Ga naar inhoud

Ec/Blaasontsteking of wat anders...


Sonja1990

Aanbevolen berichten

Op 3 november opende ik een discussie over Vos. ze had 2 rare wonden op haar rug, leek alsof de huid opengescheurd was. Ook merkte ik toen op dat ze me onderplast. Dit heeft ze vroeger nooit gedaan dus is foute boel.

4 november naar de dierenarts geweest, zij vond EC de meest voor de hand liggende diagnose. Dus Vos moest op de Fenbendrops, we zijn inmiddels 16 dagen verder en de blaasproblemen blijven. Als ik haar oppak gaat haar staartje omhoog en plast ze. Ik ben nu al zo ver dat ik haar onder haar buik vast houd zodat ze gewoon op de grond kan plassen. Als ik haar ruggetje aanraak gaat haar staart de lucht in en loopt er urine uit. Het stinkt niet zo erg als urine maar het is wel een flinke plas zeg maar. Ze drinkt nog steeds tussen de 400 en 500 ml per dag.

Inmiddels ben ik weer bij de dierenarts geweest omdat het niet beter ging. Ze zit nu ook op de enrofloxoral voor eventuele blaasontsteking die het ook nog kan zijn. Ik heb geen idee hoe lang het duurt voor dat dit effect zou moeten hebben maar er is nog niks veranderd.

Ze zit inmiddels ook op de pijnstilling omdat ik het idee heb dat ze ook gewoon pijn heeft.

Iemand enig idee/suggesties wat het nog meer zou kunnen zijn?

EC lijkt me uitgesloten als er na 16 dagen nog geen verbetering in zit, maar dat weet ik niet zeker.

Ga haar in ieder geval van de winter binnen houden, wil haar niet buiten hebben als ze zichzelf onderplast en het vriest. Maak me best wel zorgen en weet niet of ik haar hier nu wel mee help aangezien er geen verbetering in komt :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap even niet of ze nou alleen plast als je haar oppakt of dat ze ook echt urinebrand heeft en dus over zichzelf heen plast. Overigens zou ik na 16 dagen EC nog niet uitsluiten, maar gewoon de maand vol maken. Is er een echo of foto gemaakt? Blaasstenen doen ook pijn. Je schrijft eventuele blaasontsteking, er is geen urineonderzoek gedaan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op basis van het vele drinken hebben ze hun diagnose gesteld. En omdat ik het idee had dat ze pijn had en misschien iets anders aan de hand ben ik terug gegaan. Was der al bijna kwijt aangezien ze over mijn schouder heen wilde springen en bijna op de grond viel. Gelukkig was ik goed wakker en kon ik der net opvangen, maar ze vindt het verschrikkelijk bij de dierenarts :( Stomme gladde tafel.

Ze plast zichzelf niet onder als in Urinebrand, niet helemaal vies/kaal zeg maar. Ze heeft wel een kale plek naast haar geslacht "maar dat is niet geirriteerd ofzo" zei de dierenarts.

Er is geen onderzoek gedaan, kon bloedonderzoek laten doen en nierfunctie laten checken maar nu raadde een andere dierenarts een echo/röntgenfoto aan omdat hij ook aal blaasstenen dacht. Maar de urine lijkt geen urine, het ruikt niet zo sterk en het slaat niet wit uit op zwarte kleding , wat normaal wel het geval is door de ammoniak.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind 400/500 ml niet extreem veel (mijn EC konijn van een kg drinkt een liter als ie weer eens n terugval heeft...) maar slecht geconcentreerde urine is volgens mij een algemeen symptoom van nierproblemen (die eventueel door EC veroorzaakt kunnen worden). Hoe oud is ze?

Voor een urineonderzoek had ze niet eens naar de dierenarts gehoeven dus ik snap niet helemaal waarom die stap overgeslagen is. Ik zou persoonlijk, natuurlijk in overleg met de dierenarts, een echo/foto laten maken en bloedonderzoek laten doen. Misschien in andere volgorde, dat vind ik een lastige. En ik zou de panacur nog niet afschrijven. Maar bespreek het ook vooral met de dierenarts(en) want zij hebben niet voor niets bepaalde behandelingen ingezet.

Vervelende situatie, beterschap voor Vos!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vos is nu jaartje of 5 en is eigenlijk sinds paar maanden begonnen met sukkelen. Hiervoor had ze haakjes terwijl ze in die 5 jaar tijd nog nooit haakjes had gehad.

Ik zal morgen de dierenarts eens bellen om te overleggen, vind het zo sneu op deze manier :(

En de Panacur ga ik gewoon mee door hoor, ook al vindt ze het enorm smerig ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vijf is niet echt oud te noemen, maar als ze al kwakkelt.. Nayan begon een tijdje geleden ongeveer hetzelfde en bij haar wordt het langzaam maar zeker toch echt erger. We kunnen helaas niet precies uitvinden wat er aan de hand is. Bij haar zijn het niet de nieren of de blaas in elk geval. Maar verder is het over het algemeen natuurlijk wel het meest waarschijnlijke, een probleem met één van de twee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moeten ze voor röntgenfoto voor blaasstenen onder narcose?

Balen dat nayan ook kwakkelt :( Vind het toch moeilijk om te zien, maar vooral om het niks kunnen doen. Al ben ik nu wel pijnstilling begonnen maar heb niet het idee dat ik nog meer kan doen zeg maar. Ze verhuizen dit weekend naar de zolder, daar gaan we een ren voor ze bouwen zodat ze daar de winter door kunnen brengen :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 van mijn konijnen had vorig jaar dezelfde problemen. Eerst heel veel plassen. Daarna de achterpoten niet kunnen gebruiken. Behandeld voor EC, waarmee de poten het gelukkig snel weer beter deden. Het plassen doet ze nog steeds. Als ik haar moet oppakken moet ik har van me af richten, want 9 van de 10 keer begint ze te plassen. Volgens mij kan het best een restverschijnsel van EC zijn. Maar het is natuurl;ijk goed andere dingen uit te sluiten. (hoewel ik dan zelf alleen naar dingen zou kijken waar je iets mee kunt. Wat je met bloedonderzoek kunt vraag ik me af)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag mocht Vos op de foto. Ze vond het maar niks, gelukkig mocht ik bij haar blijven om haar rustig te houden :)

Er zit een verkalking in 1 van de nieren.

Het zit te hoog voor een blaassteen dus zou het een niersteen moeten zijn.

Dierenarts heeft dit nog niet eerder meegemaakt, dus gaat haar boeken in duiken voor de behandeling. Opereren zou ze bij een blaassteen wel doen maar is bij een niersteen een stuk riskanter.

Nog even afwachten dus wat de behandeling gaat zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn weer wat verder, maar nog niet met een daadwerkelijk behandelplan.

We gaan nu de calcium inname naar beneden brengen; Geen water uit de kraan meer maar water uit de winkel met minder calcium, Timothy hooi waar minder calcium in zit dan gemiddeld hooi, we gaan de Supreme Urinary proberen omdat hier weinig calcium inzit maar weer wat meer Vitamine C in de hoop dat het vergruist.

Mocht dit niet werken, dan zal ik contact moeten gaan zoeken met het Wilhelminapark in Utrecht om te kijken of hun het operatief kunnen verwijderen. Hier is in Nederland nog niet zoveel over bekend volgens de dierenarts. In Amerika verwijderen ze wel een nier bij een konijn maar ze kon nergens vinden hoe of wat dus dat risico wil ze zelf niet nemen. Ben blij dat ze dat eerlijk aangeeft dat er een specialist die operatie uit moet voeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .