Ga naar inhoud

3e keer tanden trekken.


NaOomkuuHh

Aanbevolen berichten

gisteren zijn de konijnen geënt. (nouja de helft, want er waren maar 2 inentingen. de andere twee waren waarschijnlijk voor andere konijnen gebruikt. Ookal hadden we ze wel besteld..)

de DA zag dat bij Slof nog een tandje zat, een lelijke gele stomp. 6 maanden geleden waren voor de eerste keer zijn tanden getrokken, een maand later 2 stiftantjes voor de 2e keer. Dit wordt dus de 3e keer.

Wat ik raar vind is dat dit tandje pas na 5 maanden is, want hij is nog heel klein. Hoe kan dit?

Dit wordt de 4e keer dat hij onder narcose moet in nog geen jaar. Hij wordt helemaal gestrest van de DA, dus ik (en hij) vind het echt niet leuk. Vrijdag om half 10 wordt het tandje getrokken....

bestaat er iets als chronische tandgroei, dat hij steeds weer terug groeit?? :P

de DA zei dat ze deze keer waarschijnlijk niet meer terug zouden groeien, want er zaten slijmpropjes aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De stif tandjes zijn erg kwetsbaar en breken snel, Daarom kan het zijn dat je ze nu pas ziet, dat ze steeds zijn afgebroken. Tanden trekken bij konijnen is best specialistisch. De DA moet er echt de tijd voor nemen en niet willen haasten, want dan breekt de tand en groeit de tand terug. Blijft er een klein stukje zitten, dan groeien ze weer terug. Dit is waarschijnlijk al twee keer gebeurd bij de stif tandjes van Slof. Doordat de stiftandjes zo kwetsbaar zijn breken ze tijden het trekken gemakkelijk waardoor ze weer terug groeien. Ik weet het niet zeker meer, maar volgens mij kun je de stiftandjes ook laten zitten en het eerst aankijken. Doordat ze zo snel breken blijven ze vaak wel kort. Maar hier ben ik niet zeker meer van, dacht dat een keer gehoord te hebben, dus misschien even antwoord afwachten van iemand anders.

Wil je ze wel weer laten verwijderen zou ik adviseren om eens bij een andere DA te proberen. Een DA die er veel ervaring mee heeft en alle tijd neemt voor het verwijderen van de tandjes en niks overhaast.

Succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Slofs tandje is getrokken. Het was dit keer geen stifttandje. Ze zei dat het een brokkel tandje was. De volgende keer kan ik beter wachten tot hij groter is, omdat hij misschien weer afbreekt.

Het is een hele konijnkundige DA. staat ook op de kkda lijst. dukenburg in nijmegen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij had trouwens mini haakjes. Maar ze vonden ze nog te klein om te slijpen.

ze zeiden dat ze niet meer konden afslijten, dus ooit moeten ze weer geslepen worden.

is nu ook al een half jaar geleden, de vorige keer kwamen ze binnen 3 maanden al. Dat kwam denk ik omdat ze in de opvang gemengt voer kregen, ofzo...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .