Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

bij ons moet die weer in maart, maar wij krijgen altijd netjes een kaartje in de bus waarop staat u konijn (eigenlijk staat hond of kat maar dat is doorgestreept en met de hand staat er konijn) moet weer worden ingeënt. Heel makkelijk zo zijn we altijd weer optijd

Geplaatst:

Ik heb in 23 jaar nog nooit een konijn laten enten.Ik zit er wel eens aan te denken of ik het nu wel of niet zou moeten doen,maar ik vind meer nadelen aan het enten kleven.Dus ik doe het maar niet.

Geplaatst:

Bij ons worden ze ook alle zes rond maart ingeent. De dierenarts komt daarvoor bij ons thuis, erg handig en ook ff gezellig! Betaal je ietsje meer voor maar dat bespaart ons en de konijnen een rit richting DA en een hoop stress. Ideaal.

Geplaatst:

O, en die linken van Mopsasnoes zijn niet wetenschappelijk onderbouwd, dus de waarde die ik daar persoonlijk aan hecht is NUL.

Maar mensen die houden van homeopathie vinden dit waarschijnlijk helemaal het einde. Ieder zijn keus natuurlijk.

Geplaatst:

Ik laat opvangkonijnen het hele jaar door inenten, gewoon wanneer ze binnenkomen. (Mits gezond genoeg natuurlijk.) Mijn eigen konijnen inderdaad in februari/maart. Zijn ze optimaal beschermd voor het voorjaar echt komt.

Geplaatst:

Ik heb ook nog nooit mijn (binnen) konijn geënt....

En ze zijn allemaal hartstikke oud geworden.

Dit keer mijn ram voor het eerst gecastreerd, maar de voedsters ook niet laten helpen.

Qua de nijntjes laten we alles heel erg aan de natuur over al houden we hun gezondheid natuurlijk wel nauwlettend in de gaten!

Geplaatst: (aangepast)
Uh meer dan ik kan opschrijven maar misschien vind je dit intressant om te lezen:

http://www.naturalanimalconsulting.nl/media/vaccins_zijn_beslist_niet_onschu.htm

http://www.diergezondheidsadviseur.nl/html/postvaccinaalsyndroom.html

Via google vind je nog wel meer artikelen die de nadelen van enten benoemen.

Hm, ik weet niet, als er nu een aantal concrete studies in zouden staan, oké, maar die zie ik hier niet. De 2 linken zeggen bijna identiek hetzelfde, dus beschouw ik ze ook als maar één bron. De nadelen zouden gelden voor zowel hond, kat als konijn, wat bij mij ook al vragen oproept aangezien dat drie totaal verschillende diersoorten zijn, dat een konijn overdreven vaak zou blaffen na inenting lijkt mij sterk, ik heb het mijn kat ook nog nooit horen doen na zijn inenting. En al zou het kloppen, als ik moet kiezen tussen myxomatose of een meer kieskeurige eetlust, weet ik toch wat doen. Ik ontken niet dat er een risico aan enten zit, dat is bij mensen ook zo, maar in zo'n geval moet je afwegen welk van de twee het meeste voordelen en minste nadelen heeft en bij mij is dat toch inenten.

En Inger: ik heb mijn vorige konijnen ook niet geënt (ik wist niet dat dat kon), maar er moet maar één keer toevallig een besmette mug binnenvliegen en je hebt het zitten. De kans is misschien klein, maar ik heb ze liever nul.

aangepast door Cathedral
Geplaatst:
, dat een konijn overdreven vaak zou blaffen na inenting lijkt mij sterk, ik heb het mijn kat ook nog nooit horen doen na zijn inenting. .

ik moest om deze opmerking erg lachen

Er worden idd veel nadelen genoemd die misschien ooit eens voorkomen bij een dier, maar niet bij het gros. Dat is hetzelfde als mensen die problemen hebben met vaccinaties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .