Ga naar inhoud

Ook mijn meisjes worden gesteriliseerd!


W&W

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

na heel wat wikken en wegen hebben we uiteindelijk toch beslist om de 2 meisjes, Wabbertje en Walnoot te laten steriliseren.

Ze zijn allebei voortdurend schijnzwanger, hun tepeltjes zijn gezwollen en ze geven melk. Walnoot rijdt nog altijd regelmatig op zowel de mannetjes als op wabbertje. De opvang (van waar de 2 mannetjes komen) raadde sterilisatie sterk aan, omdat het eventueel gepaard kon gaan met een baarmoeder tumor. Wabbertje en Walnoot zijn dan ook van leeftijd. Wabbertje zou zo'n 3 à 4 jaar moeten zijn en Walnootje is er 7. Natuurlijk hebben we eerst geïnformeerd of het wel verstandig was om Walnoot ook te doen, aangezien haar leeftijd. De opvang raadde het zeker niet af, bij hen steriliseren ze konijnen van alle leeftijden, natuurlijk ook op voorwaarde dat het bij een dierenarts gebeurt die veel ervaring heeft op dat vlak.

Vorige week woensdag gingen we langs bij Inge Thas voor een controle. Ze wist het niet met zekerheid te zeggen, maar waarschijnlijk heeft Walnoot een opgezette baarmoeder. We hebben een afspraak gemaakt en ze gaan aanstaande dinsdag onder het mes. Maandagavond brengen we ze binnen en woensdagavond mogen ze terug naar huis.

Hopelijk gaat alles goed!

Groetjes Lara

aangepast door W&W
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 78
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Succes!

Ik zou je konijn overigens laten castreren ipv steriliseren, bij castreren halen ze de baarmoeder en de eierstokken eruit. Dan ben je er zeker van dat ze geen baarmoederkanker kunnen krijgen.

Ach, ik bedoel wel castreren, zowel de baarmoeder als de eierstokken gaan eruit, om dus inderdaad die tumoren en onstekingen te vermijden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb 1 voedster laten castreren toen ze nog alleen zat en daarna gekoppeld.

Mijn andere 2 voedsters zijn volgende week, de 26ste aan de beurt. Blijft spannend ;)

Zorg er in ieder geval voor dat je pijnstilling mee krijgt en darmstimulerende middelen. Dat laatste wil niet zeggen dat je het per se nodig hebt, maar is wel handig om in huis te hebben, mocht je het nodig hebben. En een tip, observeer nu al vast welke groenten ze lekker vinden (welke ze als eerste pakken). Vaak eten konijnen na een narcose alleen groenten of dingen die ze heel lekker vinden en pas na een dag of 2-3 biks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

die van mij deed het bijzonder goed op basilicum en peterselie. Ook sla was handig, vanwege het vocht. Zet een bakje water neer met een niet al te hoge rand, ze kunnen na de operatie moeite hebben uit een flesje te drinken, omdat ze dan hun lijfje moeten strekken (littekenweefsel)

Kijk goed hoe de littekens/hechtingsplek eruit zien, pas op dat ze niet zowel wondlijm als pleister gebruiken om de wond/hechtingen af te schermen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de tips allemaal!

Vandaag de konijntjes afgezet. Woensdag er terug achter en morgenmiddag is het zover. Ik ben morgen op schoolreis in Engeland dus het zal spannend blijven tot 's avonds aangezien de dierenarts naar mijn ma zal bellen.

Groetjes Lara.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh spannend :P

Je haalt haar zelf weer op of door iemand anders? Aangezien je naar Engeland gaat :P

Ik ben nog maar 15 hé, ik mag nog niet in auto rijden:p

Nee, we gaan ze pas woensdag avond gaan halen. De eerste zorgen gaan dus daar gebeuren, en dat schijnt wel een pak te zijn.

Spannend...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb 1 voedster laten castreren toen ze nog alleen zat en daarna gekoppeld.

Mijn andere 2 voedsters zijn volgende week, de 26ste aan de beurt. Blijft spannend ;)

Ik had je post eerst verkeerd gelezen, ik had zo iets van: amai, de 26ste voedster al die ze laat helpen :lol:

Toen snapte ik hem :$(neen, ik ben niet blond:whistle2:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is dat nieuw of doet mijn da het verkeerd? Ze zoen toch alleen de 'buikvlies/spieren aan elkaar hechten of ook de huid onderhuids daarna? Van Bunny is het wel allemaal heel mooi genezen..

Die van mij is in juni 2007 gecastreerd/gesteriliseerd.. Weet niet eens of hij bij haar alles eruit heeft gehaald :s

Kan ik hierover nog bellen en navragen?

aangepast door Bunny06
Nog iets vergeten
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb net mijn oude da praktijk gebeld waar mijn voedster gecastreerd is..

Ik wou weten wat ze er nou mee gedaan hebben, of het nou toch alleen gesteriliseerd is of gecastreerd..

Ze hebben alleen de eierstokken eruit gehaald.. Dit stelt me wel teleur aangezien die baarmoeder er nog voor spek en bonen in zit en lijkt me toch beter als ze die er ook gewoon gelijk uit gehaald zouden hebben?..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo heel veel groter zal de wond niet zijn.

Ik las op deze site dat het er wel uit moet, al is het maar voor een klein gedeelte.. Maar waarom precies staat er niet bij.

Ze hebben mij ook niet de keus gegeven om te kiezen tussen alleen eierstokken of eierstokken en baarmoeder.. Anders hadden ze de baarmoeder er ook gelijk uit mogen halen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update:

Alleen Walnoot is gesteriliseerd vandaag, het was te druk in de praktijk om Wabbertje ook te doen. Hoogstwaarschijnlijk morgen.

Alles is in orde, Walnoot was aan de telefoon al goed aan het wakker komen. Maar, er zat een gezwel in haar baarmoeder. De baarmoeder wordt bewaard zodat we het kunnen laten onderzoeken of het goed- of kwaadaardig is. We zullen zien.

Ik ben o zo blij dat ik doorgedreven heb om Walnoot ook te doen (eerst gingen we alleen Wabbertje doen) en dat die baarmoeder er uit is!

Morgen meer nieuws.

Groetjes Lara.

Ps: ik ging op schoolreis in Engeland. Om 6u30 vertrokken, in file gestaan, boot gemist, in totaal misschien 3 uren in Engeland zelf gebleven en dan weer naar huis vertrokken, dus een leuke dag kan je het echt niet noemen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou dat valt echt mee hoor, zo groot is die wond niet.

Mijn DA zei dat ze alleen de eierstokken eruit haalt en wel kijkt naar de baarmoeder, bij twijfel gaat die er ook uit. Ze zei dat als je de eierstokken eruit haalt een baarmoederkanker meer kan krijgen (waar de meningen over verschillen). Maar ja het kleinste plekje kan over het hoofd gezien worden en dan groeit het nog uit tot kanker. Ik heb toen gevraagd of ze alles eruit kon halen, voor mijn eigen gevoel en zekerheid. Dat was geen probleem en koste ook niks extra.

Mijn 2 andere voedsters zijn volgende week aan de beurt en daar laat ik wederom alles eruit halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .