Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Niemand kan mij helpen, maar ik wil haar zo graag helpen. Is er dan niemand die de oplossing heeft voor lizzy, moet ik haar dan echt laten inslapen.

lizzy is 7 jaar oud, maar ik heb mij laten vertellen dat ze makkelijk 10 jaar kunnen worden.

Ze loop sinds een half jaar slecht. Lizzy heeft eerst buiten gewoond, daar had ze een groot hok (2 etage`s) samen met haar vriendje Max+.

Ineens merkte ik dat Lizzy, niet meer zo happig op eten was, Ik pakte haar uit de kooi en liet haar lopen, ze liep niet als een konijn. Ik bekeek haar ook effe en merkte dat ze afgevallen was. Ik ben toen meteen die dag naar de dokter geweest. die constateerde dat Lizzy te weinig spiermassa had, en zei dat ze daarom ook slecht liep. Ze kreeg een prikje voor meer eetlust en bijvoeding. De bijvoeding vond Lizzy heerlijk!! Ze werd al snel weer dikker en het lopen ging ook al beter. Maar toen ik opnieuw de bijvoeding moest halen, sneeuwde het als een gek buiten en mijn auto was kapot. Ik kon dus niet naar mijn eigen arts. Ik belde een arts in de buurt op en vertelde haar het hele verhaal, zij was echter van mening dat Lizzy de ec parasiet had en zei dat ik zonder consult medicijn kon halen en ik kon ook het wortel hapje voor 4 maanden babies geven.

Lizzy kreeg panacure en antibiotica en dat wortelhapje. Nou smullen dat ze deed.

Ineens wilde Lizzy haar medicijn niet meer en ging ik er vanuit dat ze beter was. Maar het ging al snel slechter met haar.

Ik ging vervolgens naar mijn eigen arts terug en hij gaf haar ook medicijn. Gewoon injecties. Maar het ging niet beter. Ik ben toen terecht gekomen op deze site, en zag dat er konijn kundige artsen bestaan, ik heb een gezocht in de buurt en ben toen naar hun gegaan. Hun gaven lizzy weer nieuwe medicijn, en vit b injecties. Maar het gaat gewoon niet beter. 1 poot blijft naar binnen gedraaid tijdens het lopen waardoor ze haar evenwicht verliest, en de ene dag ligt ze de hele dag in de kooi en de andere dag kan ze zich zelf wel om hoog helpen en zit ze als een konijn hoort te zitten.

Eten doet ze wel en drinken ook, vooral witlof is ze gek op. Wat is er toch waarom kan een dierenarts mij niet helpen. Waarom weten ze niet wat ze heeft.

Ze was ook weer afgevallen en haar haar valt uit. Ik denk vachtmijt maar als je dan naar de arts belt zeggen ze `mevrouw dan moeten we testen doen`. *** gaat het hun alleen maar om het geld...!!!! Ze is nu weer aangekomen, en op de kale plekken komt weer haar maar er komen nieuwe kale plekken bij.

Ongelukkig indruk maakt ze niet, maar ik wil dat ze fatsoenlijk lopen kan en niet zo stuntelen. WAT MOET IK NU DOEN KAN ECHT NIEMAND MIJ HELPEN ***

aangepast door Laura1984
Taalgebruik
Geplaatst:

Panacur moet volgens mij zeker 14 dagen worden gegeven

En herstel van EC asl dat het was duurt lang

Kijk even op de lijst hier of je bij een konijnkundige arts geweest ben

Geplaatst:

Ja ik ben bij een konijn kundige.Ben al 6 maanden met Panacure en allerlei medicijnen bezig.

Het is maar de ene poot, deze draaid naar binnen waardoor ze evenwicht verliest. Er is iets met die poot maar geen een dierenarts kan mij blijkbaar helpen, keer op keer zeg ik die poot is het maar blijkbaar zijn mensen doof!

Geplaatst:

Zou als ik jou was een afspraak maken met WP utrecht. Laat het konijn daar maar eens goed onderzoeken door een KKDA.

Ik weet het kost wel weer geld, maar als zij het niet kunnen vinden......tja....dan is er denk ik dat er maar bar weinig te vinden is.

Geplaatst:

Er is een foto gemaakt van de rug en daar was een beetje artrose op te zien maar niet noemens waardig. Mijn dierenarts staat in de lijst van konijn kundige dierenartsen hier op bunny bunch.

Geplaatst:

Aangezien je al zo lang bezig bent en er geen echte verbetering is ook wat betreft EC.

Zou ik naar Wilhelmina park gaan in UTRECHT.

Deze dierenartsen vooral Evert-Jan De Boer zijn het meest gespecialiceerd wat betreft konijnen in nl.

Je kunt ze mailen met het hele verhaal, afspraak maken, vaak blijft je konijn dan een paar dagen, en zullen ze een behandel plan maken.

Maar ook concreet dingen uitzoeken.

Als je daar toe bereid bent, zijn hun een aanrader.

Vaak ook de laatste optie voor mensen met een konijn.

7 jaar is voor een konijn niet extreem oud, dus ze kan er zeker boven op komen als men de oorzaak vind.

En deze behandel baar is.

Geplaatst:

Ik kan me voorstellen dat je wanhopig bent als je niet verder komt met je konijn, maar je taalgebruik vind ik ondanks dat niet kunnen! Dat komt niet omdat ik gelovig ben of wat dan ook, maar een beetje op je taalgebruik letten kan geen kwaad lijkt mij.

Natuurlijk hoop ik wel voor je dat je snel duidelijkheid krijgt over de oorzaak van de klachten.

Sterkte voor jou en je kleine Lizzy!

Geplaatst:

Ik ben daar laatst met mijn baby konijntje geweest en heel goed geholpen. Ze heeft het uiteindelijk toch niet gered maar dat lag zeker niet aan hun. Ze had waarschijnlijk iets aangeboren.

Vachtmijt kan je behandelen met stronghold. Dat werkt via een pipet in de nek. 4 weken en dan moet je het nog een keertje herhalen. Het hok moet je ook goed stofzuigen en ontsmetten.

Geplaatst:

Er bestaat sinds 2001 in Nederland voor een DA de mogelijkheid om zich te specialiseren. Konijnen vallen onder het specialisme Vogels en Bijzonder Dieren. Als een DA het niet meer weet kan hij je doorsturen naar zo'n veterinair specialist. Net zoals je huisarts jou naar een specialist in het ziekenhuis kan sturen zeg maar.

Er zijn twee vooraanstaande konijnenspecialisten in Nederland. De een is Evert-Jan de Boer van DK Wilhelminapark en de ander is Frank Verstappen van DK Hoofdstraat in Driebergen. Er bestaan meer specialisten op het gebied van konijnen, maar die twee zijn de beste en bekendste. Frank werkt voortaan samen met Olga Amann die ook gespecialiseerd is in o.a. konijnen.

De lijst met KKDA's is samengesteld door mensen die op dit forum komen en een goede ervaring hebben gehad met een DA. Maar de inschatting hoe KK een DA is is ook afhankelijk van hoe KK een eigenaar is. Je kan de vragen stellen die in de lijst hier op BB staan, maar zelfs als je de goede antwoorden krijgt, wil dat nog niet zeggen dat je DA net zo KK is als een andere KKDA. Dat blijft dus vrij subjectief.

Het voordeel van de specialist (zeker de twee genoemde) is dat je zeker weet dat ze KK zijn.

Dus ik denk dat je beste volgende stap is om naar een van die twee specialisten te gaan. Ik weet dat bij Verstappen (en Amann) een consult iets van 45 euro kost, maar daar krijg je wel een vol half uur voor waar heel veel testen in gedaan kunnen worden.

Ik weet niet waar je woont, maar als regio Utrecht ECHT te ver weg is, kun je misschien wel bij WP of Hoofdstraat vragen of er ook een specialist dichter bij zit, of dat er een DA in jouw regio zit die zij zelf adviseren (mijn DA is bv een studiegenoot van Evert-Jan en belt hem heel makkelijk even op om wat te vragen als hij het niet zeker weet).

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Het kan overigens nog steeds EC zijn. Omdat het de eerste keer niet goed behandeld is kan het heel hardnekkig zijn om weg te krijgen. Maar ook een konijn wat genezen is van EC kan bepaalde handicaps aan de pootjes, achterlijf, nek of ogen overhouden.

Dat je konijn wsl. ook nog mijt heeft is ook niet gek, want al die aandoeningen zijn er berucht om, om de kop op te steken zodra de weerstand laag is.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Ik kan me je wanhoop voorstellen. Sterkte

Geplaatst:

@ Jeannine, Ik ben al meer als een half jaar bezig, heb 3 dierenartsen bezocht om Lizzy beter te maken, het lukt tot zo ver niet zo goed. Ik heb al meerdere malen hulp gevraagd via deze website en ook via de kliniek in Utrecht. En dan word je soms een beetje radeloos.

En ja dan zit ik eigenlijk als je het niet erg vind, niet op te wachten dat iemand tegen je zegt dat je taal gebruik niet goed is. Het is de eerste keer dat ik dat woord nu gebruik. Ik vraag om hulp met Lizzy omdat niemand mij blijkbaar helpen kan (op deskundig gebied dus ik bedoel hier de DIERENARTS mee)

Dat jij mijn taal gebruik niet passend vind is jou ding. Maar je moet het eens mee maken wat ik nu mee maak, ik wil ons huisdiertje zo graag redden maar het lukt mij niet, ik voel mij daar heel schuldig over. Dus als ik daar kwaad om ben dan mag ik dat. Ik verwacht dat als je naar een dierenarts gaat dat hij je op ste minst kan zeggen wat er scheeld. Ik ben al een half jaar naar de dokters aan het rennen en medicijnen aan het kopen en geven (op advies van dokter). Ik zie dat mijn konijntje wilt want ze eet en drink en is op gewekt, ze kan zich alleen moeilijk voortbewegen. Weet je hoe hart verscheurend dat uitziet. Vroeger zette wij haar in de tuin en weg was ze, zo snel was ze en nu. Dat het nu niet meet vloeiend gaat dat begrijp ik maar dit is niet leuk voor haar arm schatje van ons!!

Geplaatst: (aangepast)

Dat ik me stoor aan jouw taalgebruik is inderdaad 'mijn ding' zoals jij dt zegt, maar daarom mag ik het je wel laten weten.

Die wanhoop en boosheid was me ook wel duidelijk geworden als je die woorden weg had gelaten hoor.

En buiten dat voel ik helemaal met je mee. Wij hebben jaren terug een kat gehad waarmee we ook jaren gesukkeld hebben, hij was altijd heel mager en had veel kale plekken en niemand wist wat er was en wat het was. (Uiteindelijk is hij nog 16 geworden en helaas afgelopen zaterdag overleden) Ik weet dus hoe het voelt en dat gun je niemand en zeker het dier zelf niet. Jezelf schuldig voelen is niet nodig (maar wel begrijpelijk), je doet wat je kunt en meer kun je helaas niet.

Ik hoop dat je erachter kunt komen wat er is en dat er iemand is die je kan helpen met je Lizzy.

Nogmaals succes!!

aangepast door Jeannine
Geplaatst:

Beste Stephanie,

Toch wil ik je ook even wijzen op je taalgebruik. Ik snap dat je je vreselijk machteloos voelt, maar dit is geen reden om te gaan vloeken, dit lost niets op.

Ik hoop in ieder geval dat jullie iemand vinden die erachter kan komen die Lizzy kan helpen. Succes en beterschap.

Geplaatst:

O wat vreselijk voor je. Mijn advies is, probeer rustig te blijven. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar je klinkt wel heel

gestressed, logisch natuurlijk. Je doet alles wat je kunt doen om haar te helpen, da's Ć©Ć©n. Ze is gelukkig, da's twee. Lijkt

me het belangrijkst. Dieren reageren anders op ziekte en leed dan mensen, eigenlijk kunnen ze er veel beter mee omgaan.

Ik denk persoonlijk dat wat er ook aan de hand is met haar pootje, het zal waarschijnlijk niet weggaan of overgaan. Er is

al gezegd, door EC kan ze een onbruikbaar achterpootje hebben gekregen. Of het door neurologische schade komt of door

een oude breuk, dat maakt eigenlijk niet uit want genezen zal het niet meer. Hebben de dierenartsen je daar niks over

kunnen vertellen? Ze zijn altijd zĆ³ bezig met de oorzaak vinden dat ze vergeten een oplossing voor het probleem te

bedenken. Wat je kunt doen, is haar poot laten amputeren. Een konijn, net als katten en honden, kan zich prima redden

op drie poten, ik heb er zelf ervaring mee. Een konijn van mij wat maar drie poten kon gebruiken, rende keihard op drie

poten, en liet de niet-funktionerende poot bungelen. Ze is natuurlijk wel wat ouder dus dat is best wel een zware operatie

dan. Wat je ook kunt doen, er zijn voor honden die geen achterpoten hebben, karretjes waar hun achterlijf in kan hangen.

Je hebt van die creative types die heel goed zijn in dat soort dingen, ik denk dat het best mogelijk is om zoiets voor een

konijn te maken. Veel simpeler omdat een konijn bijna niks weegt. Maar dat is wel een beetje gek en een pioniersgebied.

Dierenartsen zijn soms frustrerend inderdaad want het zijn wetenschapsmensen, ze zijn vaak niet erg praktisch. En een

beetje autistisch, in mijn ogen. Ik heb ook zo'n dierenarts, ik heb mijn konijnen maandenlang druppels gegeven omdat

mijn dierenarts nog nooit duplocilline aan een konijn had gegeven, "en zeker niet zo lang!". Wat nou het grote verschil

is tussen penicilline en antibiotica, snap ik niet helemaal, maar hij heeft het steeds over dat ze er diarree van krijgen.

Dat klopt wel maar ik heb 7 konijnen en het heeft me veel geld gekost terwijl die prikken veel goedkoper en werkzamer

zijn. En tot nu toe nog geen diarree gezien.

Maar terug naar jou, ik snap hoe je je voelt want ik word ook zo hysterisch van me maandenlang zorgen maken. Het

houdt maar niet op, je kunt niet even uitblazen want het probleem is nog niet opgelost. Daarom zeg ik ook, probeer

te kalmeren want zo kun je niet goed nadenken. Het probleem is dat haar pootje niet goed funktioneert, dus kun je

het amputeren of proberen te ondersteunen. Dit laatste heeft bij een konijn niet veel kans, met een karretje of iets

dergelijks, want die accepteren ze waarschijnlijk niet. Heel veel sterkte!

Geplaatst:

Amputatie is niet handig denk ik, want Lizzy verlies evenwicht. Ze is wankel in de onderrug. En als dat ene pootje weg is dan valt ze denk ik om.

Als ik haar help zit ze op al haar 4 de pootjes. Je hoeft maar heel licht tegen de billen te duwen en dan ligt ze al om. Ze krijgt nu panacure, en novacam en enrofloxal of hoe je dat ook schrijft.

Geplaatst:

Is misschien inderdaad een idee. Ik ben alleen nu wat nieuws aan het uitproberen. (ja wel van te voren geraadpleegd.

De dieren arts zei tegen mij dat ik de medicijnen vlak achter elkaar mocht geven. En op internet las ik dat er een half uur tot 1 uur tussen moet zitten. Dat ben ik nu aan het uit proberen. En er lijkt verbetering te komen. Maar niet te hard zeggen, want telkens als ik het zeg gaat het ineens weer slechter.:(

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .