Gijssie Geplaatst: 30 maart 2011 Geplaatst: 30 maart 2011 Ik wil Gijs over een tijdje laten castreren. Nu heb ik van een fokker gehoord dat haar dierenarts castreerd onder plaatselijke verdoving omdat een narcose te veel risico met zich meebrengt.Hebben jullie hier ervaring mee, hoe doen jullie dierenartsen dit.Ik moet zowieso 4 april met Gijs naar onze dierenarts (voor een inenting) en ga hem dan gelijk vragen hoe hij dit doet.Maar ik zou ook graag jullie mening horen.
JoBoris76 Geplaatst: 30 maart 2011 Geplaatst: 30 maart 2011 Ik heb Binky ook op die manier laten castreren en heb gehoord van die dierenarts dat ze hem op zijn rug leggen en dan een handdoek over zijn koppie leggen.
Lianne22 Geplaatst: 30 maart 2011 Geplaatst: 30 maart 2011 Bij sambal en brutus is het wel onder gehele narcose gegaan, persoonlijk lijkt me dat een plaatselijke verdoving best veel stress met zich mee brengt. Mijn kk dierenarts begint er niet aan zei ze.. En het percentage dat niet uit narcose komt is volgens mij ook erg laag. Maarja ik heb dan ook geen ervaring met plaatselijke verdoving. Maar zelf zou ik het gewoon niet prettig vinden (maar misschien ligt dat aan mij). Ook zijn mijn konijnen prima van de narcose hersteld, brutus de zelfde avond nog. alleen bij sambal duurden het iets langer, daar kwamen er wat complicaties bij (die zeer zelden voorkomen) maar die hadden niets met de narcose te maken.
Gijssie Geplaatst: 30 maart 2011 Auteur Geplaatst: 30 maart 2011 Bedankt voor jullie reactie.voor mijn gevoel is ook narcose beter, maar het gaat mij erom wat ook echt beter voor Gijs is.Ik hoop dat er nog wat mensen hier zijn met ervaringen.
Dollie Geplaatst: 30 maart 2011 Geplaatst: 30 maart 2011 Beide heeft zijn voors en tegens. Als een konijn niet al te stressgevoelig is, dan is het grote voordeel van plaatselijke verdoving dat ze in no time weer in orde zijn en lekker zitten te eten. De narcose is namelijk veel zwaarder dan de ingreep zelf. Is je konijn wel ontzettend bang, dan heb je kans dat hij juist door die stress niet meer eet. Ik denk niet dat het risico van een (gas!)narcose veel groter is. Ik zou het gewoon met je dierenarts bespreken, veel dierenartsen beginnen er überhaupt niet aan.
pebbles Geplaatst: 30 maart 2011 Geplaatst: 30 maart 2011 In onze opvang werden alle rammen als het mogelijk was met plaatselijke verdoving gecastreerd,sommige die erg wild werden die kregen een klein roesje...Het is ons prima bevallen,en de konijnen kwamen er altijd prima van terug...
Amatjuh Geplaatst: 30 maart 2011 Geplaatst: 30 maart 2011 Bommel is ook onder narcose geholpen, dat is prima gegaan. Hij heeft tijdens de ingreep ook een infuusje in zijn oor gekregen waardoor ze medicijnen kunnen toedienen. Bommel voelde zich niet helemaal lekker daarna, ik heb hem 3 keer pijnstilling en darmstimulans gegeven. Beide zijn sowieso altijd handig om in huis te hebben.De narcose is ook maar heel kort, dus het risico valt wel mee. Let wel op dat er gasnarcose gebruikt wordt.
Bijouxxx Geplaatst: 30 maart 2011 Geplaatst: 30 maart 2011 ik had altijd gasnarcose...maarja zelf weet ik er niet veel van,de DA vertelde me nooit echt iets, moest echt doorvragen '-.-
kimberleyenfunky Geplaatst: 30 maart 2011 Geplaatst: 30 maart 2011 Bommel is ook onder narcose geholpen, dat is prima gegaan. Hij heeft tijdens de ingreep ook een infuusje in zijn oor gekregen waardoor ze medicijnen kunnen toedienen. Bommel voelde zich niet helemaal lekker daarna, ik heb hem 3 keer pijnstilling en darmstimulans gegeven. Beide zijn sowieso altijd handig om in huis te hebben.De narcose is ook maar heel kort, dus het risico valt wel mee. Let wel op dat er gasnarcose gebruikt wordt.Kan je dat gewoon halen zonder dat het voorgeschreven is dan? Mijn Harley moet er binnenkort ook aan gaan geloven namelijk, en heb ook geen enkele ervaring met castratie...
Amatjuh Geplaatst: 30 maart 2011 Geplaatst: 30 maart 2011 Jawel hoor je kunt het online bestellen. Ik heb caprofen en ciseral standaard in huis.
Lianne22 Geplaatst: 31 maart 2011 Geplaatst: 31 maart 2011 Kan je dat gewoon halen zonder dat het voorgeschreven is dan? Mijn Harley moet er binnenkort ook aan gaan geloven namelijk, en heb ook geen enkele ervaring met castratie...Bij mijn DA zat dat gewoon bij de prijs bij in. (mag ook wel..) misschien bij die van jou ook?
Dollie Geplaatst: 31 maart 2011 Geplaatst: 31 maart 2011 Medpets.nl heeft het. En ik heb het inderdaad ook standaard in huis. Ik zou even bellen of ze het standaard mee geven, heel veel dierenartsen doen dat niet namelijk. Het is bij een ram ook vaak niet nodig, maar ik zou het liever wél in huis hebben, voor de zekerheid.
Gijssie Geplaatst: 31 maart 2011 Auteur Geplaatst: 31 maart 2011 bedankt voor al jullie reacties :yes: . Ik zie dat het dus alletwee gedaan wordt. Ik gaat het even met de dierenarts overleggen.
Joseeke Geplaatst: 31 maart 2011 Geplaatst: 31 maart 2011 Mijn Ed & Gerrit zijn beide onder plaatselijke verdoving gecastreerd.Na de ingreep waren beide heertjes er weer snel bovenop, omdat ze geen vervelende na-weeen van de narcose hebben gehad.Het voordeel van een narcose is, dat de konijnen verder niets meekrijgen van de ingreep.Het heeft idd beide zijn voors & tegens Cisaral & Carprofen (zelf gebruik ik Metacam of Novacam) zijn zonder recept verkrijgbaar & idd altijd verstandig om in huis te hebben.
Knaagdierenopvang Dalfsen Geplaatst: 31 maart 2011 Geplaatst: 31 maart 2011 Bovenstaand is een erg heldere reactie. Wij kiezen zelf altijd voor narcose en adviseren dit ook. Beide methodes hebben zijn voors en tegens, narcose is denk ik wel de meest gebruikte methode.
Amatjuh Geplaatst: 31 maart 2011 Geplaatst: 31 maart 2011 Ik kan me er wel iets bij indenken dat bij een opvang de dieren vaker onder plaatselijke verdoving worden gecastreert vanwege de kosten, of maakt die niet veel uit?
Knaagdierenopvang Dalfsen Geplaatst: 31 maart 2011 Geplaatst: 31 maart 2011 De kosten maken op zich wel uit, maar het verschil is hier niet erg groot. Daarnaast is zonder verdoving ook goedkoper, maar dat is absoluut geen optie, haha. Als we kiezen, kiezen we in eerste instantie wat voor het konijn het prettigst lijkt.
Joseeke Geplaatst: 31 maart 2011 Geplaatst: 31 maart 2011 Castratie onder verdoving is bij ons toch wel een stuk goedkoper.Voor het narcose-middel wordt toch wel iets berekend.
pebbles Geplaatst: 1 april 2011 Geplaatst: 1 april 2011 Het maakten bij ons niet uit beide was even duur alleen juist in het belang van de konijnen deed de DA het onder plaatselijke verdoving ze zijn gewoon eerder aan het eten en voelen zich niet suf...en je loopt geen risico met de narcose..ook al gaat het vaak goed je wil geen een konijn verliezen aan z'n behandeling...
Aanbevolen berichten