Ga naar inhoud

Mijn zieke Vlaamse reus Rambo


ChloëC

Aanbevolen berichten

  • Reacties 582
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ontzettend goed zeg! Als het zo goed gaat en er komen geen verdikkingen meer en de myxen vallen zelfs allemaal af en hij geneest dan mag je er toch echt vanuit gaan dat hij het echt overleeft. Je hoeft niet bang meer te zijn hoor. Joep was door de myx zo aangedaan dat ondanks dat hij geen myx meer had hij zo ziek was en zo zwak dat hij geen kans meer had. Jou Fluf is wel goed en sterk erdoor heen gekomen. Het ergste is allang achter de rug. Hij is blij, maakt blinkies.....echt meid!!!! Jou fluf heeft het overleefd hoor!!! Echt heeeeeeel gaaf, ben erg blij voor je!!! WOUWWWW!

Link naar reactie
Delen op andere sites

En het geweldige ding is: Fluf is voor de rest van zijn leven resistent tegen Myx! Nooit meer schrik hebben dus!

Dat derde ooglid, daar miszie ik niet meteen iets aan. Bij onze man zie je dat ook op die manier als hij lekker ontspannen ergens zit en eigenlijk meer aan het rusten is dan kijken. Als hij iets ziet dat hij interessant vindt, dan is snel weg. Heb je er al opgelet of het weg gaat wanneer hij super alert ergens naar zit te gapen (wat dan ook, die konijnen zijn geïnteresseerd in de meest waanzinnige dingen...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij gaat duidelijk vooruit inderdaad, maar toch ben ik nog niet helemaal gerust hoor! Voor de minste dingen blijf ik in paniek slaan, zoals voor dat derde ooglid bijvoorbeeld! Het gaat bij mijn weten niet weg als ik met wat lekkers kom ofzo. Het is niet dat het hem stoort denk ik, maar ik ben bijna zeker dat hij dat vroeger niet zo had.

Ook zie ik dat hij best wat kale plekjes op zijn poten heeft! Ik weet niet waarvan die komen! Het zijn geen wondjes dus ik veronderstel dat er geen myxomen hebben gestaan of hij geen last heeft van mijt ofzo! Enkel roze vlees waar geen haar meer op staat en hij best wel veel aan zijn pootjes bijt en likt!

Enkele weken geleden zei de DA wel dat hij ook een infectie op zijn pootjes had. (hij had overal infecties...) Aan de nagel was zijn vleesje helemaal dik en rood aan alle pootjes, dit is nu weg maar er zijn kale vlekken gekomen, willekeurig op alle pootjes...

Was aan het denken, kan dit misschien een bijwerking zijn van de lange antibioticakuur die hij nu al krijgt? Of omdat ik ben gestopt met de metacam??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie hem dag na dag nog steeds vooruit gaan! Hij slaapt steeds minder, loopt nu regelmatig mijn hele kamer rond en is heel nieuwsgierig! Eten en drinken doet hij ook nog steeds als de beste! :)

Hihii jaaa genieten doet hij zeker!! Hij knort heel vaak! (Daarnet zag ik zijn piemeltje zelfs even terwijl ik hem aan het knuffelen was :o )

Vanmorgend lag hij weer languit op het grote nieuwe bed als ik gaan ontbijten was! (Eigenlijk is dat verboden terrein voor alle dieren maar hij mag er wel eens op van mij, op een handdoek ^^ )

Ik probeer al de ganse dag de da te bereiken maar ze neemt niet op... Zit toch met wat vragen over de verdere behandeling, hoelang nog antibiotica, wat met die pootjes, dat derde ooglid enzoverder!

Ik heb wel met dierenkliniek Wilhelminapark gemaild en die vinden het er mooi uitzien! Ze zeggen dat ik met de AB zou mogen stoppen volgens hun mening! als de jeuk na het stoppen niet overgaat moet ik hem behandelen met stronghold zeggen ze.

Ze hebben me ook gevraagd om heel mijn verhaal + foto's over Fluffy naar hen door te sturen zodat ze dit op hun site kunnen plaatsen als bewijs aan velen dat er wel degelijk konijnen kunnen genezen van myx! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

de myx zorgt voor vele verdikkingen...ook de pootjes, had joep ook. er was bij hem zelfs 1 nagel af gevallen omdat het zo dik en strak stond....hoort er dus wel bij....die kale plekken zouden best plekjes kunnen zijn waar ontsteking gezeten heeft en er nu dus een kaal plekje is......zonder dat je het misschien wist/gezien hebt...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Naar mijn gevoel was Joep er ook een PAK erger aan toe, de arme jongen...

Fluffy is ook best doodziek geweest, wekenlang is hij niet uit zijn bak gekomen, al liep hij er af en toe wel een beetje in rond, kon amper ademen en gloeide van de koorts... Het zijn bange tijden geweest want hij ging net dezelfde kant uit als Rambo... Maar plots sloeg de AB aan en dan ging het als een sneltrein de goede kant uit, tot op vandaag nog steeds!

Ja inderdaad, ik heb het aan het denken geweest hoor van die kale vlekken dat dat een restant is van de myx! Alleen zijn er hoger ook kale zones waarvan ik echt 90% zeker ben dat daar niks echt mis was... Ik hou het heel goed in het oog! Niezen doet hij ook nog soms wel eens... De zwelling op zijn neus en lippen zijn helemaal weg ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn dat Fluffy zo vooruit gaat zeg. Zou mooi zijn als hij helemaal gaat herstellen.

Het volgende bedoel ik niet rot, maar is het nou echt nodig om steeds te gaan vergelijken welk dier er erger aan toe is/was?

Ik lees persoonlijk liever over het herstel van Fluffy in dit topic.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Komt wel rot over volgens mij :$:$

Er zijn genoeg die al die topics gevolgd hebben en er nog mee in hun hoofd zitten :love:

Dan is het logisch dat er vergeleken wordt :yes:

Wat fijn dat Fluffy zo vooruit gaat zeg. Zou mooi zijn als hij helemaal gaat herstellen.

Het volgende bedoel ik niet rot, maar is het nou echt nodig om steeds te gaan vergelijken welk dier er erger aan toe is/was?

Ik lees persoonlijk liever over het herstel van Fluffy in dit topic.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om niet offtopic te gaan reageer ik even via pb.

Komt wel rot over volgens mij :$:$

Er zijn genoeg die al die topics gevolgd hebben en er nog mee in hun hoofd zitten :love:

Dan is het logisch dat er vergeleken wordt :yes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil er even kort wel iets over zeggen hier: ik begrijp beide standpunten!

Ik kan me er helemaal in vinden dat het uiteindelijk nutteloos is dat ik mijn konijnen met elkaar zit te vergelijken bijvoorbeeld... Al doe ik dit best veel voor mezelf maarja, daar heeft niemand anders iets aan!

Langs de andere kant wil ik graag even zeggen dat ik er helemaal geen probleem mee heb dat Joep hier in dit topic nog een beetje levend gehouden wordt :) Ik vind dat zowel hij als zijn baasje dit zeker verdienen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het met Emilyrose eens. Had er ook subtieler al naar proberen te verwijzen. Hoe erg het ook is van Joepie, Rambo en al die andere waar afgelopen seizoen voor gevochten is en die het niet gehaald hebben. Ik vind het zelf niet bepaald hoopgevend als er elke weer terug word gerefereerd daarna.

De topicstarter is zelf al 2 konijnen verloren aan deze vreselijke ziekte en weet als geen andere wat de vreselijke gevolgen kunnen zijn van deze ziekte en ik denk dat ze als geen ander aanvoelt hoeveel geluk fluffy tot nu toe heeft.

Laten we astublieft in de topic van de opknappende myxpatientjes ons verenigen om deze konijnen en hun baasje te steunen. Zij kunnen er niets aan doen dat hun konijnen wel het geluk hebben al een heel stuk te zijn in de genezing hoewel ze er nog zeker niet zijn. En ik denk dat noch zij noch de andere leden doorlopend ongeveer elke 3 a 4 berichtjes eraan herinnerd hoeven te worden.

Dat kan zeker rot overkomen maar zo is het niet bedoeld. Het is bedoeld om dit topic te laten gaan om het konijn wat nog aan het vechten is en zijn baasje wat al bijna 40 dagen voor hem aan het vechten is na eerder al twee konijnen verloren te hebben. Die zelf erg ziek was en toch door bleef gaan vele dingen heeft gelaten om er te zijn voor haar ventje wat zo dapper blijft vechten.

Joepie ik weet hoe erg het is een konijn te verliezen en weet ook hoe het is om zo intensief met een konijn bezig te zijn en hoe pijn het dan doet als dat toch niet mag lukken. Maar probeer niet in elke reactie daarop terug te komen. Moedig deze mensen aan om net als jij voor joepie hebt gedaan te blijven vechten voor hun konijn.

Laat er astublieft een paar konijnen wel doorkomen ik ken zoveel gestorven myxkonijnen alleen in de afgelopen 2 a 3 maanden dat ik er bijna moedeloos van werd. Fluffy en Bucky geven me weer hoop. Laten we ons daarop concentreren. En op die manier de overleden konijntjes eren door te focussen op de konijnen die nog steeds aan het vechten zijn.

Zeker verdienen joepie en zijn baasje het om levend gehouden te worden en geloof me dat blijft ook wel. En met hun ook al die andere bbers die gevochten en verloren hebben. Zoveel als dit jaar heb ik nog niet meegemaakt hier op het forum. Veel ex-opvangertjes van onze opvang en ook konijnen waar ik zelf vaak mee te maken heb gehad. Iedereen verdient het net zo hard om herinnert te blijven. Maar niemand verdient het in DIT topic meer dan jij Chloe die na twee overleden dieren toch nog zichzelf wist op te peppen om te vechten en dat nog steeds doet na al die tijd.

aangepast door Saf
Link naar reactie
Delen op andere sites

Saf has spoken. :yes:

Ik denk zelf dat het geen probleem is om een ander (al dan niet overleden) konijn aan te halen als er een vraag gesteld is, waarbij er ervaring die is opgedaan tijdens de verzorging van een soortgelijk konijn als vergelijking in het antwoord kan dienen.

Zo, heb deze zin wel even een paar keer moeten lezen, maar volgens mij staat er wel wat ik bedoel. :)

Over die kale plekjes op de pootjes kan ik je ook geen antwoord geven, ik heb er (gelukkig) geen ervaring mee. ;)

Wat issie trouwens lekker bezig, je Fluf!

Dat zoemen (knorren) betekent waarschijnlijk dat hij jou heel erg leuk vindt... ;)

aangepast door Polomeisje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien Fluf niet anders als lekkers krijgt als hij mij ziet kan het wel zijn dat hij me leuk vindt ja ^^

Ik krijg de DA maar NIET te pakken he!!! ik snap er niks van! Al 2 dagen bel ik op alle uren...

Ik ga nu nog 1x proberen en anders is het alweer voor na het weekend... Tegen dan is mijn AB zeker op! *Zucht!

Link naar reactie
Delen op andere sites

. :)

Saf has spoken. :yes:

Ik denk zelf dat het geen probleem is om een ander (al dan niet overleden) konijn aan te halen als er een vraag gesteld is, waarbij er ervaring die is opgedaan tijdens de verzorging van een soortgelijk konijn als vergelijking in het antwoord kan dienen.

Zo, heb deze zin wel even een paar keer moeten lezen, maar volgens mij staat er wel wat ik bedoel

Kan ik me helemaal in vinden

En dat je dierenarts niet te bereiken is is raar

Ze moeten dan tenminsten toch een antwoordt apparaat aan hebben

Hoelang moet hij nog aan de AB

Link naar reactie
Delen op andere sites

.

Kan ik me helemaal in vinden

En dat je dierenarts niet te bereiken is is raar

Ze moeten dan tenminsten toch een antwoordt apparaat aan hebben

Hoelang moet hij nog aan de AB

Ja helemaal niet te bereiken dus! Misschien is ze op vakantie deze week ook... Volgens mij had ze de herfstvakantie ookal vrij...

Dat weet ik dus niet hoelang hij nog aan de AB moet... het is nu zijn 3de fles, of zelfs de 4de al... En die is na het weekend Zeker op!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou hoe het ook mogen zijn. Fluffy ziet er al weer een stuk beter uit dan de vorige foto's

Hoop met mijn ganse hartje dat Fluffy weer snel aangesterkt is en zijn eigen gangetje kan gaan.

Kun je misschien gewoon langs de praktijk rijden (zonder nijn), misschien dat er een briefje op de deur hangt?

Ook raar dat ze geen antwoordapparaat (of dienst) hebben, of ben ik verwend met mijn DA Praktijk ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de DA dus weer niet te pakken gekregen vandaag!

'k vind het vreemd hoor, normaal was er altijd een antwoordapparaat nadat de telefoon een 5 tal keer overging, nu na meer dan 40 sec bellen nog steeds niks!

Maandag nog eens proberen dan maar, er zit niks anders op... Dat briefje zal ze ook wel niet lezen hoor, dat is aan haar praktijk, als ze de deur niet opendoet om klanten te ontvangen ziet ze dat niet. En aangezien het weekend is lijkt me dit verloren moeite... Ik heb ze ook een e-mail gestuurd gisteren al, maar ook daar geen reactie op!

Ik zal dan wel met een probleem zitten als de AB sneller op is dan maandag!

Ze heeft er vorige keer niks van gezegd of ik nog moest geven na deze kuur... Zo goed als al zijn klachten zijn weg! Alleen af en toe eens een nies en een hoestje en dan die jeuk he... Verder is hij weer zo goed als de oude in manier van doen! Volgens mij eet hij ook vele meer nu ik gestopt ben met metacam geven! Hij wordt elke dag meer levenslustig en slaapt/rust minder!

Nu net heeft hij mijn kamer wel 10x rond gerend achter mijn kleinste hondje, en mijn hondje achter hem! Hij deed dan een kleine binky met zijn kopje af en toe ^^ Ik heb hem ook een knuffel gegeven zodat hij zich toch niet alleen voelt als ik er eens niet ben!

En oja, de kleine duvel heeft gisteren lekker op mijn nieuwe bed geplast -_-'

Gelukkig voor hem dat hij zo ziek is want anders had ik hem de nek omgewrongen haha ^^

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .