Ga naar inhoud

Lulu gered van verwaarlosing maar nu?


Marina Orri

Aanbevolen berichten

Ik heb twee maanden geleden een konijn weg gehaald bij een boer die aantal jaren in een vieze kooi heb gezeten en weinig eten kreeg. Ze was brood mager en haar ene achter poot werkt niet mee. Daardoor ligt ze altijd op haar zij en is zij vies aan een kant van plas. Ik heb haar naar de DA genomen en die hebben fotos gemaakt. Ze zagen wat artrose en onstekingen. Ze hebben mij onstekingsremmers gegeven en gezegd dat met veel zorg en liefde ze misschien nog te redden was.

Na een maand ben ik terug gegaan en de DA zei dat ze had verwacht dat ze nu al zou lopen. Ze wilde haar eigenlijk een spuitje geven. Ik heb haar weer mee naar huis genomen en dacht het verder te proberen. Ik was haar natte plekken twee keer per dag en doe er zalf op maar het haar begint daar uit te vallen.

Ik woon op een flat en het is niet ideaal om een konijn weer aan het lopen te krijgen. Ik neem haar elke dag even naar het parkje om haar te stimuleren. Ze is inmiddels een stuk dikker en lijkt redelijk gelukkig, ze is lief maa blijft hoofdzakelijk liggen op haar zij.

Ik ben een beetje radeloos, wat moet ik verder, ik wil haar niet in laten slapen maar ik weet niet hoe lang ik dit vol kan houden.

Heeft iemand misschien wat advies voor mij?

groetjes,

Marina

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lulu kan niet lopen want haar achterpootje staat naar binnen en dan valt ze om. Ze sleept zichzelf vrij snel voort. Ze is gek op eten maar ze weet niet wat speelgoed is want dat heeft ze nooit gekend. Ik heb een soort ren gemaakt op mijn balkon waar ze overdag in ligt. Voor de nacht heb ik ook een gewone kooi waar ze ook in ligt. Het probleem is dat ze niet blijft staan en dat ze zo vies wordt aan die ene kant. Ze kan zichzelf vrij snel voort slepen en probeert steeds te staan maar dat lukt niet echt. Wel wordt ze steeds sterker want in het begin kon ze amper op haar voorpootjes staan. Ze is een Vlaamse Reus dus een vrij groot konijn maar je kon al haar ribben zien in het begin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je enig idee hoe oud ze is? En hoe loopt ze met de andere 3 poten? Als ze nog niet zo oud is, zou het misschien een optie zijn om die achterpoot eraf te laten halen. Het klinkt rigoureus maar het is nu volgens mij wat ik zo begrijp alleen maar een last voor haar omdat ze hem niet kan gebruiken.

Konijnen kunnen prima met 3 poten verder, maar ze zal wel in een goede conditie moeten zijn denk ik en als ze nog niet zo oud is zal het wel gaan denk ik. Maar als ze al oud is... weet ik niet wat wijsheid is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zij is ongeveer vier jaar oud. Eigenlijk is het pootje wel ok maar ze zet het pootje naar binnen wat resultaat dat zij omvalt. Dat pootje is na lang liggen denk ik en misschien een ongeluk ooit naar binnen gaan staan. Ze kan haar evenwicht niet bewaren. Ik heb as vrijdag een afspraak bij het Dierenkliniek Wilhelminapart voor een 2nd opinion. Ik zal laten weten wat er uit komt. Bedankt voor het mee denken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben met Lulu voor een 2nd opinie geweest bij Dierenkliniek Wilhelminapark. Zij is daar 3 en 1/2 dagen geweest. De dierenarts belde mij op de 4 dag en vertelde mij dat ze kern gezond was....geen ziektes, parasieten, onstekingen, zelfs geen arthrose zoals de andere dierenarts had vermeld maar zei dat hij niet dacht dat ze ooit zou lopen en vond dat ik gelijk maar Lulu moest in laten slapen. Ik was overvallen en wist niet wat ik moest denken. Hij zei kom maar vanavond en dan kijken we zamen naar haar en evt. dan beslissen. Ik heb een aantal uren er over moeten denken en huilen natuurlijk. Wat moest ik doen.

Eenmaal aangekomen savonds zei hij weer van er is geen hoop. Ik zei ja maar ze is verder gezond, ze eet goed en bij mij thuis maakt ze een tevreden indruk. Toch vond hij het geen dierwaardigbestaan en vroeg toen gelijk of ik haar wilde op offeren voor sectie.

Ik zei dat ik wat tijd nodig had om er over na te denken. Hij zei van wacht niet te lang en voerde de druk op. Hij zei ga maar in dit kamertje wachten met haar en denk er even over na. Ik ging het kamertje in en dacht bij mijzelf ...ik doe het (nog) niet. Lulu was verschrikkelijk gestressed, daarnaast had ze een grote wond op haar rug die er niet zat toen ik haar bracht, toen ik daarover vroeg zij hij dat Lulu dat zelf had gedaan. Ik vroeg hoe kan dat want ze kan er niet eens bij. Ze was zo bang.

Toen de dierenarts terug kwam zei ik dat ik haar niet in laat slapen en ik heb haar weer naar huis genomen. Ze was de eerste dag heel bang en onzeker en nu begint ze weer te relaxen en lekker te eten. Ja ze loopt nog steeds niet maar het schijnt haar niet zo te storen. Ik weet niet wat het beste is maar ik had er geen vrede mee gehad als ik haar op die manier had in laten slapen.

Het kan zijn dat ik op dat punt kom voor eoa reden maar even niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het komt op mij over alsof die dierenarts een of ander spannend experiment met haar wilt doen en daarom zo achter het inslapen aan zit. Ook van de rugwond vind ik maar erg, wellicht heeft ze dat gekregen door Ć©Ć©n of ander onderzoek (ook omdat ze zo bang is). Zolang Lulu een blij en tevreden konijn is en jij haar de zorg kan geven die ze nodig heeft zou ik haar niet laten inslapen. Heb je zelf inmiddels al een besluit genomen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel eerlijk, ik kan me niet voorstellen dat een konijn tevreden is als het niet kan lopen en staan. Als ik hoor dat al twee keer een da heeft geadviseerd om het diertje te laten inslapen, dan zou ik er toch sterk over denken om dat advies over te nemen. :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou raar

Goed dat je haar hebt meegenomen

Die beslissing maak jezelf en wanneer jij voelt het is genoeg zo

Het konijn geeft het vanzelf wel aan denk ik wanneer het niet meer wil

En die plek op der rug ?

Heeft ze vocht toegedient gehad

Mijn kennis der konijn is een week opgenomen geweest in universiteit utrecht en had ook zon plek

Was van de infuus naald

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het komt op mij over alsof die dierenarts een of ander spannend experiment met haar wilt doen en daarom zo achter het inslapen aan zit. Ook van de rugwond vind ik maar erg, wellicht heeft ze dat gekregen door Ć©Ć©n of ander onderzoek (ook omdat ze zo bang is). Zolang Lulu een blij en tevreden konijn is en jij haar de

Ik weet niet precies wat er met haar gebeurd is maar het is een plek van ongeveer 8cm in radius dat ontzettend heeft gebloed want er zit een donker rode korst er nu op. Ze hebben haar een beetje geschoren en misschien dat ze verkeerd hebben geschoren en dat ze de huid hebben mee genomen. Ik weet alleen dat het niet goed voelde om haar in te laten slapen daar en dan. Ze ligt momenteel gezellig in de kamer en ze eet en ze eet. Ze had ook verschrikkelijke honger toen ik haar terug bracht. Ze hebben alle onderzoeken gedaan en Lulu blijkt kern gezond behalve die ene been die niet goed staat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan het me voorstellen dat je dat denkt maar Lulu heeft haar hele leven in een veel te kleine kooi gezeten helemaal alleen in alle weer omstandigheden, als eten alleen maar aardappelschillen en een bakje water die er de hele week stond vol met strond en vuiligheid. Ze lag in haar eigen vuil. Die mensen die haar hadden vonden het leuk als zij kleine konijntjes zou krijgen dus die hebben even een ram erbij gedaan waardoor zij een maand later 12 kleine konijntje zijn geboren...allemaal dood. Die hebben ze een paar dagen daar laten liggen tot ze begonnen te stinken.

Ze weet dus niet eens hoe ze uit een bakje water moet drinken. Zij weet niet eens wat lopen is. Nu krijgt ze volop eten, veel aandacht en liefde en zorg. Dat heeft ze wel verdient en dat wil ik nog een tijdje geven. Zij is kern gezond want dat zei de DA ook nu zit ze hier elke avond heel content allerlei lekkere dingen weg te eten. Ze is niet in pijn en voor het eerst in haar leven heeft ze aandacht. De DA van het Wilhelminapart heeft helemaal niets gevraagd over haar "persoonlijk" dus hij heeft geen flauw benul wat haar historie is, wat ik eerlijk gezegd ook belangrijk is om een juiste diagnose te stellen. Als zij miserable was of niet at of in pijn leek te zijn dan zou ik er ook anders over denken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet er niets van, maar heb er wel al een en ander over gehoord, maar is fysiotherapie niets voor Lulu?

Dat was ook mijn gedachte. Een van mijn konijnen krijgt momenteel ook fysiotherapie en ik ben er echt over te spreken.

Ik zou zelf eens contact opnemen met fysiotherapeuten in de buurt en de situatie uitleggen. Een intakegesprek kan nooit kwaad lijkt me. Ze kunnen je dan vertellen of ze iets voor je kunnen doen en zo ja: wat dan?

Ik weet niet of er veel dierenfysiotherapeuten bij jou in de buurt zijn, mochten er wel meerdere zijn, zou ik echt even goed informeren. Het fijnst is iemand die ervaring heeft met konijnen, maar dat hebben zij zelf ook niet voor het kiezen. Voor de fysiotherapeute waar ik heen ga, was Fred het eerste konijn dat zij behandeld heeft. Ze heeft echter een hoop opgezocht en gelezen, contact gehad met een collega die wel ervaring heeft (die zat overigens in Utrecht) en geoefebd met de konijnen van de buren om te zien wat die konden enzo. Ze heeft zich er echt voor ingezet en dat is minstens zo belangrijk.

Overigens vind ik dat een konijn wel moet kunnen lopen (of dat nou op vier poten is of op drie) en zou ik zelf wel goed in de gaten houden dat je niet te lang door gaat.. Vind het wel super dat je je zo voor haar inzet. Ze krijgt in elk geval een hele liefdevolle verzorging.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is er ook gesproken over amputatie van dat pootje? Als de andere 3 poten sterk zijn en ze is verder gezond dan kan ze misschien wel goed leven op 3 poten. Ze zou niet het enige konijn zijn met een pootje minder denk ik. Heb wel vaker gelezen over konijnen met 3 poten die het prima doen.

Trouwens petje af voor jouw inzet voor dit arme dier, wat zo'n rotleven achter de rug heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal proberen een foto op de site te zetten over de weekend. Als ik dacht dat ze niet ooi beter zou kunnen lopen dan denk ik toch dat ik haar in zou laten slapen omdat het natuurlijk ontzettend veel werk is mbt schoon houden, op tillen, ruimtes indelen enz. Ik woon op een flat met balkon en heb weinig ervaring met konijnen..al doende leert men natuurlijk en ik raadpleeg internet.

Wat Lulu betreft heb ik vanmorgen weer even met haar gewerkt (fysio) en ze gaat toch steeds meer beter staan. Wel zo als zij begint te lopen schuift die poot weer onder en valt ze om maar alleen maar omdat die poot schuift. Ik heb zelf ook gedacht aan fysio maar nog niet aan toe gekomen om iets op te zoeken. Ik kreeg net 5 minuten geleden een telefoontje van de DA ( Wilhelm.pk) en hij vroeg hoe het ging. Hij gaf een naam van een fysio ...een zeker Elma Bakker. Zij heeft een website, ik zal die opzoeken.

Graag de naam van de gene waar jij het over heb Dollie misschien kan ik hier en daar wat informatie inwinnen.

Lulu is zoooo lief en zo mooi behalve haar kale kontje. Ik heb altijd van dieren gehouden en wil ze alleen maar helpen. Mijn insteek voor Lulu is om haar gezond te maken en ergens te plaatsten (als ze week gaat lopen) waar ze vrij rond kan lopen en misschien met andere konijnen. Ik werk 4 dagen in de week en wil ook wel is op vakantie maar het wordt moeilijk om Lulu ergens onder te brengen tijdelijk zoals ze nu is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allereerst mijn complimenten wat je allemaal voor haar wil doen,als jij denkt haar te kunnen helpen dan moet je het gewoon doen,jij bent de enige die haar ziet opknappen...je zou eens contact op kunnen nemen met www.lapina.nl zij heeft een kleinschalige opvang maar is gespecialiseerd gedragsproblemen die heeft Lulu niet maar zij heeft zelf een groot konijnen waar een achterpoot van geamputeerd is en zij kan je waarschijnlijk goede adviezen geven..Zij heeft zelfs een soort wieltje laten maken bij Hodes dat is een bedrijf voor hulpmiddelen bij mensen...Ook vangt zij konijnen op voor vakantie die problemen hebben en eventueel mediche zorg nodig hebben..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allereerst ook mijn complimenten voor alles, wat je voor Lulu doet. Zij heeft het getriffen, dat ze is weggehaald bij die boer door iemand als jij.

Mijn allereerste gedachte was toch ook amputatie. Als ze kerngezond is en het is die achterpoot, die door de stand ervoor zorgt, dat zij niet overeind kan blijven, dan zou het weghalen van dat "obstakel" mogelijk de oplossing kunnen zijn. Ik heb geen verstand van fysio, dus vandaar, dat ik daar ook niet aan gedacht heb. Wie weet, kan dit ook de oplossing zijn.

Als ik jou was, zou ik wel zo snel mogelijk achter fysio en/of amputatie aan gaan, want een konijn, dat het grootste deel van haar dag op haar zij doorbrengt, is toch niet een konijn, dat volledig van het leven kan genieten. Als Ć©Ć©n van die 2 dingen de oplossing zou kunnen zijn, zou dat prachtig zijn natuurlijk voor Lulu. Dan kan ze eindelijk echt van haar leven gaan genieten in een mooie ruimte met eventueel een vriendje. Dat heeft ze wel verdiend na de ellende bij die boer (en bij Wilhelmina Park).

Lulu heeft het in ieder geval getroffen met jou!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ten eerste wil ik zeggen dat ik heel erg dankbaar ben voor alle feedback die ik krijg. Ik heb inderdaad kontakt opgenomen met een dierenfysiotherapeut en een intake gesprek kost 22.50 wat ik heel erg redelijk vindt. Lulu wordt elke dag dikker en ziet er mooi en gezond uit....jammer dat die poot onder haar lijf blijft schuiven. Ik neem haar twee keer per dag naar het parkje naast mijn flat en daar begint ze onmiddelijk gras te eten. Ik probeer dan die poot onder haar lijf te zetten en dan staat ze een beetje, zodra ze begint te willen huppelen dan gaat het natuurlijk fout. Ik heb nog steeds geen foto geplaatst hoofdzakelijk omdat ik een nieuwe laptop heb en nog niet goed weet hoe het op deze werkt. Dat wil ik in iedergeval nog doen. Het feit dat ze zo goed eruit ziet maakt het natuurlijk steeds moeilijker om te denken over in te laten slapen. Ik ben wel doodmoe want het verzorgen begint als ik op sta en eidigd als ik naar bed ga....daarnaast werk ik ook vier dagen in de week. Het enige wat mij inderdaad bezig houdt is dat ik op deze manier nooit meer op vakantie kan gaan. Ik zal ook contact opnemen met die vrouw die opvang heeft voor konijnen.

Ik houd jullie op de hoogte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Hello Domino,

Ik wilde even een update laten weten over Lulu. Het is nu 3.5 maanden geleden dat ik Lulu in huis nam. Na de 2de uitslag van die DA in het Wilhelminapark was ik natuurlijk heel erg teneer geslagen. Desondanks ging ik door. In de weken daarna zag ik eigenlijk weinig verbetering. Wel dat Lulu goed eet en alert is en in het algemeen een tevreden indruk maakt. Maar ze kan niet lopen en ze kan niet overeind komen.

Ik heb toen een afspraak gemaakt met een fysiotherapeut in Kamerlik. Ik ben pas 1x geweest en zij gaf mee aantal oefeningen om met Lulu te doen. Ze raden me aan om haar binnen te laten en ook elke dag haar slechte poot masseren.

Twee dagen geleden merkte ik dat zij plotseling beter kon staan en af en toe ook nog een paar huppeltjes maakte (met een beetje hulp van mij). Vanavond heeft ze bijna 15 min. op eigen krachte gestaan. De eerste keer in 3 maanden. Ik hoop dat deze trend doorzet en dit terwijl ik pas deze week had besloten om haar toch maar in te laten slapen. Ik stel het nu even uit en kijken hoe het ontwikkeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .