Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik ben al een tijdje niet meer langs geweest, maar zit nu toch behoorlijk met mijn handen in het haar dat ik toch even langs kom.:arf:

Dotje (vrouwtje) heeft sinds een paar weken al diarree. Niet de hele dag, ze legt ook gewoon prima mooie keutels en ze eet ook haar bdk op (dat zie ik af en toe). Maar om de dag ligt er wel een hoopje diarree. Ik weet dat zij het is en niet het mannetje want ze is ontzettend vies van onder. Ik heb haar eerder proberen te wassen, maar dat geeft zoveel stress dat ik bang ben dat ze daar alleen maar meer diarree van krijgt. Het stinkt trouwens ook echt enorm.. Wist niet dat konijnen zó konden stinken!!

Wat heb ik al geprobeerd:

- Een paar dagen op alleen water en hooi. Hielp niet

- Ontlasting onderzoek DA, zagen wat wormpjes dus 2 weken panacur: Hielp niet

- Geen groenvoer. Hielp niet.

Weten jullie nog iets wat ik er tegen kan doen?

Verder is ze gewoon levendig en ze valt niet af. Ze heeft ook niet de hele dag diarree, de rest van de keutels ziet er nog prima uit. Ze krijgt nu even geen groenvoer, daar probeerde ik weer mee te starten maar daardoor meer diarree naar mijn idee. Ze krijgt nu dus normale hoeveelheid SS, iedere dag nieuw hooi en vers water. Ze drinkt ook niet abnormaal veel.... Eigenlijk doet ze heel gewoon. Maar toch zie ik om de dag bijna wel een hoopje diarree liggen. Overigens heeft ze al van kleins af aan het trekje dat ze zich niet goed van onder wast, dus dat is nu ook niet echt nieuw.

Het mannetje doet het prima, geen diarree ofzo. Heeft ook even aan de panacur gezeten ivm besmettingsgevaar wormpjes.

Geplaatst:

Ligt er in het verblijf nog iets anders wat "eetbaar" is, naast de normale voeding? Denk ook aan bodembedekking, hout enz. Ik herken het beeld heel erg bij 1 van mijn konijnen. Na lang puzzelen zijn we erachter gekomen dat hij onder andere extreem gevoelig reageert op het eten van kranten en karton, dit moeten we echt uit zijn buurt houden want hij ziet het als iets eetbaars en werkt hele slierten krant naar binnen als hij de kans krijgt. Ook geef ik hem af en toe probiotica van Protexin, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hier weinig effect van zie. Maar is wellicht het proberen waard om de darmfunctie te herstellen.

Geplaatst:

Wat ik mij idd ook afvraag is of het ontlasting onderzoek herhaald is na de behandeling met panacur. Heb al verschillende konijnen gezien sinds afgelopen voorjaar die moeilijk van de wormen afkwamen. Mijn ram morris had ik al behandeld met panacur en toch waren zijn keutels een ware atractie bij de da omdat ze zo vol zaten nog met wormen.

Als het onderzoek nog nie herhaald is zou ik dat dus zeker doen. Eventueel zou je dan nog kunen proberen met iverquanteldrops. Dit was bij morris wel effectief.

En waar is de ontlasting verder op onderzocht?

Geplaatst:

In het verblijf valt wel eens een blaadje van de beuk. Maar eigenlijk is het mannetje zo'n vreetzak, die is er als de kippen bij en eet alles op want die vind beukenblaadjes heerlijk.

Het ontlasting onderzoek is niet herhaald, ik kreeg te horen dat het na 14 dagen panacur wel echt over moet zijn. maar dat is dus niet zo wellicht.

Ik heb na het het lezen van jullie reacties vanmiddag de DA al even gebeld. Morgen even poepscheppen (ieeeks!) en nog eens langs brengen om te bekijken. Ook neem ik Dotje even mee, toch even voor de zekerheid goed wegen. De DA had het ook over een soort druppels die een soort probioticum voor de darmen zijn om in het water te doen.

Bedankt voor de reacties!!!

Ohja, en qua haar vieze kont, toch even een keertje wassen of laten totdat de diarree over is? Tussen de pootjes is het wel echt heel zwart vd poep en onder het staartje ook. Vind het zo zielig, maar ook zielig om haar te wassen. Het is geen oppakkonijntje en houd niet van mensenhanden... :(

Geplaatst:

Tja.. ligt er aan hoe vies ze is. Wassen zolang ze diarree houd is vrij zinloos, maar het moet ook niet de huid gaan irriteren natuurlijk. Maar dat kan ik niet beoordelen.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .