Ga naar inhoud

Tuincentrum de boet, slecht of toeval?


jack en olivia

Aanbevolen berichten

Ik snap je wel hoor, maar sinds ik gehoord heb dat mijn katje waarschijnlijk 50% kans heeft op HCM ben ik wat minder enthousiast over rasdieren. Mijn katje komt namelijk van een super fokker, die alles te doet om gezonde perfect gesocialiseerde dieren te fokken. Alles wat getest kan worden testen ze tot ver in de stamboom.

Mijn rashondje heeft patella luxatie. Mijn kruisinkje heeft niets, net als de htk katten die ik vroeger had.

Dat betekent niet per definitie dat rasdieren ongezonder zijn dan kruisingen, maar mijn geloof dat rasdieren gezonder zijn is helaas wel minder geworden.

Een huisdier blijft altijd een gok. Het is een levend wezen en kan dus ziek worden.

Met dat in mijn achterhoofd kies ik voortaan liever voor de arme stakkers die een tweede kans zoeken. ;)

Iemand die bewust daar niet voor kiest, snap ik ook hoor. Vroeger koos ik voor rasdieren in de volle overtuiging dat ze gezonder waren.

Ja ik weet het ook niet wat beter is, een raszuiver dier of een kruising,

M'n ouders hebben een cavalier king charles spaniel. Ook raszuiver gefokt. Maar hij heeft ondertussen zowat alle klachten die dat ras maar kan hebben. Hij is bijna doof, heeft enorm hartruis en nog meer van dat soort dingen. M'n zusje vertelde al dat er mensen zijn die willen dat het fokken van dat ras wordt gestopt en weer van voor af aan beginnen. Want die kwalen krijg je er bijna niet meer uitgefokt. Hopeloos is dat. Maar ik weet niet of dat gaat gebeuren. De fokster waar hij vandaan komt is een erkende en nette fokker. Maar dit soort dingen is altijd slecht te voorzien. Z'n ouders hadden het niet toen hij werd geboren. Ik weet niet of ze nu nog steeds klachtloos zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .