlijk gezegd. Is er geen andere die je wil helpen? En anders de opvang? Die ontsteking gaat naar mijn idee niet zomaar weg en je zal hem echt medische hulp moeten geven denk ik om dit te overleven. En ik weet niet waar je in de Eiffel woont? Misschien is het de moeite waard om naar een dierenarts in Nederland te rijden. Ik hoop dat je iemand kan vinden die jou en je konijn medisch beter kunnen helpen dan dat je tot nu toe hebt gehad. Ik zal voor je duimen in ieder geval!
Christaaa Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Wat een sneu verhaal.Ik ben bang dat alleen bijvoeren hem niet gaat helpen. Je zult hem, zoals Domino zegt, ook een behandeling moeten geven. Antibiotica en pijnstilling bijvoorbeeld. En biks weken en dat geven om hem aan te laten sterken. Erwtenvlokken wordt ook vaak gezegd, maar daarvoor moet hij wel kunnen kauwen natuurlijk. Als ik je verhaal zo lees, twijfel ik wel of er een kans is dat hij dit gaat redden. Als hij door deze ontsteking komt, zit hij nog steeds met een vreselijk gebit. Hoe eerlijk is dat?? Maar dat laatste kun jij alleen beoordelen.
Dollie Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Je hebt hem uit een opvang gehaald schrijf je. Hebben die geen kundige dierenarts waar je naar toe zou kunnen gaan? Wij kunnen je talloze tips geven over hoe je hem op gewicht krijgt, maar dat gaat hem niet helpen, dat is symptoombestrijding. Hij moet goede antibiotica (duplocilline of draxxin) krijgen en het abces zal behandeld moeten worden. Waarschijnlijk moet het juist wel open gemaakt worden en gespoeld worden. Zijn tanden zullen verwijderd moeten worden. Misschien (waarschijnlijk zelfs) vormen zijn kiezen ook een probleem. En pijnstilling, gebitsproblemen zijn vaak enorm pijnlijk. Alles met alles vraag ik me ook wel af hoe groot de kans is dat hij hier doorheen komt. Hij heeft in dat geval sowieso nog een hele lange weg te gaan en zonder kundige dierenarts komt hij er niet. Misschien heel hard maar als je geen mogelijkheid hebt om hem bij een konijnkundige dierenarts te laten behandelen, dan denk ik dat het eerlijker is om hem nu in te laten slapen. Je kunt je zelfs afvragen of dat sowieso niet eerlijker is, maar met een goede dierenarts heeft hij in elk geval nog iets van een kans.
Sammuis Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Op basis van wat ik lees moet ik eerlijk zeggen dat ik denk dat Dollie gelijk heeft. Het is natuurlijk vreselijk moeilijk, maar als je echt geen kans ziet hem goed te laten helpen door een DA, dan is er eigenlijk nog maar één optie en dat is hem in laten slapen. Hou jezelf niet voor de gek....alleen met bijvoeren ga je hem er niet bovenop krijgen. Hij zal echt geholpen moeten worden door een goede DA die de genoemde problemen met het abces en de tandjes kan oplossen. Maar zelfs als je die vindt is het maar de vraag of hij die behandelingen aan kan gezien zijn slechte conditie. Ik zou wel nu direct beginnen met het weken van de biks zodat hij iig alle voedingsstoffen die hij nodigt heeft binnen krijgt en niet verder verhongerd. Ik weet zelf uit ervaring (met een kat) hoe erg het is om ze zo te zien vermageren totdat er bijna niets van ze overblijft...dat is echt een lijdensweg. Zelf heb ik toen echt duidelijk was dat er geen medicijn of operatie meer mogelijk was om hem te helpen besloten er een punt achter te zetten. Ik vond het vreselijk, maar was zo blij dat het voor hem voorbij was. Ik zou jou dus aanraden om óf alles op alles zetten om nog een kans te wagen bij een goede DA, maar anders moet je (denk ik) in zijn (en uiteindelijk ook jouw) belang het niet uit stellen om hem te laten inslapen. Ik vind het heel erg voor jullie en hoop dat er hoe dan ook snel een oplossing gaat komen. Heel veel sterkte! 1
EliseindeEifel Geplaatst: 30 maart 2014 Auteur Geplaatst: 30 maart 2014 Dank voor alle tips! Binkie is inderdaad nog wel levendig, al is hij niet aan het rennen en springen als een wilde... hij springt bijvoorbeeld nog wel steeds op de bank om op zijn favoriete plekje op de radiator op zijn doek te gaan liggen. Hooi, kruiden en alles wat geen papje is eet hij niet, geweekte brokjes ook niet. Ik doe er een beetje van door de babyvoeding met appelmoes en dat biedt ik steeds aan. Dat likt hij vrijwillig op. Ik hoop dat dat betekent dat hij nog graag verder wil... want ik wil hem heel erg graag niet laten inslapen! Medicatie hebben we niet gekregen, maar daar ga ik dus morgen de DA meteen over bellen!! Ik ben alleen heel bang dat hij nu een OP niet aankan, dat hij daarvoor eerst moet aansterken, en ik weet niet hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Wie weet gaat hij eten met pijnstilling en knapt hij dan dusdanig op dat hij een OP wel aankan (?). Ik heb al eerder een koijntje gehad zonder voortanden, dus dat is wat mij betreft geen probleem, al moet ik inderdaad wel op zoek naar een DA/kliniek die daar ervaring mee heeft lijkt me. De opvang zit ook in Nl, dat was ruim anderhalf uur rijden. Ik vraag me af of de stress van zo'n lange autorit op dit moment wel kan... Daarom wilde ik hem eerst wat aan laten komen en aan laten sterken, maar dat is dus misschien niet mogelijk :( De DA heeft met een soort ijzeren klemmetje wel ook zijn kiezen gecontroleerd, die waren goed. De eerste keer zijn de voortanden geknipt en leek alles in orde te zijn (muv de vergroeide schedel en kaak dan), maar in de praktijk bleef het tobben. De laatste keer zat er 1 ondertand los, afgebroken volgens de DA vanwege de ontsteking. Hoe dan ook ga ik morgenochtend bellen, want het zou kunnen dat hij met pijnstilling en AB genoeg kan aansterken om de OP om zijn tanden te laten trekken overleeft... toch??
Anjo Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Succes, hopelijk is er een goede dierenarts die Binkie kan helpen, Veel beterschap voor Binkie!
Nvy Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Mocht je nog op zoek zijn naar een andere DA in de buurt, misschien kun je dan eens op Duitse sites kijken? Als je zoekt op kaninchenhilfe en kaninchenforum vind je bij beiden een 'Tierarztliste' die ook dierartsen heeft bijv. in de buurt van Bonn. Ook zou je daar zelf nog een topic kunnen openen met de vraag of iemand ervaringen heeft met DA's bij jou in de buurt. Ik woon zelf in Oostenrijk, en de verschillen met behandling van konijnen met Nederland, waar jij over vertelt, herken ik ook. De eerste kliniek waar wij een paar maanden met onze konijnen waren gaf ons veel kritiek op wat wij ze te eten geven (voornamelijk hooi) en een test van een goed gevoerd konijn was "als je een wortel in het hok gooit, eten ze die dan ook op?". Maar geloof me, ook in Duits sprekende landen is met een beetje geduld een goede konijnen DA te vinden. Veel succes en beterschap!
Aniek Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Ik moet me helaas aansluiten bij Dollie.De tanden trekken is een optie wanneer ze verkeerd staan, maar de ontsteking baart mij zorgen. Deze zal je nu eerst moeten behandelen, maar daarvoor moet die open. Dit kan zonder narcose, mijn dierenarts doet dit ook als het konijn te zwak is om onder narcose te gaan. Hou er alleen wel rekening met dat een abces zo'n giga aanslag op het lichaam is en bij de kaak vaak al in het kaakbot zit. Het gevolg is dat je het niet kan bestrijden, omdat het in het kaakbot zit, daar kan geen antibiotica of spoelen tegen op. Helaas, is de diagnose bij kaakabcessen vaak slecht, ik heb er helaas in de opvang regelmatig mee te maken gehad. Dat is natuurlijk heel rot, maar als ik dit zo lees.. dat hij op de radiator gaat liggen is op zoek naar warmte. Zorg in ieder geval dat hij ook altijd op vaste plekjes een warmtebron heeft bijv. een snugglesafe. Laat in ieder geval de tanden niet meer knippen, dit is een oorzaak van abcessen. Probeer een dierenarts te vinden die het open wil snijden van buitenaf zonder narcose en die de juiste antibiotica geeft. Ik zal voor je duimen.. Veel informatie over kaakabcessen is hier te vinden: http://www.dierengebit.nl/abces/konijn/abces
EliseindeEifel Geplaatst: 30 maart 2014 Auteur Geplaatst: 30 maart 2014 Ik heb vanmiddag een mailtje gestuurd naar de Wilhelminakliniek, en zal ze morgen ook bellen voor advies. Het is 2 uur en 40 minuten rijden vanaf hier (zonder file dan), en wat moet, dat moet. Hem in laten slapen zonder te proberen hem te laten helpen vind ik geen goed idee. Hij doet nog zo zijn best... Hij heeft altijd al graag op de radiator gelegen, niet pas nu hij dit abces heeft, maar voor de zekerheid heb ik wel gezorgd voor meer warme plekjes. Hij heeft weer wat papjes gegeten, en een beetje koolrabi. Opvallend vind ik dat hij voor een yoghurt drops nog steeds serieus enthousiast wordt. Ik twijfel wat het beste is; naar Utrecht rijden is langer, maar ik ben daar jaren geleden een keer geweest en was onder de indruk van hoe veel ze wisten over konijnen. Als het ergens anders misgaat ben ik bang dat ik enorme spijt zal hebben dat we niet naar de Wilhelminakliniek gegaan zijn. Maar als de autorit te zwaar blijkt ze zijn, krijg ik weer een schuldgevoel dat ik niet naar de dichtsbijzijnde ben gegaan...
Aniek Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Je moet doen waar je, je goed bij voelt en welke keuze je ook maakt er is geen verkeerde, maar je moet er wel achter staan.Ik denk dat voor deze behandeling hij alleen vaker terug moet komen en dan is wellicht op zoek gaan naar een konijnkundige dierenarts in de buurt een goed idee? Misschien weet Wilhelminapark een adresje? Een prooidier gaat door tot die echt niet meer kan dus een konijn zal altijd zijn best blijven doen tot het lichaam echt op is. Dat is het lastige met konijnen, ze geven zo slecht pijn etc. aan. Ik hoop dat je manneke de oude kan worden.
Sammuis Geplaatst: 31 maart 2014 Geplaatst: 31 maart 2014 Heb je inmiddels al contact gehad met de Wilhelminakliniek?
EliseindeEifel Geplaatst: 31 maart 2014 Auteur Geplaatst: 31 maart 2014 Ja, ik heb contact gehad met de Wilhelminakliniek en ik mag hem morgen brengen, dan starten ze met een opname en proberen ze hem wat aan te late sterken om het dan als het goed gaat donderdag te opereren. Maar... vanuit de opvang waar hij vandaan komt en geboren is krijg ik ongeveer tegenovergesteld advies. Ik kreeg een mail met het advies hem niet onder narcose te laten opereren, en ofwel met zalf het abces open te laten gaan, of hem te brengen zodat ze daar het abces zonder narcose open kunnen maken. Er staat dat ik zeker geen AB moet geven, terwijl ze in de Wilhelminakliniek aan aangaven daar meteen mee te starten en hij na de OP dat ook nodig zal hebben, net als pijnstilling. Dus... geen idee wie er gelijk heeft. Ik voel me al kl*ote omdat dit abces warschijnlijk veroorzaakt is door het knippen van de tanden, vervolgens ik de DA geloofde toen hij zei dat het abces vanzelf zou verdwijnen en Bink nu hardstikke ziek en mager is! Hoe dan ook was volgens de kliniek mijn papje niet zo heel erg slecht, en likt hij dat nog steeds op...
Sammuis Geplaatst: 31 maart 2014 Geplaatst: 31 maart 2014 Jeetje, kan me voorstellen dat je door van die tegengestelde adviezen wel een beetje onzeker wordt, zeker door wat je inderdaad al hebt meegemaakt. Maar één ding: ga jezelf niks verwijten! Je bent afgegaan op het advies van een DA. Maar de Wilhelminakliniek staat wel heel erg goed aangeschreven, dus persoonlijk denk ik dat je er vanuit kunt gaan dat zij écht wel weten wat ze doen. En het kan natuurlijk ook zo zijn dat wanneer ze hem morgen zien ze toch voor een andere behandeling kiezen. Dat zou ik niet uitsluiten. Ik zou ook wel aangeven dat je het advies hebt gekregen hem zonder operatie te laten helpen, dan kunnen zij je wel duidelijk vertellen waarom zij een andere keuze maken. Dat geeft dan hopelijk wat rust. Ik wens jou (en je kleine Binkie) iig heel veel sterkte toe de komende dagen en zal voor jullie duimen!
StamperPluis Geplaatst: 31 maart 2014 Geplaatst: 31 maart 2014 Ik neem aan dat Evert-Jan de Boer morgen Binkie zal onderzoeken. Ik zou, net zoals Sammuis aangeeft, wel aangeven wat voor een advies je gekregen heb. Ze staan daar open voor andermans mening, en op basis van het onderzoek zal, in samenspraak met jou, bepaald gaan worden wat het beste behandelplan zal zijn. Ik wens je heel veel sterkte de komende dagen (ik weet hoe rot het is om je nijn een paar dagen achter te moeten laten). Ook heel veel sterkte voor Binkie.
Lienappelsien Geplaatst: 1 april 2014 Geplaatst: 1 april 2014 Succes, ik hoop dat ze hem kunnen helpen. Top hoeveel jij voor hem over hebt! :cool:
Marjoleintje Geplaatst: 1 april 2014 Geplaatst: 1 april 2014 In dit geval zou ik eerder afgaan op het advies van de DA (Wilhelminapark) dan op het advies van de opvang.Het probleem van een abces bij konijnen is dat het (vaak) uit allerlei verschillende, kleinere abcessen bestaat; dat maakt het lastig voor antibiotica om zijn werk te doen. Sowieso is een abces eigenlijk al een ingekapselde ontsteking wat het lastig maakt om er met AB bij te komen, maar als er ook nog eens sprake is van verscheidene aparte abcesjes, dan is het dus nog even moeilijker.Opensnijden en spoelen kan werken, maar ik ken ook dierenartsen die bij een groter abces enkel willen opereren (en gelijk het gehele abces in zijn geheel weg halen) of anders liever de boel dichthouden. Want de kans dat het met enkel openmaken en spoelen lukt om alle abcesjes weg te laten gaan is dan vaak al zo klein, dat het meer pijn en ellende voor het konijn oplevert dan dat het goed doet.En een groot (kaak)abces zonder narcose openmaken.... brr, dat zal echt heel pijnlijk zijn en veel stress op leveren ben ik bang.Tot slot over de antibiotica: AB heeft je konijn nodig, ben ik net zoals de kliniek van mening. Simpel om het punt dat een abces een bacteriële infectie is en daarom goed met antibiotica te bestrijden is. (antibiotica = anti bacterie middel. )Heel veel succes!
Dollie Geplaatst: 1 april 2014 Geplaatst: 1 april 2014 Hoewel ikzelf wel goede ervaringen heb met het (al dan niet onder narcose) open maken van een abces en spoelen, kan ik me verder ook veel meer vinden in wat de dierenarts aan geeft. Narcose geeft natuurlijk wel een risico, zeker in dit geval, maar je kunt het dan wel veel beter zien. En het is inderdaad veel minder pijnlijk, hoewel ik zelf niet het idee heb dat een abces open maken echt extreem pijnlijk is. Er staat bij een abces vaak ook veel druk op de huid en die druk verdwijnt zodra je het open maakt. Daardoor vermindert pijn juist onmiddellijk. Natuurlijk is het verzorgen/spoelen van een abces verder absoluut geen 'aangename' procedure voor het konijn, het is zeker wel pijnlijk en stressvol. Maar dat gaat sowieso moeten gebeuren, want je kan niet een abces weg halen en hoppa, klaar, niks meer aan de hand. Zelfs als ze er in slagen in één keer het hele abces te verwijderen dan blijft er een grote wond achter die ook schoongemaakt en gezalfd zal moeten worden. Ik heb toevallig een konijntje in de opvang zitten nu die een groot abces had (geen kaakabces, die zijn helaas nog veel lastiger) dat in zijn geheel verwijderd is. De wond is gigantisch en de wondverzorging is zeer intensief. Juist doordat de wond goed heelt komt er steeds meer gevoel in en wordt de verzorging steeds pijnlijker. Om een lang verhaal kort te maken: Zowel de opvang als de dierenarts zal zeer waarschijnlijk geen 'pijnloze' manier hebben om dit op te lossen. Overigens kan de dierenarts ook gelijk de oorzaak (het gebit) aanpakken en dat kan de opvang niet.
Marjoleintje Geplaatst: 1 april 2014 Geplaatst: 1 april 2014 Hoewel ikzelf wel goede ervaringen heb met het (al dan niet onder narcose) open maken van een abces en spoelen, kan ik me verder ook veel meer vinden in wat de dierenarts aan geeft. Narcose geeft natuurlijk wel een risico, zeker in dit geval, maar je kunt het dan wel veel beter zien. En het is inderdaad veel minder pijnlijk, hoewel ik zelf niet het idee heb dat een abces open maken echt extreem pijnlijk is. Er staat bij een abces vaak ook veel druk op de huid en die druk verdwijnt zodra je het open maakt. Daardoor vermindert pijn juist onmiddellijk. Natuurlijk is het verzorgen/spoelen van een abces verder absoluut geen 'aangename' procedure voor het konijn, het is zeker wel pijnlijk en stressvol. Maar dat gaat sowieso moeten gebeuren, want je kan niet een abces weg halen en hoppa, klaar, niks meer aan de hand. Zelfs als ze er in slagen in één keer het hele abces te verwijderen dan blijft er een grote wond achter die ook schoongemaakt en gezalfd zal moeten worden. Ik heb toevallig een konijntje in de opvang zitten nu die een groot abces had (geen kaakabces, die zijn helaas nog veel lastiger) dat in zijn geheel verwijderd is. De wond is gigantisch en de wondverzorging is zeer intensief. Juist doordat de wond goed heelt komt er steeds meer gevoel in en wordt de verzorging steeds pijnlijker. Om een lang verhaal kort te maken: Zowel de opvang als de dierenarts zal zeer waarschijnlijk geen 'pijnloze' manier hebben om dit op te lossen. Overigens kan de dierenarts ook gelijk de oorzaak (het gebit) aanpakken en dat kan de opvang niet. Spoelen kan inderdaad wel een oplossing zijn hoor, heb je gelijk in, maar als het al zo groot is, dan zou ik mijn geld inzetten op een operatie, naar de kans van slagen gekeken .En nee...pijnvrij zal het helaas nooit worden. Alleen denk ik dat in dit geval de ellende langer zal duren/ intenser zal zijn als er niet geopereerd wordt.(Volgens mij waren we het wel eens hoor. Maar ik denk, zal het nog even toelichten )
Sascha Geplaatst: 1 april 2014 Geplaatst: 1 april 2014 Dit verhaal is herkenbaar.. Op de schedel + het magere na dan. Mijn Moby begon ook met tandproblemen. Uiteindelijk zijn zijn voortandjes getrokken en leek alles goed te gaan... Tot dat ik op een dag een gigantische bult onder zijn kin ontdekte.Bleek ook een abces te zijn, en zoals je hier in je topic al leest, met weinig kans op genezing. Toch ben ik met Moby het medische traject in gegaan. Eerst een operatie, daarna 2 weken 2x per week langs komen om het door de DA te laten spoelen, en daarna nog zo'n 5-6 weken 1x per week langs komen voor het spoelen.Moby kreeg op het laatst antibiotica injecties en gedurende het hele traject heb ik Moby zelf 1x daags gespoeld. Mijn dierenarts adviseerde op het einde om nogmaals een operatie te doen om het geïrriteerde weefsel weg te halen wat er nog zat. Ik heb er voor gekozen om dit niet te doen, en tot nu toe gaat het goed. Het voelt wel anders onder Moby's kin (wat bobbeliger aan de ene kant dan aan de andere kant), maar hij is levendig en heeft tot nu toe nergens meer last van.Ik hoop heel erg voor jou dat je Nijntje weer opknapt, maar daar doe je zo te lezen flink je best voor! Beterschap.
Sammuis Geplaatst: 2 april 2014 Geplaatst: 2 april 2014 Hoe is het gegaan bij de DA? Zijn de behandelplannen ongewijzigd gebleven?
Aanbevolen berichten