Ruthie Geplaatst: 13 juni 2013 Geplaatst: 13 juni 2013 Vandaag gemerkt dat Stitch wormen had. Dus heb ik beiden Panacur gegeven. Stitch is zijn vrolijke zelf als altijd, maar Roxy niet. Ze heeft om 18u. al haar groenten opgegeten behalve het stukje raap. Ik had de helft van de dosis in de groenten gespoten. De andere helft in de kiwi die ze om 19u. eet. Maar ze wou die niet eten. Ook de blaadjes en takjes laat ze links liggen en ze verkruipt van de ene plek naar de andere. Ik denk dat ze buikpijn heeft (ik vrees voor gas of verstopping). Ze ligt dan 2min neer en dan zoekt ze weer een ander plekje om te liggen. Kan dit door de panacur komen of is er iets ernstiger aan de hand? Ik weet niet meer wat ik moet doen. De kruipt op de raarste plekjes waar ik er niet bij kan, dus een massage of voelen aan de buik gaat ook al niet. Eergisteren hebben ze ook hun inenting gekregen, dus misschien speelt dat ook mee. Maar de DA zei dat de panacur geen kwaad kon na vaccinatie. Maar ik heb nu wel ferm mijn twijfels. Wat kan ik meer doen?
mystique Geplaatst: 13 juni 2013 Geplaatst: 13 juni 2013 Ik heb al verschillende malen Panacur gegeven en nooit iets opgemerkt. Wat niet wil zeggen dat het niet kan, natuurlijk. Ik denk dat het toeval is dat het samenvalt met de Panacur en dat er toch iets scheelt. Heeft ze een geschiedenis van gas of verstopping?
Ruthie Geplaatst: 13 juni 2013 Auteur Geplaatst: 13 juni 2013 Nee, nog nooit. Maar ze is nog maar 1 jaar en een paar maand.Ze wil ook geen biks en schrikt van het minste. Aan haar doening te zien heeft ze last van haar buik. Kan ik die masseren op een bepaalde manier ofzo?
mystique Geplaatst: 13 juni 2013 Geplaatst: 13 juni 2013 Daar heb ik echt geen verstand van. Maar je kan er vast wel wat over vinden via de zoekfunctie. Maar ze heeft om 18 uur nog goed gegeten? Dan kan ze toch even voort? De mijne liggen dan ook altijd neer en willen rustig uitbuiken, dan moet ik hen niet lastigvallen. Ik bedoel, misschien, door de Panacur, dat je té hard oplet? Aan de andere kant, jij kent je dier het beste, als je het niet vertrouwt, kan je altijd de DA bellen en vragen wat hij vindt.
Ruthie Geplaatst: 13 juni 2013 Auteur Geplaatst: 13 juni 2013 Da raap laat ze de laatste dagen wel ff liggen, maar op kiwi komt ze altijd onmiddellijk aangelopen. En ook bij de takjes en blaadjes. Ik mag bijna niet aan haar komen. Maar daarnet wel even haar buik gevoeld en die leek mij niet opgeblazen of hard. Maar ze legt zich wel raar en verandert veel van positie. 18u is inderdaad nog niet zo lang geleden, maar toch ... Ik begin mij lichtjes (erg) zorgen te maken.
mystique Geplaatst: 13 juni 2013 Geplaatst: 13 juni 2013 (aangepast) Bel gewoon de DA. Voor je eigen gemoedsrust. Vraag hem even wat hij ervan denkt. Dan kan je nog altijd beslissen. 13 juni 2013 aangepast door mystique
Dollie Geplaatst: 13 juni 2013 Geplaatst: 13 juni 2013 (aangepast) Ik vind dit niet goed klinken en hoop dat je de dierenarts inmiddels al gebeld hebt. Het zou me niet verbazen als ze gas heeft. Het maakt niks uit of dat door de Panacur komt of niet, het is hoe dan ook echt niet goed.Overigens heb ik nog nooit dergelijke reacties op Panacur gezien, maar goed, het is niet onmogelijk natuurlijk en nogmaals: De oorzaak maakt bij dit soort dingen niet zo veel uit. Overigens kunnen wormen ook darmproblemen veroorzaken. 13 juni 2013 aangepast door Dollie
Eefje Geplaatst: 13 juni 2013 Geplaatst: 13 juni 2013 Ik zou ook even contact opnemen met de dierenarts. Voor wat betreft de buikmassage, hier is een linkje waarin wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen: http://www.konijnen.nl/ziekten/gasbuikmassage.htm
Ruthie Geplaatst: 14 juni 2013 Auteur Geplaatst: 14 juni 2013 Gisterenavond heeft ze dan toch nog aan een takje zitten knabbelen. Dus heb ik niet meer gebeld. We hebben wel de matras beneden gelegd en voor de zekerheid beneden geslapen. Ik heb haar vandenacht ook nog wat blaadjes witloof gegeven die ze heeft opgegeten. Nu is ze terug in haar nopjes. Racen op de matras enzo, kan me niet schelen dat ze mij wakker hebben gemaakt . Ik heb ze ook niet in de ren gezet, dus het is hier dolle pret. Als ze vanavond terug in de ren moeten, hebben ze 40uur los mogen lopen, de gelukzakjes . Vandemorgen heeft ze ook biks gegeten en blijkbaar zit ze alweer te knabbelen aan de zetel dus is ze weer de oude. Straks groentjes geven. Ik ga de Panacur toch over 3x verspreiden. Moest ze vandaag weer zo doen, ga ik zeker naar de DA.
Christaaa Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 Met veel medicijnen maakt het uit of je het in 1 keer of in 3 keer geeft. Je mag de panacur dus niet zomaar in 3-en splitsen.
Ruthie Geplaatst: 14 juni 2013 Auteur Geplaatst: 14 juni 2013 Oei, en waarom niet?Ze heeft even van haar groenten gegeten, maar ze verkiest liever hooi. Ik vrees dat ze het door heeft. Dus zal ik de rest van de Panacur er ook maar over doen dan, in de hoop dat ze het toch zal opeten.
Christaaa Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 Het gaat om de spiegels die je moet krijgen. Bijvoorbeeld: Pas bij een bepaalde concentratie in het bloed werkt het medicijn. Voor het ene medicijn is het belangrijk dat er de hele dag een bepaalde spiegel is (die geef je dan 4 keer per dag bijvoorbeeld). Voor andere middelen is juist een bepaalde piek nodig. Dit is meestal voor antibiotica enzo, omdat ziekte-verwekkers pas bij een bepaalde spiegel dood gaan. Dan heb je niks aan de hele dag een beetje van het middel.Ik zou me kunnen voorstellen dat je ook voor wormen 1 maal een hoge dosis nodig hebt per dag i.p.v. de hele dag door een klein beetje. De wormen kunnen overleven en kunnen zelfs resistent worden op deze manier.Maar: ik weet niet of het met panacur ook zo zit en of lagere dosis evt. mogelijk is. Dat zou je met de dierenarts moeten overleggen. Maar vooral niet op eigen houtje gaan spreiden. Dat kan consequenties hebben.
Ruthie Geplaatst: 14 juni 2013 Auteur Geplaatst: 14 juni 2013 Ik heb de rest ondertussen ook al gegeven. Maar helaas wil ze er niet van eten . Ze was weer een heel stel binkies an het maken op de matras. Ik hoop dat ze daar snel honger van krijgt . Waarom kon ze niet zo zijn als Stitch, die eet alles met gemak en zonder pruttelen op.
mystique Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 Toen ik de Panacur moest geven, was het niet van 'willen of niet willen', het was van moéten. Panacur in een spuitje, konijn pakken en hop, spuitje in de mond en slikken. Niet fijn, maar zo was ik wel zeker dat elk konijn zijn specifieke hoeveelheid Panacur binnen had. Wel fijn natuurlijk dat ze zich inmiddels weer beter voelt.
Ruthie Geplaatst: 14 juni 2013 Auteur Geplaatst: 14 juni 2013 Zelfs dat lukt niet. Ook niet met een handdoek, ze weet zich echt uit de greep te wurmen of laat alles uit haar mond lopen. En het bezorgt haar ontzettend veel stress waardoor ik soms denk dat ze een attack gaat doen.
Christaaa Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 Je moet het ook niet in haar mond spuiten, maar achter in de keel. Niet leuk inderdaad, maar het is niet anders. Zoals het nu gaat, lukt het ook niet, toch?
Ruthie Geplaatst: 14 juni 2013 Auteur Geplaatst: 14 juni 2013 Ze heeft grotendeels binnen. Morgen kunnen we het nog eens proberen op de brute manier.
PYT Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 Is het niet makkelijker als je wat ss-brokjes nat maakt en laat weken, dan het medicijn er in mengen? Dan kan ze het toch gewoon lekker, zonder stress, opeten. Of mag dat niet?
Ruthie Geplaatst: 14 juni 2013 Auteur Geplaatst: 14 juni 2013 Ze lust geen natte brokjes ... Het is een moeilijk geval.
Domino Geplaatst: 14 juni 2013 Geplaatst: 14 juni 2013 Ik heb eens begrepen dat ze misselijk kunnen worden van panacur en dat het daarom wel eens verdeeld wordt gegeven. Maar zeker weten doe ik dit niet. Vraag anders eens bij je dierenarts na als je wil. Want verder ben ik ook maar een leek.
Aanbevolen berichten