Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Dag allemaal,

Ik sta voor een heel moeilijke raadsel met mijn ouwe rammetje.

Ik heb voor de afgelopen 11jr konijnen gehad en ben dus al heel wat gewend maar dit is mij voor het eerst aan het gebeuren.

Wij vechten al anderhalf jaar tegen de verschrikkelijk snot met heel erg veel pijn en moeite maar helaas zonder al teveel succes.

Hij heeft al meerdere maal antibiotica kuur gehad (4x Enrofoxorol en 2x Bactrimel) en natuurlijk ook iedere keer die Rhinigenta neusdruppels erbij en NIKS helpt er tegen.

Hij blijft niezen, de snot zie ik niet meer maar ik hoor het wel en heel goed zelfs zonder stethoscope.

De laatste week wil hij niks van zijn brokjes, hooi, of lievelings "snoepjes" weten en is ook wat minder aan het drinken.

Ik was meteen begonnen met dwangvoeding en weer naar de DA gebracht maar het bericht geeft niet veel hoop mee.

Er is maar 1 keus, ik moet hem om de dag injecteren met Duplocilline maar hij is zo verzwakt (de beest weegt nu inmiddels 1,8kg!) dat er is een grote kans dat het daarbij ook ernstig fout gaat met fatale gevolgen.

De dwangvoeding gaat niet zonder moeite.

Hij krijgt er zoveel stress van ik kan het alleen 3x per dag doen ipv minimaal 4x en ik weet dat dat niet goed is, hij moet minstens om de 4uur 20ml krijgen maar helaas.

Volgens mij hij gaat steeds achteruit terwijl hij alleen maar 3 prikjes hebt gekregen!

Hij krijgt nu traanogen en het lijkt alsof hij steeds meer moeite hebt met ademhaling.

Als hij een slokje water neemt zit hij bijna te stikken van de slijm.

Het is echt hartverscheurend om naar te kijken en ik doe alles wat ik zelfs weet maar tevergeefs zo lijkt het.

Terug naar de DA heeft weinig zin behalve als ik wil hem laten inslapen want volgens de DA komt het omdat hij zo oud is..in december wordt hij nl 10 dus hij is idd een behoorlijk oud beestje ja.

Eigenlijk tot afgelopen maandag was hij altijd levendig en leek alsof hij het erg naar zijn zin had in het leven.

Ik hou van mijn nijntje en wil natuurlijk doen wat is het beste voor hem.

Mijn vraag is natuurlijk ben ik nu aan het doen wat is het beste voor hem of voor mezelf omdat ik hem niet kwijt wil ?

Heeft iemand hier een soortgelijk ervaring ?

Ik weet het klinkt misschien koud en chill maar zo is het niet bedoeld..ik wil alleen niet dat mijn beestje teveel gaat lijden en aangezien hoe snel hij achteruit gaat ik hou niet zoveel hoop meer en ik wou dat iemand mij dat een beetje kon geven.

Ik denk daarom deze bericht.

  • Reacties 57
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatst:

wat een ontzettend moeilijke situatie. je wil hem alle kansen geven die hij kan krijgen, maar tegelijkertijd vraag je je af wat beter voor hem is.

mijn eerste konijntje had ook chronische snot, en hij is maar 5 jaar oud geworden, deels omdat ik de eerste 3 jaar zelf ook echt niet goed wist hoe konijnen in elkaar staken en niet goed genoeg heb opgelet hoor, daar ben ik eerlijk in.

Maar toen ik het eenmaal wel allemaal doorhad en me had ingelezen etc, was hij ook heel vaak heel erg ziek. Op den duur heeft hij twee keer een hersenvliesontsteking gehad door de snot. De eerste keer is hij behandeld in een kliniek en daarna thuis door mij, elke paar uur voeren, telkens medicijnen geven, warm houden etc, en toen reageerde hij telkens nog goed op mij, was, op zijn zieke manier, blij me te zien enzo, je merkte gewoon aan alles dat hij doorhad dat je er was en dat hij nog wel wat pit in zich had.

De tweede keer dat hij dit kreeg, pakweg een jaar later, was dat compleet anders.

Hij reageerde niet goed meer, was al zijn pit kwijt en was echt overduidelijk compleet in de stress als hij zijn medicijnen moest en bij het dwangvoeren. Hij knapte ook niet op, zoals de eerste keer wel het geval was, en uiteindelijk heb ik na veel wikken en wegen besloten hem in te laten slapen.

En daarmee wil ik niet zeggen dat jij dat moet doen hoor. Maar jij kent je konijn het beste, jij bent de enige die kan inschatten of dit nog een konijnwaardig bestaan is, als er al iemand is naast je konijn, die dat in kan schatten.

Geplaatst:

Jij bent idd de einige die kan beslissen wat je doen moet. Ik denk dat je wel ziet wanneer het voor het beestje beter is om hem te laten gaan.

Ik heb hier ook 2 konijnen met chronisch snot. Ik hoop dat ze nog lang stabiel blijven maar mocht het te erg worden dan zal ik ze ook moeten laten gaan.

Heel veel succes met beslissen!

Geplaatst:

Is er ook al naar zijn kiezen gekeken of hij geen haken heeft en daardoor niet eet?

Om de 4 uur 20 ml dwangvoeding is wel heeeel veel. Keutelt hij wel?

Geef je ook pijnstilling?

Geplaatst:

Ik geloof dat je ca 50ml aan dwangvoer moet aanhouden als hij iig nog wel Ć­ets zelf eet. Als dat niet meer zo is, dan is 80ml per dag niet eens zo heel raar, en dat komt dan al snel op 20ml per 4 uur neer.

enrofloxoral is naar mijn weten hetzelfde als baytril, wat weer wat wegheeft van bactrimel. Hoewel beide middelen zonder twijfel goed zullen zijn voor bepaalde aandoeningen hebben ze bij mijn Mickey ook nooit geholpen. Zij heeft dan wel geen chronische snot, maar ze heeft ooit een aandoening in de luchtwegen gehad en die komt bij tijd en wijlen weer opzetten als ze een verzwakte weerstand heeft...Veel rochelen en reutelen in de ademhaling met hier en daar een nies gepaard. Wat toen wƩl behoorlijk geod heeft geholpen, is de duplocilline, die ik ook zelf moest injecteren. Maar ja, jij spreekt over een termijn van bijna een jaar en over snot dus dat is wel weer even wat anders...Hoelang ben je nu al bezig met de duplo? En heb je wel eens met de arts een combinatie overwogen van verschillende middelen zoals duplo en baytril en misschien nog een homeopathisch iets? Ik mocht dat namelijk wel bij Baby toen zij sore hocks had, dus het zou mogelijk een optie kunnen zijn...Uiteraard niet zonder overleg met je arts gaan lopen aankl*ten met medicatie!

En verder...tja, jij kunt vele malen beter zien dan wij hoe je nijn eraan toe is. Ik ben geen voorstander van klakkeloos het bijltje erbij neergooien, maar als je ziet dat je beestje pijn lijdt en zo mager wordt...tja, dan moet ej op gegeven moment ook voor je beestje kiezen en 'm loslaten...

Geplaatst:

Bedankt voor de reakties en het spijt me voor deze lange bericht.

Ik wil even een update geven en ook antwoord op de reakties geven.

Ik hoop dat ik niet teveel verdwaal, ik heb maar 6uurtjes slaap de afgelopen 2 dagen gehad.

Ik was gistern en ook de rest van deze weekend vrij geweest en heb dus daarom alle tijd en energie in mijn lieve konijntje gestoken.

Gistern was het echt drama geweest!

Ik was begonnen met wat nieuwe dwangvoer de DA heeft gegeven die heet Critical Care.

Het is iets nieuws dat die zijn mee begonnen en had dus geen Science Recovery meer en ik had de laatste beetjes van mijn "apotheek" gebruikt.

Dat spul van de DA was NIET te verdunnen!

Ik heb heel erg veel water bij gedaan (2x meer als wat op de verpakking stond) want ik wist al dat hij moeite heeft met slikken vanwege de slijm maar toch bleeft het hard en nog erg plakkerig.

Ik twijfelde dus aan maar toch heb ik het geprobeerd, mijn fout, hij kon het idd niet doorslikken en begon te stikken.

Ik heb hem dus op zijn zij gelegd en begon die spul eruit te vegen.

Het kwam in lange draden uit wat eerlijk gezegd op kleine drooltjes leken.

Na ik had alle troep eruit gekregen heb ik zijn bek schoongespoeld met water in een spuitje en kon de beestje weer een beetje ademen.

Echt op het nippertje dus.

Hij heeft bijna alle zijn kracht gebruikt te vechten voor lucht.

Hij heeft het me toen meteen bewezen dat hij geeft het nog niet op en hij heeft nog wilskracht en gevecht in zijn ziel zitten en als hij wil het wel dan geef ik het ook nog niet op en ik ga ook net zo hard voor hem vechten!

Ik heb hem wat Olvarit (wortels en peer) van een lepel iedere uur laten likken gisteren en deed ook hetzelfde met water.

Die Olvarit lukte wel prima maar iedere keer hij een slokje water heeft genomen kwam wat slijm los en ging hij een beetje erop stikken, dus water drinken wil nog steeds niet lukken.

Daarna heeft hij wat korts gekregen wat natuurlijk niet zo gek is met zo'n warme weer.

Ik had gisternmorgen al een koude doekje op de grond voor hem gelegd op de koelste plek in zijn kamer in verwachting van het warme weer maar toch heeft hij het te warm gekregen dus heb alle ijs uit de vriezekast gehaald en heb dat over zijn doekje heen verspreid.

Dat vond hij lekker en gelukkig ging zijn temperatuur zakken.

Ik heb wat speciaal schoonmaakmiddel van Dettol gevonden wat 99.9% van alle bacterias (inclusief MRSA), virussen, en schimmels doodt en heeft ALLES wat van hem is daarin goed schoongemaakt en schoongespoeld (en ga ik ook blijven doen) dus als het is eoa bacterie ofzo hoop ik dat het hierna echt weg is.

Er is geen kweekje gemaakt vanwege zijn leeftijd.

Vanmorgen ben ik naar de dierenwinkel gegaan en heeft wat Science Selective Mature gehaald (vanwege de extra voedingstoffen dat niet in de gewone zit) en hebt daarvan een papje gemaakt waarvan hij zat te smullen!

Hij heeft 40ml vandaag zelfs opgelikt uit de schaal!

Oke, hij komt nog steeds niet aan, maar ik denk dat is maar een kwestie van tijd.

Ik moet hem gewoon sterk genoeg houden de komende paar weken zodat de duplo een kans heeft om aan te slaan en de snot oplost en ik denk op deze manier gaat het mij ook echt lukken :mdr:

Op de reakties:

@ Chani - Wat een verschrikkelijke verhaal zeg, heb je ooit uitgevonden wat de oorzak was want bij mij kunnen ze niet onderzoeken vanwege de leeftijd.

@YvonneH - Hartstikke bedankt voor de ondersteuning! Ik waardeer het zeer en gelukkig heeft hij mij laten zien dat hij nog pit en levenskracht heeft en hij doet wel zijn best en dat ga ik ook doen.

@ Amatjuh - Ja er is ook naar zijn kiezen en oren gekeken, met beide is er niks mis. Volgens de DA heeft hij zelfs nog nooit zulke schone oren en gezonde tanden bij zo'n oude konijn gezien. Dus daar ligt het gelukkig niet aan. Hij keutelt en plast toch nog wel alhoewel zijn keutels zijn wel veel kleiner geworden (lijken wel heel erg op muizen keutels die zijn zo klein) maar volgens de DA dat kan als die op de dwangvoeding zit alhoewel het is iets wat ik zelfs nooit heb meegemaakt. Ik heb het wel meegemaakt dat die soms diarhee krijgt omdat die dan meer water dan vezels soms binnenkrijgt maar goed ik weet ook allang niet alles. En nee, ik geef momenteel geen pijnstelling want hij geeft geen teken van pijn. Hij zit niet zijn tanden te knarsen en beweegt wanneer hij wel de energie krijgt, dus gaat puur om eoa soort chronische voorhoofdholtesontsteking waarvan de oorzak is niet bekend wat is nogmaals heel erg raar omdat dan krijgt de beest idd ook meestal dan last van oor en kiesontsteking.

@ Snoef - Ik schrok al toen ik heb gezien hoeveel in 1 week hij was afgevallen. Het kan zijn dat het de snot al de week daarvoor was begonnen en wist ik van niks want ik heb op 22 juni een diskus denervatie laten uitvoeren en mijn konijn was onder toezicht van mijn oppas. De enige wat mijn oppas zei toen ik hem maandag heb opgehaald was dat hij niet zo goed aan het eten was en was wat "lustloos", toen begont hij te niezen en ik ben meteen door naar de DA gereden. Hij heeft hem gelukkig op spoedafspraak kunnen zien. Ik heb hem onder begeleiding van de DA zijn eerste injectie daar op kantoor gegeven. Combinatie middelen zijn al geprobeerd maar dan niet met duplo. Alleen enro en bactrimel waren tegelijk gegeven met neusdruppels maar heeft idd weinig effect gehad. Op een gegeven moment zei hij dat hij MOEST stoppen met antibiotica geven want het had duidelijk weinig zin. Ik heb zelfs al eerder wat van homeopathische middelen geprobeerd toen dit was eerst begonnen. Normaal gesproken bij eerste nies weer je het af met wat kruiden, stomen enzo maar na een paar dagen toen dat duidelijk niet aan het helpen was en ik zag de natte pootjes en eerste snot heb ik hem meteen naar de DA gebracht. Ik heb zijn hooi veranderd naar Vita Verde plus waarin veel van de kruiden al erin zit, proberen het echt iedere keer af te weren. Ik zou dit Dettol verhaal allang hebben geprobeerd als ik eerder dit spul zou hebben gevonden. Ik dacht ten eerst had hij gewoon klein irritatie oplopen omdat het was begonnen na ik had zijn grastapijt in zijn kamer vervangen maar hij is behandeld voor allergieen en alles nu al dus wat de oorzak is weet ik echt niet maar misschien heb ik hem toch nog een paar jaar bij me als hij hier doorheen komt. De oudste konijn volgens Guinness is 14jr.. wie weet, misschien winnen wij het toch van hem. Dat zou wel mooi zijn :mdr:

Geplaatst:

Eerlijke mening....bij snot achter af praten is makkelijk maar gelijk duplo geven als ab niet voldoende blijkt een kuur van 14 dagen ab praat ik dan. Dit dier zal het blijven houden ondanks de duplo die je geeft? heeft heeft het permanent.

Ik weet niet of dit eerlijk is tegen over het konijntje hem zo in leven te houden.

Wat is de meerwaarde hier van het belang van het dier.

Als ik dit allemaal lees ben ik heel eerlijk en is inslapen de beste optie uit het belang van je konijntje bekijkend.

Mijn oudse konijn is 18 jaar geworden en een na oudste 17 jaar.

Geplaatst:

18 en 17 jaar??????? *THUD* Ik vond 11 1/2 al oud.. maar als ik haar niet had laten inslapen omdat ik haar geen operaties mee aan kon doen had haar hartje het nog wel langer volgehouden denk ik...

Geplaatst:

zolang het konijntje vecht zal ik het niet opgeven. ik weet niet of er voor konijnen ook zoiets bestaat, maar als een mens te veel slijm heeft wat niet opgehoest kan worden, kun je acetylceistine (bisolbruis, werkt het zelfde als bisolvon maar kan langer gebruikt worden) gebruiken. dit maakt het taaie slijm dunner waardoor het beter opgehoest kan worden. misschien dat bisolvon voor kinderen kan? maar voor je dat geeft zal ik eerst even reacties van anderen afwachten of dit echt kan of je dierenarts raadplegen of je het kunt geven. Als ik het zo hoor heeft hij vooral last van het vele slijm. Als hij dat kwijt kan zal het al een stuk makkelijker voor hem zijn.

Geplaatst:

Niet eens een bacterieel kweekje? Die heeft vast zijn diploma bij een pakje boter gekregen. Is dat kweekje het hele anderhalf jaar nooit gebeurt? Alleen omdat hij te oud zou zijn? Als hij zelf oud is krijgt hij toch ook gewoon onderzoek en zo?

Kijk, ik vind dat de DA best wat meer had kunnen doen. Maar jezelf nu hoop geven omdat hij weer eet... ik weet het niet... als het al zo lang aanhoud... Misschien kun je een second opinion overwegen bij een andere DA, maar ik denk dat het al te veel en te ver is...

Geplaatst:

Met de eerste snot heb ik het opgevangen en meegenomen naar de DA, die neemt een kijkje maar niet met een microscoop en zegt "ja het is idd snot".

Mijn eigen DA was op vakantie, dit was eoa vervanger wat idd niet konijn deskundige was achteraf gezien.

Ik had gedacht dat zij misschien de snot wilde gaan kweken maar zij zegt nee want om een goed kweek te krijgen moet het vers uit de holtes komen en daarvoor moeste hij naar de LUMC in Leiden gebracht naar de dierenafdeling en daar zouden zij hem onder narcose brengen en een goed kweekje van maken maar zij dacht zelfs toen dat niet nodig was want volgens haar kon het gewoon met de leeftijd te maken hebben.

Zij had gewoon een paar subcutaan prikjes gegeven en de eerste doseering antibiotica en neusdruppels meegegeven en 2 weken later mochte ik terug bij mijn eigen DA voor controle.

Bij de controle was er sprake van nog enkele niesjes maar verder geen slijm, dus ik moeste met de druppels door blijven gaan en hij heeft hem nog een antibiotica prik gegeven als "aftoppertje" zeg maar.

Ik heb toen ook nog gevraagd over een kweek te maken, hij heeft gezegd dat hij niet aktief meer aan het snotteren was en dus zou de hele procedure teveel stress voor niks zijn en mocht het terugkomen DAN praten wij verder daarover.

Nou goed, voor 6maanden ofzo ging het erg goed, af en toe een niesje maar met wat kruidenhooi was dat ook meteen over tot op een dag midden in de zomer was hij weer helemaal aan het niezen en 2 dagen later kwam de snot.

Het was te warm dus ik was bang om te stomen, heb dus wat kruidenthee voor hem enzo gemaakt maar het mocht niet baten.

Dus weer naar de DA mee maar volgens hem was de beest aangezien zijn leeftijd en de warmte was hij gewoon te zwaak om de procedure mee te maken voor een kweek.

Hij gaaf toen ook nog hetzelfde verhaal over de LUMC dus ik dacht dat zal wel.. ik heb hier niet zo heel veel ervaring mee want meestal werkt de homeopathische spul meteen bij alle mijn konijnen dus meer als een paar niesjes heb ik nog nooit meegemaakt tot vorig jaar.

En ik vind mijn eigen DA (Dr. Becking op de Leyweg in Den Haag www.huisdierenziekenhuis.nl) wel zeer konijndeskundige alhoewel hij niet op jullie lijst staan... ik weet niet als anderen wel ervaringen mee hebben?

Mijn konijn zijn altijd gezond en mocht er wel een probleem komen dan weet hij het altijd snel te helpen met veel uitleg erbij en zo hoort het ook vind ik maar ik ben idd wel een second opinion aan het overwegen en er zijn dan nog 2 die wel op de lijst staan die zijn bij mij in de buurt.. ik ben nu alleen aan het uitzoeken van welke is nou een goede optie.

Tot gistern vraagte ik me af als ik idd het beste voor het beestje aan het doen bent want ik wil idd dat hij niet te veel onnoodzakkelijk gaat lijden.

Maar vanmorgen kreeg hij een tegenslag dus ja ik begin weer te twijfelen.

Vorige week woensdag heb ik hem weer bij de DA gehad (ja 2 dagen na de eerste spoed afspraak) omdat hij ineens zo snel achteruit was gegaan.

Ik was toen al emotioneel voorbereid voor het feite dat hij zou hem een spuitje geven te laten inslapen maar hij zei dat hij vond hij nog wat leven had en met veel liefde en moeite zou hij het wel halen.

Wij hebben goed overleg gehad en ik zei al tegen hem "nou ik wil het ook proberen ik heb het wel over maar ik vraag me steeds af wat is natuurlijk het beste voor hem".

Maar hij vond dat hij niet zo ernstig aan toe was dat hij niet overheen zou kunnen komen.

Het is zeker een hartverscheurend emotioneel achtbaan ritje wat hier wordt meegemaakt en ik wordt er zelfs niet goed van maar goed, ik neem iedere dag zoals het komt en ik zie wel hoe het loopt.

Ik weet ik kan niet meer doen dat wat ik al aan het doen bent.

Ik zou willen dat ze minstens de spul een beetje uit zijn neus kon zuigen.

Dan zou hij het al veel makkelijker hebben denk ik dan.

Geplaatst:

Trouwens wupsie, dat vind ik nou vreemd dat de DA idd geen slijmoplossers heeft gegeven.

Volgens mij neemt hij aan dat de antibiotica gaat dat vanzelf doen, is dat niet een beetje vreemd?

Dat is de enige wat is niet geprobeerd volgens mij en ik ben het idd mee eens als hij dat kwijt kon dan kon hij vanzelf eten en drinken en alles zou wel dan een stuk makkelijker gaan.

Geplaatst:

Waarom mail je niet eens je hele verhaal naar dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht?

Maak een mailtje met alle behandeling en vragen gericht aan Drs. de Boer en kijk even wat hij voorsteld.....

Misschien kan je daar even langskomen voor een onderzoekje.

Geplaatst:

En je kan ook altijd het telefonisch spreekuur van de Universiteitskliniek bellen. Dat kost niks en daar zitten specialisten, dus die zouden je wel wat advies moeten kunnen geven. Konijnen vallen onder het specialisme Vogels en Bijzondere Dieren:

http://www.uu.nl/NL/faculteiten/diergeneeskunde/dierenklinieken/ukg/disciplines/vbd/Pages/default.aspx

Op de afdeling voor Vogels en Bijzondere Dieren (VBD) kunt u terecht met uw vogel, reptiel, amfibie, fret, konijn of knaagdier.

Telefonisch spreekuur Naast poliklinische consulten hebben wij van maandag tot en met vrijdag een telefonisch spreekuur op 030-253 1799 van 13:30 tot 14:30 uur. U kunt dan vrijblijvend bellen voor vragen of advies.

Geplaatst:

Dat is wel een goed idee.. het is best wel een lang verhaal idd dus niet iets wat zomaar 1-2-3 besproken kon worden.

Meest dierenartsen hebben geen tijd voor zo een lang verhaal maar ik ga het proberen.

Ik heb wel wat van de snot kunnen weghalen net na zijn prikje vandaag en hij lijkt daarna wat makkelijker te ademen.

Hij heeft ook flink gegeten, hij had zeker honger maar door de warmte is hij nog steeds wat lustloos.

Hij ligt lekker op zijn koele doekje en ziet wel relaxed uit dus nu lijkt het weer beter te gaan na de terugslag vanmorgen.

Ik vraag me af als ik kan misschien zo'n baby neus zuiger en proberen wat van net voor zijn neus te zuigen en kijken als dat misschien helpt om het weg te krijgen?

Ik denk dat is beter voor hem dan continuu zijn neus vegen iig.

Geplaatst:

De eerste keer dat ik in Utrecht kwam met beide mannen is Drs de Boer bijna 2,5 uur met ze bezig geweest....met Buddy langer dan met Ollie omdat hij van een afstand al kon zien dat Ollie een tandprobleem had en Buddy meer tijd nodig had...

Geplaatst: (aangepast)

Nou het is zeker wel een poging waard vind ik alhoewel Utrecht is wel een beetje ver weg maar als die hem kunnen helpen dan vind ik het best.

Maarruh ik sta nu voor een ander probleem.

Lieve beestje krijgt nu dikke gele stink slijm door zijn ontlasting heen.

Ik weet dat het kan van de antibiotica komen maar ook van darmen die stil wil liggen.

Ik vraag me dus af als ik zou toch moeten proberen wat meer dwangvoer te geven?

Edit: DWZ natuurlijk wat vaker dwangvoer geven alhoewel hij zich tegen stribbelt.

Hij wil jammer genoeg niet echt gepakt worden.

aangepast door Bunnyluvr
Geplaatst:

oei slijm uit de darmpjes is vaak een teken van geiriteerde darmpjes. maar als het geel is en stinkt........zegt mijn gevoel (niet gebasseerd op kennis dus) dat het een ontsteking is..... misschien kun je kijken naar de bijwerkingen van de ab op intrnet?

Geplaatst:

Die AB die je gebruikt is Duplocilline toch?

Deze kan de darmwerking aantasten maar eerder "gewoon" diarree.....wat jij omschrijft hoort daar niet bij.

Ik heb zelf ook een hele lange tijd Duplo gebruikt bij Ollie.Het enige wat hij ervan had was verminderde eetlust op de dag dat hij het kreeg en soms plakpoep.....Die plakpoep kon ik voorkomen om hem niet s'ochtends maar s'avonds te injekteren en 1x daags wat Protexin te geven.

Stinkende gelige slijm lijkt mij dus niet van de Duplo komen maar van iets anders wat niet goed gaat in zijn darmen.Slijm uit de darmen wijst meestal naar een ontsteking in de darmen.

Het lijkt mij verstandig om een afspraak te maken bij de DA en dan wat van die ontlasting mee te nemen voor onderzoek....ik zou zeggen zo snel mogelijk.

Geplaatst:

Ik heb met de spoedlijn van de DA gebeld en heb het even uitgelegd.

Volgens de mevrouw waarmee ik heb gesproken komt het idd vanwege een darmstornis veroorzakt door de dwangvoeding en ook volgens haar kan gebruik van antibiotica op de lange termijn kan ook de darmflora wat in de waar brengen maar aangezien hij niet aan pijn lijdt en hij krijgt dwangvoer dan doe ik eigenlijk al alles maar ik zou morgen een receptje voor wat darm medicijn moeten ophalen.

Ik heb ook daarbij de drama verhaal verteld en dat hij daarom idd 1 dagje olvarit heeft gekregen wat ook darmontsteking kan veroorzaken maarja kon helaas niet anders op dat moment.

Zij vond dat prima en heeft gezegd dat 3x olvarit krijgen was beter als niks maar daar zou het idd ook van kunnen komen.

Dus ik ga morgenochtend bellen en die receptje ophalen en maar hopen dat het snel opgelost is.

Geplaatst:

Oh ennuh ik heb ook toevallig over de slijmoplosser gevraagd en zij heeft gezegd dat hoe meer het beestje drinkt hoe dunner het slijm wordt en kan dus makkelijker uit het neusje lopen.

Vocht is dus bij een konijn een slijmoplosser.

Ik moet dus verzorgen dat hij meer gaat drinken alhoewel hij het onprettig vindt.

Geplaatst:

Wat wij doen als het snot erg dwars zit is de neus spoelen met een zoutoplossing (tip van wilhelminapark). Dan spoel je een hoop snot weg en kunnen ze beter ademen. Ik zou dat evt eens overleggen met je da (kunnen ze het ook even uitleggen/voordoen als ze het een goed idee vinden).

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .