nijmegen Geplaatst: 19 januari 2011 Geplaatst: 19 januari 2011 Onze lieve vlaamse reus (7 kilo!) Karel heeft e cuniculi. Dacht eerst dat hij wat aan zijn achterpoot mankeerde omdat hij raar liep, maar de dagen erna ging het minder met hem en ging zijn kop scheef. Hij eet veel minder, ligt veel en kan niet meer uit zijn flesje drinken, dus hebben we een bak water voor zijn neus staan nu, waaruit hij wel drinkt. Maandag dachten we echt dat hij dood ging, zo weinig leven zat er nog in, maar nadat we begonnen met medicatie lijkt hij wat op te leven. We moeten hem elke dag antibiotica, panacur en nog iets in zijn bek spuiten. Een hele worsteling met zo’n bakbeest, maar hij laat het aardig toe. Het is echt een zielig gezicht…..hij valt soms om als ‘ie zich wast en loopt steeds hangend naar links….hoop echt dat ‘ie er bovenop komt, want het is zo’n lief beest! Loopt altijd met je mee door de tuin en rondjes om je heen als ‘ie blij is……Zijn er meer mensen met ervaring met deze ziekte? En is jullie konijn er bovenop gekomen?
pebbles Geplaatst: 19 januari 2011 Geplaatst: 19 januari 2011 Jeetje dat is vervelend zeg...zo te horen zit je aan de juiste medicatie,het is een langdurige ziekte die een lange behandeling nodig heeft...dus geef niet te snel op er zijn gevallen dat je wel 8 weken aan de panacuur en de metacam moet...Zo te horen reageert hij snel op de medicijnen en dat is een goed teken..je moet wel zorgen dat hij warm blijft want het vechten tegen de E.c vraagt vergt veel energie van hem en die heeft hij nodig om sterkt te worden...Blijft hij lekker warm dan kan hij beter tegen de E.c vechten...Als hij niet meer aan de antibiotica zit kun je hem een kuur geven van Echina foce dat is een weerstand verhoger,want E.c kunnen ze krijgen door een verminderde weerstand...en door stres..Op de wilhelimia park kliniek in Utrecht kun je veel over deze ziekte lezen...Het is een van de meest voorkomende ziektes van het moment maar veel gevallen herstellen weer, helaas heeft mijn jonge dame het niet gered maar in de opvang heb ik er veel weer helemaal beter zien worden...Bij de juiste medicatie heeft hij een goede kans op herstel...Oja nog een klein beetje troost misschien maar ze hebben geen pijn... Sterkte ermee.
pechkonijn Geplaatst: 19 januari 2011 Geplaatst: 19 januari 2011 Onze lieve vlaamse reus (7 kilo!) Karel heeft e cuniculi. Dacht eerst dat hij wat aan zijn achterpoot mankeerde omdat hij raar liep, maar de dagen erna ging het minder met hem en ging zijn kop scheef. Hij eet veel minder, ligt veel en kan niet meer uit zijn flesje drinken, dus hebben we een bak water voor zijn neus staan nu, waaruit hij wel drinkt. Maandag dachten we echt dat hij dood ging, zo weinig leven zat er nog in, maar nadat we begonnen met medicatie lijkt hij wat op te leven. We moeten hem elke dag antibiotica, panacur en nog iets in zijn bek spuiten. Een hele worsteling met zo’n bakbeest, maar hij laat het aardig toe. Het is echt een zielig gezicht…..hij valt soms om als ‘ie zich wast en loopt steeds hangend naar links….hoop echt dat ‘ie er bovenop komt, want het is zo’n lief beest! Loopt altijd met je mee door de tuin en rondjes om je heen als ‘ie blij is……Zijn er meer mensen met ervaring met deze ziekte? En is jullie konijn er bovenop gekomen?Je kan proberen om de medicatie op een klein stukje brood of witlof te geven. Vaak lukt het zo en dat scheelt een hoop gedoe en stress. Het is dan wel belangrijk dat hij het direct op eet, zodat je zeker weet dat hij het binnen heeft gekregen.
nijmegen Geplaatst: 19 januari 2011 Auteur Geplaatst: 19 januari 2011 Je kan proberen om de medicatie op een klein stukje brood of witlof te geven. Vaak lukt het zo en dat scheelt een hoop gedoe en stress. Het is dan wel belangrijk dat hij het direct op eet, zodat je zeker weet dat hij het binnen heeft gekregen. Brood eet 'ie op het moment nauwelijks. Enige wat 'ie wil is hooi en het loof van wortels (en af en toe een wortel).
pebbles Geplaatst: 19 januari 2011 Geplaatst: 19 januari 2011 Maar hij moet wel eten,als hij zelf niet eet moet je hem gaan dwangvoeren anders zwakt hij af en kan hij niet meer vechten tegen de E.c ...wel goed dat hij hooi eet...
Hanneke88 Geplaatst: 19 januari 2011 Geplaatst: 19 januari 2011 dit zijn nooit leuke berichten om te lezen :( mijn 2 konijntjes hebben het ook gehaden met 1 van de 2 was het echt een gestoei om de medicijnen te geven maar op gegeven moment kreeg ik er wel de handigheid in.ze zijn gelukkig allebei beter geworden!en zijn de weer de 2 vrolijke konijntjes. Hopelijk is de jouwe ook snel weer opgeknapt!
EvelienDV Geplaatst: 19 januari 2011 Geplaatst: 19 januari 2011 Brr wat naar zeg. Ik zie vandaag al drie topics geopend over EC! Ik hoop dat je nijntje er snel weer bovenop komt , veel succes!
nijmegen Geplaatst: 19 januari 2011 Auteur Geplaatst: 19 januari 2011 Dankjewel voor alle berichten. Hij eet op zich wel....alleen geen brood en brokken. Wortel, komkommer, loof, hooi...dat pakt 'ie gelukkig wel. Volgens mij loopt 'ie iets schever dan gisteren....ik hoop maar dat de medicijnen hun werk snel doen. Ik merk wel aan hem dat 'ie geen pijn heeft, maar het is wel een zielig gezicht. Hij was zichzelf overigens nog wel enzo...alleen valt 'ie daar soms (bijna) bij om.....
pebbles Geplaatst: 19 januari 2011 Geplaatst: 19 januari 2011 Voor het moeilijk eten zou je hem dit kunnen geven. Bij de dierenarts kun je OXBOW CRITICAL CARE kopen, is ge-wel-dig, ze vinden het zoooooooo lekker en is speciaal voor zieke nijntjes, extra krachtvoer. Ik meng het met wat olvarit worteltjes (zonder aardappel), dan glijdt het makkelijker door de spuit...beetje water erbij en evt beetje brinta voor de calorieën.Vaker per dag kleine porties biks (SUPREME SCIENCE SELECTIVE) helpen ook ik,geef hem 3-4 x per dag een bakje in kleine stukjes gebroken biksjes. Helaas werken de medicijn niet snel vandaar ook dat langdurige gebruik..Soms merk je pas wat na 2 weken...Dus echt veel geduld en veel liefde,maar dat komt wel goed denk ik...Oja als hij buiten zit zou je er goed aan doen om hem naar binnen te halen...Hij heeft namelijk zijn enegie nodig om te vechten tegen die E.c en dan heeft hij vaak niet genoeg meer over om warm te blijven...
Dollie Geplaatst: 19 januari 2011 Geplaatst: 19 januari 2011 Jeetje dat is vervelend zeg...zo te horen zit je aan de juiste medicatie,het is een langdurige ziekte die een lange behandeling nodig heeft...dus geef niet te snel op er zijn gevallen dat je wel 8 weken aan de panacuur en de metacam moet...Zo te horen reageert hij snel op de medicijnen en dat is een goed teken..je moet wel zorgen dat hij warm blijft want het vechten tegen de E.c vraagt vergt veel energie van hem en die heeft hij nodig om sterkt te worden...Blijft hij lekker warm dan kan hij beter tegen de E.c vechten...Als hij niet meer aan de antibiotica zit kun je hem een kuur geven van Echina foce dat is een weerstand verhoger,want E.c kunnen ze krijgen door een verminderde weerstand...en door stres..Op de wilhelimia park kliniek in Utrecht kun je veel over deze ziekte lezen...Het is een van de meest voorkomende ziektes van het moment maar veel gevallen herstellen weer, helaas heeft mijn jonge dame het niet gered maar in de opvang heb ik er veel weer helemaal beter zien worden...Bij de juiste medicatie heeft hij een goede kans op herstel...Oja nog een klein beetje troost misschien maar ze hebben geen pijn... Sterkte ermee. Maar niet acht weken achtereen geven! Ik weet niet hoe het zit met tussenpauzes en hoe lang die moeten zijn etc, maar langer dan 28 dagen mag het niet achte rlekaar gegeven worden.
nijmegen Geplaatst: 21 januari 2011 Auteur Geplaatst: 21 januari 2011 Hij eet inmiddels best wel weer wat -brood, wortel, wortelloof, hooi - , maar we moeten het 'm wel vaak aangeven. Dan begint 'ie er wel aan. Hij loopt nog steeds even scheef en ligt veel, met af en toe een opleving. Keutelen doet 'ie ook nog wel (wel veel minder dan normaal) en soms zit er een wat slijmerige substantie om zijn keutels...weet iemand wat dat is?
NaomiAzzet Geplaatst: 22 januari 2011 Geplaatst: 22 januari 2011 Maar niet acht weken achtereen geven! Ik weet niet hoe het zit met tussenpauzes en hoe lang die moeten zijn etc, maar langer dan 28 dagen mag het niet achte rlekaar gegeven worden.Hmm, dat is gek. Mijn konijn met E. Cuniculi moest ik eerst twee weken achter elkaar twee keer per dag Panacur geven en nu nog 2 maanden één keer per dag. En dat is toch voorgeschreven door meneer de Boer van dierenkliniek Wilhelminapark, die er volgens mij heel veel verstand van heeft.
pebbles Geplaatst: 22 januari 2011 Geplaatst: 22 januari 2011 Ja dat is ook best lastig al die verschillende adviezen...ik weet niet waar het ineens vandaan komt dat panacuur onderbroken moet worden...ook ik houd me toch aan de medicatie van de Wilhelminapark kliniek deze zijn gespecialiseerd in het bestrijden van deze ziekte...
bunny ranch chanty Geplaatst: 22 januari 2011 Geplaatst: 22 januari 2011 Zet hem vooral binnen in warme ruimte knappen ze sneller van op.
Dollie Geplaatst: 23 januari 2011 Geplaatst: 23 januari 2011 Ja dat is ook best lastig al die verschillende adviezen...ik weet niet waar het ineens vandaan komt dat panacuur onderbroken moet worden...ook ik houd me toch aan de medicatie van de Wilhelminapark kliniek deze zijn gespecialiseerd in het bestrijden van deze ziekte...Volgens mij komt dat bij Inge Thas weg en da's nu ook niet de eerste de beste op het gebied van konijnengeneeskunde..
IngevanGent Geplaatst: 23 januari 2011 Geplaatst: 23 januari 2011 Mijn konijn had dezelfde symptomen als jouw konijn als ik het zo lees.. ook al is het niet vastgesteld, ik denk dat hij ook E.C. had. Helaas had mijn konijntje ook haken op de kiezen en kon niet meer geopereerd worden, was helaas te ziek en moesten we laten inslapen... :( Ik lees hier ook wel veel goede verhalen, dus veel sterkte met de strijd!! P.S. Ik heb, na een tijdje dit forum te lezen, net het idee alsof die ziekte steeds meer voorkomt/aan het licht komt? Ik heb een aantal jaar geleden niet zoveel erover gelezen als nu!
nijmegen Geplaatst: 24 januari 2011 Auteur Geplaatst: 24 januari 2011 Ik heb het idee dat ik wat vooruitgang zie bij onze Reus. Zijn kop staat nog altijd scheef, maar hij eet weer wat meer en is ook veel levendiger dan vorige week. Hopelijk zet dit herstel door en is hij binnenkort weer helemaal de oude!
Sterre Geplaatst: 24 januari 2011 Geplaatst: 24 januari 2011 Goed nieuws zeg, hopen dat het zo blijft !
ceedeerom Geplaatst: 24 januari 2011 Geplaatst: 24 januari 2011 Ik heb een konijn dat het heeft overwonnen na een maand intensief verzorgd te zijn geweest. De eerste week dacht ik dat hij het niet zou halen. Het geven van de medicatie was echter wel een ramp,hij verzette zich ertegen. Ik heb een hele trukendoos verzonnen om hem aan het eten en/of drinken te krijgen. In het begin verdunde ik de olvarit worteltjes met water en gaf het met een spuitje.
nijmegen Geplaatst: 24 januari 2011 Auteur Geplaatst: 24 januari 2011 Het toedienen van de medicatie laat 'ie op zich best goed toe als wij het doen. Toen de dierenarts het probeerde voor te doen was 'ie het daar een stuk minder mee eens!
nijmegen Geplaatst: 16 februari 2011 Auteur Geplaatst: 16 februari 2011 Het heeft heel wat tijd en medicatie gekost, maar onze reus Karel lijkt er bovenop! Hij eet weer goed, rent weer, speelt weer en loopt weer achter je aan door de tuin terwijl hij zijn eigen 'ik ben blij' geluidje maakt. Had het echt niet verwacht in die eerste week, toen leek het er meer op dat zijn tijd gekomen was. Zijn kop is nog een heeeel klein beetje scheef, maar dat kan ook na langere tijd nog overgaan volgende de DA. Uiteraard maken we de kuur nog wel even af.....maar hij is in ieder geval qua gedrag weer helemaal de oude!:mdr:
Solfide Geplaatst: 16 februari 2011 Geplaatst: 16 februari 2011 Whoehoe, goed nieuws. Wat zal dat een ongelooflijke opluchting zijn!
Aanbevolen berichten