Ga naar inhoud

Het is zo ver, Moppie word NU gecastreerd


Successie

Aanbevolen berichten

12.15 is ze aan de beurd. Mijn bijna 6 jarige dame gaat onder het mes. Gister heeft ze me nog gebeten om me te laten zien dat het echt de juiste beslissing is.

Ik ben op van de zenuwen, ik mag om 13.00 uur bellen.

Ik wilde alvast alles klaar maken voor haar thuiskomst, maar dat is misschien te possitief, ik moet eerst wachten of ze wel thuiskomt.. pfffff

Buxy mag voor de 2e keer in zijn leven even naar buiten, die zit nu in Moppie haar hok, wat ik zo ga schoon maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 70
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Er waren geen bijzonderheden, Moppie is 5 en 7 maanden, ik riep steeds dat ze 6 was, maar dat was ze nog niet.

Ik had de assistent aan de telefoon, er stond niets op papier van rare dingen in haar baarmoeder. Toen dat bij mijn cavia zo was werd het me wel meteen verteld, dus ik ga er van uit dat er ook niets was. 2 weken geleden had hij nog gevoeld en hij voelde geen vergroting. Dus ik ga er maar even vanuit dat haar baarmoeder schoon is. Het is een vechter (letterlijk en figuurlijk).

Over 10 minuten ga ik de deur uit :D Update volgt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou Moppie opgehaald. Antibiotica voor een week mee en pijnstilling (metacam).

Ze zit in een hok, komt nog niet heel goed vooruit.

Alles inwendig was goed, maar ze was sinds 3 weken geleden 100 gram afgevallen. Ze bleek op alle kiezen haakjes te hebben... oops! Ze at wel gewoon, ik zei nog tegen de dierenarts dat ze wat was aangekomen dus ik haar (nog) minder biks gegeven had, volgens hem was het snelle afvallen echt door de haakjes. Ik ben blij dat hij het meteen bekeken en weggeslepen heeft!.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi dat je konijn ook meteen aan de haakjes geholpen is, dan hoeft ze in ieder geval niet nogmaals onder narcose. Moffel is afgelopen week ook gecastreerd en ze had een losse kies (ook per toeval achter gekomen) die is ook meteen verwijderd.

Heb je ook dwangvoeding in huis? Ik hoop niet dat je het nodig hebt, maar je weet maar nooit..;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ohw dat had ik gelezen van Moffel, ook gelukkig dat ze het zagen, en best heftig, een losse kies... heeft ze er geen last van dat er nu een gat in haar mond zit?

Ik heb geen dwangvoer in huis, ze wilde het wel mee geven, maar ik zei: 'nee ik voel dat ik het niet nodig heb'. :P Ik werk morgen op het asiel, dus mocht het niet lukken hebben ze vast wel een beetje dwangvoer voor me, hoop ik! Anders daarna nog naar de dierenarts, maar vanavond gaat ze eten, let op mijn woorden... (maar pin me er niet op vast;)).

Ik ga even de lof brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee dat verbaasde me ook, ze had van te voren helemaal geen last ervan. En na het eruit halen at ze gewoon alles en dat mocht ook van de DA.

Maak maar een lekkere groentenschotel voor je meisje! En wat dingen die ze zo erg lekker vind (fruit, brood?) Misschien niet zo gezond, maar belangrijk is dat ze iets eet.

Geef je toevallig SS als voer? Daar kun je ook dwangvoeding van maken door de biks te laten weken in lauw/warm water.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, heb 2 soorten biks.. Deli nature en die hope farms die in eens met 3 korrels aan elkaar zitten. Het is echt erg hoe weinig dierenwinkels nog biks verkopen, was blij dat deze verkocht werd (die Deli) want die 3 vond ik niets.. maar goed nu maar gecombineerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee geen enkele keutel, ze voelt ook wat koud aan, maar gaat niet naast de kruik liggen, toen ik haar voorzichtig die kant op wilde schuiven begon ze al weer te knorren;). 1 blad voor haar gelegd, die zie ik niet meer, maar volgens mij ligt ze er op.... lekker ding:P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe hou ik haar warm? De kruik genoeg? Want ik weet van een eerder onderkoeld konijn dat ik had dat ze steeds weg ging van de warmtebron, ipv van er naar toe. En nu voelt Moppie ook wat kouwig aan, maar ze irriteerd me nu al aan mijn hand als ik haar warm wil houden door mijn hand er bij te leggen enzo..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Flessen van frisdrank vullen met warm water en erbij leggen.

Extra handdoeken?

Je konijn staat al binnen neem ik aan he.

Ik heb mijn voedsters steeds een nacht bij de dierenarts gelaten, omdat ik 45 min moet rijden als er iets aan de hand is. Bij de dierenarts hebben ze warmtematjes en warmtelampen, maarja die heb je thuis niet. Ik heb dus ook niet echt ervaring met een konijn dat meteen na de castratie thuis is gekomen.

aangepast door Amatjuh
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke thanks.

Ja flessen fullen kan ik nog wel doen, dan leg ik er nog een paar neer.

Ze heeft een stukje brood opgegten, ik leg er nog een stukje neer.

Heb zelf net ook geslapen, en ze wil me echt neit hebben, het kost haar nog te veel energie om me weg te jagen, maar zit me toch te knorren!

ja ze zit wel al binnen:D op een tafel dicht bij en verwarming, en nog een handoek over een stuk van het hok.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alleen maar hard en oud brood, zak vol. Word steeds meer omdat ik de korstjes altijd laat drogen voor ze, maar ze krijgen zelde brood, alleen als beloning voor bijvoorbeeld optillen/medicijnen enz. Dus die zak is goed gevuld... en eindelijk een moment om het te geven:P.

Wel plas. De handoek heeft ze weggeschoven en ze ligt nu op de kranten.

Ze gaapt af en toe heel erg.. echt een beetje benauwd ziet het er uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het goed is kun je van je gewone biks ook wel een papje maken hoor :yes: (pin me er alleen niet op vast heb het namelijk nog nooit geprobeert :P en SS neemt wel gewoon heel veel vocht op natuurlijk.. ) maar ze heeft al wat gegeten, ook al is het maar een klein beetje, dwangvoeren is nog lang niet nodig.. En ik voel met je mee dat het gewoon überhaupt niet nodig gaat zijn :he:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .