Ga naar inhoud

Elvis wordt gecastreerd :)


Debthe

Aanbevolen berichten

Hoi,

Vandaag is het zover. Net Elvis bij de dierenarts afgezet. Vandaag verliest hij zijn eer :P. Vriendlief had er precies wat moeite mee :)

Maar alles voor onze lieveling.

Hopelijk verloopt alles prima. Is er eigenlijk een specifieke nazorg, mag hij dan al terug naar buiten of moet hij binnen blijven?

Groetjes

Debbie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt hem het beste toch een paar dagen binnen houden, hij kan nog niet op bodembedekking namelijk, dat kan de wond irriteren. Bovendien kan hij toch wat moeite met het regelen van zijn temperatuur hebben, door de narcose, dus dan is het ook fijner als hij binnen zit, hoewel het niet heel koud meer is buiten. Je kunt de eerste uren misschien ook een kruikje in zijn kooi leggen (met een handdoek oid er om heen natuurlijk, zodat hij hem niet stuk maakt) zodat hij daar eventueel op kan gaan liggen als hij het koud heeft. Verder kun je dus geen bodembedekking in de kooi doen, maar handdoeken en eventueel kranten daaronder.

Het is belangrijk dat hij snel weer gaat eten en keutelen, dus je kunt het beste dingen in huis halen die hij erg lekker vindt, zijn favoriete groentes of zijn lievelings hooi.. Pest hem ook wat met het eten, vaak trekken ze het dan boos uit je handen en voor ze het zelf doorhebben, eten ze het ook al op. Meestal gaan rammetjes wel gauw weer eten, maar voor de zekerheid kun je het beste wel dwangvoeding en een spuitje zonder naald bij de hand hebben. Je kunt een papje van zijn brokjes maken om te dwangvoeren, of Olvarite Wortelhapje gebruiken of van de dierenarts Critical Care of Science Recovery, dat is speciaal poeder om dwangvoer van te maken.

Veel succes, ik hoop dat Elvis gauw weer de oude is! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .