Ga naar inhoud

Konijn abces of tumor achter oog


Stéphanie87

Aanbevolen berichten

Mijn Franse Hangoor ram Lucky van 3 jaar oud heeft een abces of een tumor achter zijn oog. De dierenarts heeft de foto's doorgestuurd naar Wilhelminapark om ze te laten beoordelen, want ze kon het slecht zien.

Zijn oog staat een beetje naar buiten gedrukt en vandaag hebben ze dus gekeken onder narcose en een röntgenfoto gemaakt. Ze zagen ook dat zijn hele gebit aan de andere kant meer afgesleten is wat er op duid dat hij alleen met de gezonde kant wil eten omdat het pijn doet.

Maar nu vroeg ik me af of het wel te behandelen is. Kan een abces of tumor op die plek weggehaald worden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien verschilt het van de exacte plek maar toevallig staat op de site van mijn dierenarts deze maand als 'patiënt van de maand' een konijn met hetzelfde probleem. Dat is helemaal goed gekomen door operatie. Oké, wel oog kwijt, maar goed, het probleem is opgelost daar gaat het om.

http://www.dierenartsgestel.nl/patient_van_de_maand/763e6723/1/patient_van_de_maand.aspx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou een konijntje in pension krijgen die van de ene op de andere dag zo veel last had dat het oog er uit moest, heeft ook een abces achter gezeten voorzover ik begreep. Het konijntje heeft het niet gehaald... Moeilijk vind ik zulke idngen, het is echt een super kwetsbaar gebied..

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ben vandaag nog even teruggegaan naar de dierenarts. Lucky is weer afgevallen en zijn oog lijkt verder naar buiten te komen. Morgenochtend gaan ze de specialist bellen of die al naar de foto's gekeken heeft. Zijn oog is trouwens blind geworden nu.

Ik vind het heel moeilijk om te kiezen wat ik moet doen. Een tumor was volgens mij niet te genezen wat ik begreep en als het een abces is zijn er meerder opties.

Zowieso moet het oog er dan uit. Dan kan het zijn dat dat voldoende is om het abces leeg te krijgen in combinatie met antibiotica. Het kan ook zijn dat de ontsteking aan zijn kieswortels zit er dat er dan dus kiezen uit moeten (aan beide kanten dan) maar als dat er te veel zijn is het ook einde verhaal, want met te veel kiezen eruit kan hij niet leven. Het kan ook nog zijn dat ze drains moeten plaatsen om het abces leeg te maken.

Het is dus echt wel een zware operatie volgens de dierenarts. En ze kon niks zeggen over de kans van slagen of de kwaliteit van leven.

Ik weet dus nog niet of het ene tumor of abces is maar dat hoop ik morgen te weten. Ik wilde dit graag alvast even delen.

Wat zouden jullie doen in het geval van een abces?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij houdt zich trouwens nu niet schoon. Hij was extreem zindelijk (kon alleen plassen op zijn bak in zijn eigen hok, hield anders gewoon een dag zijn plas op) maar nu laat hij het gewoon lopen. Ook in de reiskooi. Hij is onder zijn kind ook helemaal nat en vies. Ik weet niet of dat door de pijn komt of dat er misschien iets beschadigd is in zijn hoofd.

Ik ben wel bang voor het hele herstelproces. Ik neem aan dat dat resulteert in de rest van de winter binnen zitten. Dat moet hij dus alleen dan want ik kan geen twee Franse Hangoren en een Hollander binnen hebben (een Franse Hangoor zal als lastig zijn) maar ik wete dan niet of ik hem in april weer kan koppelen. Het is nu namelijk ene drietal van twee mannen en een vrouw ( na het overlijden van mijn Hollander dame). Dat gaat perfect, maar ze herkennen elkaar misschien niet meer na zoveel maanden.

Pff ik wil hem niet zomaar in laten slapen, maar ik wil hem ook niet heel veel pijn en eenzaamheid bezorgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Poeh wat een lastige kwestie.

Om het herkoppelen zou ik het niet doen of laten, als het nu goed gaat zou ik er gewoon het vertrouwen in hebben dat als je straks op neutraal terrein herkoppelt het wel weer goed zal komen. Kan hij (mocht hij geopereerd worden en alles goed gaan) niet na een weekje weer naar buiten, zo snel zal de wintervacht toch niet verdwijnen? Of heeft de DA gezegd dat dit wel lang in beslag zou gaan nemen?

Maar het medische...Ik zou het overleggen met je dierenarts, die heeft waarschijnlijk het beste inzicht in de kans van slagen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar misschien is dat al na een week, dat er dan gewoon een korst op zit, en hoef je dan alleen nog maar AB te geven. Ik weet het niet, mijn konijn heeft ook een abces gehad maar dat was op heen heel andere plek en ik kreeg haar ook toen dat al verwijderd was dus daar heb ik verder geen ervaring mee. Ik zou al dit soort vragen voorleggen aan de dierenarts, dan kan je misschien makkelijker een keus maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het si een abces die aan zijn kiezen zit. De voorste twee kiezen zouden eruit moeten. En het abces wordt geopenend via het odnerste ooglid. Al of niet met behoud van oog. Dat konden ze niet zeggen. Het is een zware operatie die Ze bij Wilhelminapark uit moeten voeren. Mijn dierenarts doet dat niet. Als ze het hele abces weg kunnen krijgen komt hij er waarschijnlijk wel bovenop. Maar dat is lastig te zeggen.

De kosten zijn ongeveer 400 euro. Ik vind het heel erg moeilijk om te zeggen, maar dat is wel ons laatste spaargeld en ik heb ook nog andere konijnen en een klein kind. Ik wil niet om het geld zeggen dat ik hem niet laat behandelen, maar ik vind ook dat ergens een grens moet liggen. Waar die grens ligt weet ik alleen niet. Daar komt ook nog bij dat ik niet weet of het konijnwaardig en diervriendelijk is om hem zo'n zware operatie te laten ondergaan met heel veel pijn en het risico dat ze niet alles goed schoon krijgen en het dus weer terug komt.

Ik weet nu dus echt niet meer wat ik moet doen. Moet wel snel kiezen want er moet echt iets gebeuren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een ontzettend moeilijk verhaal zeg....

Kan me voorstellen dat dit heel heavy is ...

Ik kan nooit een besluit voor jou maken, dat moet je zelf doen..

Ik denk dat ik voor mezelf de keuze wel had gemaakt dat dit een moeilijk leven is.. wellicht geeft je dat iets meer openheid in keuzes. Het magerder worden en nat worden zou mij ook nog is kunnen wijzen op bijv. EC door de weerstand omlaag.. Ik heb vaker kaakabcessen mee gemaakt en helaas niet met regelmaat met een goede afloop.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We laten hem inslapen. Morgenavond om 18.50 staat de afspraak.

Een dag later gaat zijn vriendin onder het mes. Haar oog wordt verwijdert... ze was al blind aan dat oog, maar er komt nu zooi uit en er zit een dikke witte bult op de oogbol. De dierenarts denkt dat het alleen haar oogbol is en dat het daarmee opgelost is. Ik hoop niet dat daar nog meer achter zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .