Ga naar inhoud

Noellie toch waarschijnlijk midden of binnenoorontsteking!


Boefje

Aanbevolen berichten

Hmmm.. net Noellie eten gegeven... ze smikkelde het lekker op..en toen verbaasde ik me heel erg.. ze maakte een beweging zoals ze altijd doet om op dr zij te rollen als ze helemaal lekker in dr velletje zit en wil loungen... en ik dacht nog..Noellie..wat ga je doen.. straks rol je weer de hele toko door..en ze rolde hup zo lekker op dr zij en ging heerlijk uitbuiken... :oh:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 78
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

@Fuerza ik had even jou topic doorgelezen over hoe jij het ervaren hebt met jou konijntje..maar dat is niet t zelfde hoor..mijn konijntje wordt niet echt met de dag erger..haar gedrag is net als elk gezond konijntje en ze loopt gewoon goed..ze rolt alleen als ze haar evenwicht even verliest.. en dat is nu max 4 of 5 x gebeurd in die 5 dagen... en dan is t maar heel ff en dan herstelt ze zich weer.. ze is dan gewoon ff duizelig op dat moment.. en de meeste keren was met medicijn geven... t enige waar ze echt last van heeft is dr scheve koppie.. verder niks..en die wordt ook niet echt noemenswaardig erger... ja de eerste paar daagjes...maar daarna weinig verschil. Vandaag is ze in elk geval niet achteruit gegaan.. alsnog wat niet is kan komen.. maar ik ga nu niet mezelf gillend gek maken met het feit dat ze dood zal gaan omdat ik nu allerlei soortgelijke verhalen hoor waar het rot is afgelopen.. ik ga er gewoon vanuit dat ze beter wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil je ook zeker niet ontmoedigen, mijn reactie was meer om aan te geven dat het niks zegt over of het nu een middenoorontsteking is of EC. Want het komt wel over alsof je er van uit gaat dat het niet om EC gaat. Zoals gezegd: Dat de symptomen van een ander konijn met EC niet volledig overeen komen (of volledig niet overeenkomen zelfs) zegt niet alles. Ik heb konijnen gehad die enkel urinebrand hadden, daar was wel sprake van EC. Andere konijnen hadden alleen maar een scheve kop en ook daar: EC. Ik weet dat je ook gewoon voor beide behandeld en dat is super, meer kun je niet doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Dollie, wel heel erg om te horen dat je konijntje het niet gered heeft..... blijf t zeggen...je moet erg sterk zijn wil je veel konijntjes houden en met al die ziektes dealen...veel sterkte met je verlies... :(

Dankjewel. Ja, 't is wel lastig. Ik denk in dit geval dat Jasmijn er ook erger aan toe was dan jouw konijntje, haar koppie stond extreem scheef en dat verbeterde niet. Dat beperkte haar dusdanig in haar functioneren dat ik haar niet zo door wilde laten gaan. Dit was overigens wel na een maand behandelen pas. Maar ze kon zich dus nog wel wassen, BDK eten, zelfs uit een flesje drinken en een hooibal eten. Dat zegt gewoon weinig, ze hebben ook zo'n sterke overlevingsdrang. Met lopen had ze wel meer moeite dan jouw konijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik vind t ook erg lastig situaties kunnen ineens verergeren of verbeteren.... tis maar gewoon afwachten..als ik nu zo naar Noellie kijk zie ik niet een konijntje dat aan t doodgaan is... ik kan me dat eerlijk gezegd niet voorstellen..ik zal proberen een filmpje te uploaden.... eigenlijk meer om te laten zien hoe vrolijk ze nog is.. niet zozeer om te vergelijken want ik weet dat het momentopnames zijn. Ik hoop dat t gaat lukken met dat filmpje

Link naar reactie
Delen op andere sites

waar ik ook altijd een hekel aan heb is snachts...dan hoor ik lawaai en spring ik meteen me bed uit om te kijken omdat ik denk dat er wat met Noellie is... zijn het mijn andere drie oliebollen die de boel aant afbreken zijn... zucht.. laten me aldoor schrikken..stinkerds

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zucht.. nou krijg ik een ander naar vermoeden.. Noellie was net even te lang bij dr billen aant wassen.. ze deed vanavond nog wel een keurig plasje op de plek waar ze t altijd doet..dus daardoor werd ik wel weer gerustgesteld..maar net deed ze ook alsof ze ging plassen op een ander plekje maar er kwam niks dacht ik.. t is op een dekentje maar ik kon van waar ik stond niks zien..nu was ik net van plan om t licht uit te doen en t beestje maar met rust te laten..want telkens als ik kom kijken wordt ze weer actief en haal ik dr uit haar slaap...dus ik stond er ook niet bij stil ff te kijken.. ik ga maar weer van t ergste uit.. morgen ff kijken of ze natte billen heeft.. zag t zo niet en als ik dr beetpak dan flipt ze weer helemaal dus probeer dr morgen wel ff in de gaten te houden en als ze gestrekt ligt dr billen te bekijken... dan ist licht en kan ik beter zien.. nu maar eerst eventjes slapen want ik loop alleen nog maar met Noellie in mijn hoofd rond en een knoop in mijn maag. Er gaat zelfs al door mijn hoofd hoe ik dat met Juneau ga doen als Noellie er niet meer zou zijn...die kan niet bij de rest... en ik wil eigenlijk geen nieuw konijntje meer.. maar goed daar wil ik allemaal nog niet aan denken.. en mag ik nog niet aan denken want Noellie gaat t gewoon redden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanochtend durfde ik me bed niet uit..normaal sprong ik eruit om te zien of ik verbetering zag..nu had ik me zo gek in de kop gemaakt dat ik dacht dat het slechter zou zijn.. toen ik ging kijken was er niks veranderd..gewoon hetzelfde aangezicht als gisteren... tenminste... ik gaf dr weer haar broodjes met medicijntjes..en ik dacht slim te wezen om meer te verwerken op 1 broodje... nou ja.. ze knabbelde er netjes omheen... echt zo'n heel gefileerd laagje brood lag er nog waar ze niet aan kwam...potjandorie! Nou maar verspreidt over meerdere broodjes..yes dat ging er wel in... kwam ik terug bij me medicijnen arsenaal.. lag er nog een half spuitje fenbendrops te wachten die ik nog moest verwerken..shit.. ik had niet alles gebruikt das waar ook... nou nu maar over wat science selective junior... ok ok dat ging er nog in..dus de fenbendrops waren save... en nu de AB ja dat smaakt vast anders dus ook op een broodje... en jaaaaaa tuurlijk... hetzelfde verhaal..weer een gefileerd stukje brood wat er lag met de medicijntjes erin gezogen.. nu maar over science selective.. nope.. ging er niet in.. naja straks maar weer proberen..ze heeft inmiddels geen honger meer na al die broodjes en voer... alhoewel..hooi ging er alsnog in.. gelukkig is ze een vreetzakje.. ik had haar ren verschoont omdat het tijd werd maar besloot een dekbedovertrek er neer te leggen ipv fleece..want ik zag inderdaad dat dr haartjes bij dr billen kroezig werden en een beginnend sorehocks... en wat was ze blij met dr nieuwe bodem..alles verkennen...ik ging er bij in zitten..en ze was drukker dan ooit... rondjes om me heen (nog net niet rennen) tegen me op klimmen... en dan snel in een hoekje gaan zitten. Toen ze daar weg ging zag ik een dikke plas...HELEMAAL GOED! en toen ze klaar was kwam ze weer naar me toe de boel verkennen..veel te spannend!! Ze verloor echt een paar keer bijna haar balans.. normaal gesproken had ze nu alweer door de hele ren heen getold.. maar ditmaal herstelde ze zich heel goed en zette ze zich schrap om niet om te vallen... dit zie ik ook als een goed teken.. geen natte billen...ik voel me gerust... nu maar hopen dat het de goede kant op gaat!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh dat ziet er best goed uit! Ter vergelijking: Een filmpje van Jasmijn enkele dagen voor ik haar in heb laten slapen. Zo rond huppelen als Noƫllie kon ze niet, je ziet verder niet veel op het filmpje maar wel hoe scheef haar kop stond.

>http://www.youtube.com/watch?v=_mzfvLJinuQ

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees nu pas mee in dit topic. Ik geloof ook dat dat scheve zowel bij EC zou kunnen passen als bij een oorontsteking, dus voor beiden behandelen lijkt mij prima. Maar helemaal in het begin schrijf je toch dat de dierenarts een ontstoken oor gezien heeft? (rood, terwijl het andere normaal was) Dan is de kans dat ze ook nog EC heeft m.i. niet zo groot, toch? Zou wel heel toevallig zijn.

Waarmee ik dus niet wil zeggen dat je geen panacur meer moet geven, maar gewoon om even mee te denken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb wel eens begrepen dat dat niet altijd wat zegt. Daarbij zou je dan ook snel verbetering verwachten. Ik weet dus niet of je die conclusie kunt trekken. Ben het wel met je eens dat het zeker in dit geval onwaarschijnlijk lijkt dat ze beide zou hebben. In elk geval valt de stand van haar koppie me erg mee, hoewel ik natuurlijk wel hoop dat er wel gauw verbetering optreed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik vind haar ook zo vrolijk en blij.... en ze doet het prima..ik merk wel vandaag dat ze toch wat meer rond huppelt en wat meer haar balans kan houden...ze was net nog eventjes omgerold omdat ik dr een broodje met medicijntjes wilde geven en ze die niet zo gauw kon pakken..maar ze rolde op dr zij en even later stond ze gelijk weer goed..dus niet meer dat rondtollen wat ik normaal had verwacht.. ik denk dat ze zich wel iets beter voelt.. zo oogt ze wel..alleen haar koppie zint me niet... ik zie daar weinig verbetering in... of het is minimaal... tot overmaat van ramp is de AB nu op..ook omdat ik t dus een paar keer verprutst had met t broodje die ze niet wilde.. dus morgen maar weer nieuwe halen ik durf t nog niet aan om ermee te stoppen..nu moet ik eerlijk zeggen dat Noellie nooit overdreven veel erger is geweest qua gedrag.... misschien nu dat ze wat meer dr balans vindt en wat levendiger oogt..maar ze is ten alle tijden vrolijk en nieuwsgierig geweest..soms denk ik dat er wat in dr oor zit en als dat eruit is dat ze ineens weer recht gaat met dr koppie... ik vind het zoooo raar dat ze verder zo gezond overkomt behalve die stand van dr hoofd... ze heeft nog wel last van dr evenwicht dat is wel duidelijk dus tis niet zo dat het over is en dat dr koppie alleen zo blijft staan...dit kan nog veranderen en verbeteren... maar zeg nu zelf...dit oogt toch niet als een konijntje dat het niet gaat redden? Nu is het wel zo.... dat ik niet afgelopen zaterdag maar die zaterdag ervoor... 8dagen geleden het bij dr heb gezien..en ik geloof ook dat ze die dag ook pas ziek is geworden..want ze zit bij me binnen en ik zie ze elke dag meerdere keren... en ik ben gelijk met fenbendrops begonnen...

dus op een rijtje... ze heeft t nu 8 dagen... mijn vraag.. als ze EC heeft kan dit erger worden nog? Of zou het dan al erger moeten zijn?

Ze is dus gelijk direct behandeld met fenbendrops... en tis nu aldoor stabiel al een paar daagjes.. en verbetering in dr balans..

En AB is sinds afgelopen maandag dus dit is de 6e dag....

Ik ben gewoon nog steeds bang dat ik op een dag wakker wordt en een ernstig achteruitgaand konijn ga zien... zou het kunnen dat ze wel binnenoorontsteking heeft maar dat ze beter een andere AB kan hebben?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Dollie...erg sneu hoor van jasmijn... ik snap ook inderdaad je keuze wel.. maar was jasmijn met 8 dagen dan net als Noellie nu of ook anders? Ik wil t eigenlijk niet eens weten want straks is t wel zo..blegh.. ik haat dit joh..maarja als t wel anders is geeft t ook weer een beetje hoop natuurlijk...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jasmijn was vele malen erger de eerste weken (erger dan het filmpje nog) en had ook nog een aantal andere symptomen. Ik denk niet dat je je zo veel zorgen hoeft te maken, natuurlijk blijft het spannend en moet ze zeker niet achteruit gaan, maar vergelijkbaar is het niet geheel. Enkel in het feit dat ook Jasmijn zich nog heel goed kon redden. Jasmijn was hier nooit zelf aan overleden want ze bleef eten als een beer. Enige wat ze niet kon is konijn-waardig leven. Dieren kunnen heel ver en heel lang door gaan.. Daarom zegt het ook niks als een dier nog zelf eet en drinkt en zich wast en doet. Dat was met name wat ik aan wilde geven met mijn reactie van eerder.

Wat voor AB geef je?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .