Maantje Geplaatst: 20 mei 2012 Geplaatst: 20 mei 2012 (aangepast) Mijn dwergje is bijna drie weken geleden gecastreerd en daarna heel erg ziek geworden. Hij had hele hoge koorts van boven de 42 graden, at niets meer en is enorm afgevallen. Gehalveerd bijna. Ik ben naar een andere dierenarts geweest en zij wil hem graag weer onder narcose doen om de plek schoon te maken, is ontstoken, en evt opnieuw te hechten want het zit daar niet goed. Maar hij is nu veel te zwak voor de narcose en moet eerst gewicht aankomen en aansterken. Ik dwangvoer hem nu om de twee uur en dit weekend is er al 62 gram bijgekomen. Weet niet of dat goed is maar ik ben er al blij mee. Hij weegt nu 1772 gram. Wie heeft er tips om hem snel weer op krachten te krijgen?? Hij eet een beetje zelf, wat wortel, appel en stukje brood enz maar is absoluut niet genoeg. En hoe gevaarlijk is narcose nou precies voor konijnen?? Hoor er zulke enge dingen over? Heeft iemand een soortgelijke ervaring na een simpele ingreep als een castratie?? Ik wil hem er zo graag bovenop helpen. Er wacht een lieve Franse Hangoor op hem, die hem mist. Ik hoop dat jullie kunnen helpen. Alvast bedankt!! 20 mei 2012 aangepast door Maantje
Maantje Geplaatst: 20 mei 2012 Auteur Geplaatst: 20 mei 2012 Ja, hij krijgt pijnstillers, antibiotica en iets voor zijn maag en darmen.
Nouck Geplaatst: 20 mei 2012 Geplaatst: 20 mei 2012 Hoeveel hoort ie te wegen? Een echte dwerg van 1,7kg is volgens mij nogal fors?
jrjsieben Geplaatst: 20 mei 2012 Geplaatst: 20 mei 2012 Is het bij de eerste da dan helemaal niet goed gegaan ?Misschien kan het onder plaatselijke verdoving gebeurenIk geloof dat erwtenvlokken goed zijn om aan te komenEn misschien de biks die je nu hebt en dan de juniorvariant ?
Maantje Geplaatst: 20 mei 2012 Auteur Geplaatst: 20 mei 2012 Bij de eerste dierenarts kreeg ik van de assistente te horen dat hij gewoon op stro kon en al makkelijk naar buiten. Later vroeg ik het voor de zekerheid nog eens aan de DA en die zei dat hij even een nachtje binnen moest. Maar niet op een dekentje of iets dergelijks want daar kon hij aan knagen, gewoon kranten was wel okee. Paar dagen later belde ik dat het volgens mij niet zo goed ging en hij pijn had volgens mij maar toen werd er gezegd dat het een hele simpele ingreep was en konijnen daar geen napijn aan hebben. En om die reden ook geen pijnstillers kregen. Er is ook helemaal geen info meegegeven over de na verzorging ed, allemaal van internet afgehaald en deze site. Vandaar dat ik naar een andere DA ben gegaan alleen is hij er helaas wel wat slechter aan toe door dit hele gebeuren.
Maantje Geplaatst: 20 mei 2012 Auteur Geplaatst: 20 mei 2012 Wordt plaatselijke verdoving ook wel gedaan dan? En is dat veiliger?
Nouck Geplaatst: 20 mei 2012 Geplaatst: 20 mei 2012 Ohh wat jammer dat je zo slecht bent voorgelicht. Maar goed dat je naar een andere bent gegaan! Het lijkt mij dat ze zelfs bij een kleine ingreep ook pijn hebben? Het is tóch een wond. En wij hebben toch ook last van een getrokken kies? Wel slecht hoor van zo'n da! Ik weet verder niet zo veel van dwangvoeren enzo, maar iig sterkte!
jrjsieben Geplaatst: 20 mei 2012 Geplaatst: 20 mei 2012 Ja hier bij ons in Dordrecht worden de rammen onder plaatselijke verdoving geholpen door een konijnkundige dierenartsoverleg met je nieuwe dierenarts Mijn hond is 15 jaar oud en heel mager gewordenDie is vorige maand ook nog onder narcose geweestZe kunnen nu heel gericht doseren Maar konijnen is een ander verhaalHet is en blijft een risicoMaar met een ontstoken wond zitten is ook geen pretjeWordt plaatselijke verdoving ook wel gedaan dan? En is dat veiliger?
Aanbevolen berichten