Ga naar inhoud

vaak onder narcose


NaOomkuuHh

Aanbevolen berichten

Hallo,

zoals jullie misschien wel weten heeft Slof een heel slecht gebid. vorige maand zijn de haakjes geslepen, en de voortanden getrokken. vanmorgen heb ik ontdekt dat er een tandje weer aan is gegroeid.:grrrrrr: volgende week vrijdag wordt hij weggehaald. 3-4 maanden geleden is hij gecastreerd, en moest hij onder narcose, vorige maand tanden getrokken en haakjes geslepen dus moest hij onder narcose, en vrijdag dus weer. is dit niet heel slecht?? ik doe het zoiezo, ik heb geen keus. Heb op BB gelezen dat er een konijn pas geleden is overleden omdat zijn tanden zijn getrokken, dus vind het best wel eng :$

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk is narcose niet echt goed voor een konijn, maar als Slof verder gezond is, moet dit best kunnen.

Het is heel belangrijk dat een dierenarts na de ingreep het konijn een spuitje geeft (meestal in een oorvene) om hem/haar weer uit de narcose te halen.

Zo blijft de schade tot een minimum beperkt en krijgen ze zo min mogelijk narcosemiddel binnen.

Hier zat er jarenlang maar 8 tot 10 weken tussen de narcose en Puk is nog altijd een gezond en happy konijn, dat inmiddels 6,5 is.

Ik snap het wel hoor, natuurlijk is het niet leuk, maar wat moet, dat moet. (helaas)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Houdt er wel rekening mee dat iedere narcose een aanslag is op de gezondheid van je nijn. Hoe ouder ze worden, hoe gevaarlijker de narcoses worden, ongeacht of het een korte of lange narcose is. Voor een wat jonger vitaal konijn zou het geen probleem hoeven zijn, maar medische ingrepen zijn zowiezo koffiedik kijken.

Niet om je bang te maken hoor.....niets doen is zowiezo slecht voor zijn gezondheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet hoeveel tijd het kost om de haakjes bij te werken? Want als dat maar een paar minuten is is een gasnarcose misschien een optie? Ik weet niet of je dierenarts daar ook gebruik van maakt? Je konijn is daar veel sneller van herstelt. Mijn konijn was pas ook even onder narcose met een gasnarcose en ik kreeg hem een kwartier later goed wakker mee naar huis.

Maar nogmaals, ze moeten wel bij de mond kunnen en ik weet niet hoeveel tijd er nodig is om de tanden bij te werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

het is juist niet om de haakjes. als goed is heeft hij die nog niet, hoop ik tenminste. we hebben de konijnen HF gegeven inplaatsvan gewone biks, en de DA heeft de kiezen rechter gedraaid zo dat ze beter afschuren. hij heeft ook minder biks gekregen zodat hij meer hooi eet.

er is een tandje terug gegroeid, die moeten ze eruit trekken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah bekend probleem ;)

Mijn Gijs (vondelingetje) zijn tandjes stonden ook superscheef en waren eigenlijk helemaal rot. Deze zijn ook verschillende malen verwijderd geweest, eerst door m'n eigen DA, maar nadien in de dierenkliniek in Hulst, en daar zeiden ze dat ze het nog nooit meegemaakt hadden dat een tand na het verwijderen terug groeide, bij Gijs wel dus. Ondertussen is hij er overigens bijna helemaal vanaf hoor (nog problemen met 1 stifttand). Zijn tandjes waren gewoon zo rot dat ik vermoed dat ze afbreken bij het verwijderen en dat er een inieminie stukje is blijven steken.

Gijs is vorig jaar geschat op 7 jaar. Na de vele narcoses van de castratie en tandoperaties begon hij ook problemen te krijgen met zijn hartje en longen tijdens de narcose. De periodes tussen de narcose waren normaal gezien lang genoeg, maar Gijs kon het toch niet aan. Nadien hebben we lang genoeg gewacht zodat hij kon aansterken. Eigenlijk is het helemaal niet goed, maar omdat hij de narcose nog niet aankon hebben we de DA tijdelijk om de 2 a 3 weken de snijtanden laten bijknippen (dit was echt nodig!)

Nadien dus naar de dierenkliniek in Hulst waar hij aan de hartmonitor kon en waar betere voorzieningen waren als de ademhaling stokt. Gelukkig was hij aangesterkt en heeft hij geen problemen meer ondervonden met hart en longen!

De enige raad die ik je dus kan geven: stel de narcose zo lang mogelijk uit, zodat hij voldoende kan herstellen van vorige narcose (Aan Gijs was ook niets te zien hoor; hij zag er gezond en levendig uit)

Laat de operatie ergens uitvoeren waar ze echt gespecialiseerde apparatuur hebben indien er iets zou mankeren met de vitale functies.

aangepast door Esjes
Link naar reactie
Delen op andere sites

dankjewel :) we gaan naar nijmegen dukenburg. die staat op de lijst van kkda's. dus dat is een goede denk ik, de vorige keer ging het iig goed. er zit straks 5 weken tussen de narcoses. jouw gijs was een best oud konijn, dan is het gevaarlijker toch? Slof is nog best jong. 2 geschat. (hij is gevonden)maar de tand is al best lang dus er moet iets gebeuren :-(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .