Ga naar inhoud

Sam is dinsdag de klos


Flie

Aanbevolen berichten

  • Reacties 67
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Sam zit zwaar onder de dope he ;)

Hij is vanochtend geholpen, maar gaat verder wel goed met hem. Het is een net niet dwerg, eigenlijk geen idee van zijn gewicht, ik meen rond de 2 of 2,5 kg, maar dat is ook wel tijdje geleden dat ik gewogen had :s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij wil nog steeds niet helemaal eten, dus heb hem toch een handje geholpen door wat wortelhap in zijn mond te doen. Dit vond toch gretig aftrek, smikkelen! Vrijwillig eten doet ie niet, maar hij heeft nu toch ong. 2 ml binnen en keutelt heel goed en huppelt lekker rond en ligt verder vrij relaxed: komt helemaal goed met mijn stoere man! Alleen wil hij heel graag de wond likken.. vind ik niet zo fijn, maar schijnt niet echt kwaad te kunnen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas wil hij nog steeds niet helemaal uit zichzelf eten; 2 sprietjes hooi en een blaadje basilicum; de rest moet ik in zijn mond spuiten.

Dus hij gaat zo nog even een bezoekje brengen aan de DA, om nog een beetje pijnstilling te krijgen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Yep, hij heeft nu een prikje gehad, en we hebben voor 5 dagen mee: metacam. Hij ligt nu te chillen in zijn kooi..

De boel was een beetje gezwollen dus hij heeft waarschijnlijk beetje pijn. Hopelijk gaat ie snel weer aan de knabbel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hem toch nog even ong 6 mg babyvoeding naar binnen gespoten, dat vind ie heerlijk.. daarna heeft hij uit zichzelf ongeveer 3 sprieten hooi gegeten.. maar zal vanzelf meer gaan worden. Hij wordt streng in de gaten gehouden en verder vooral geaaid :-)

Vind het heel leuk dat iedereen hier meeleeft!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met Sam gaat het nog steeds niet echt goed. Hij wil nog steeds niet eten! Vanochtend is mijn moeder met hem naar de DA geweest. Hij is onderzocht en heeft 3 prikjes gehad: nog een keer pijnstilling, iets dat ie trek krijgt en iets voor zijn darmpjes (als ik het goed onthouden heb). Verder heeft ze van dat recovery voer meegekregen, maar hij wil bij haar niet zo goed uit een pipet eten :(. Maar hij heeft wel weer uit zichzelf gedronken en maakt nog wel keutels (zij het wel een stuk kleiner dan normaal; maar ja, hij heeft ook vrij weinig in zijn maag..). Nu moet hij als het goed is weer gewoon gaan eten. Krijg toch steeds meer spijt dat ik hem dit aangedaan heb! En ik ga morgen ook nog eens op vakantie met mijn vader (daar ben ik nu ook). Ben bijna in staat nog even om te rijden om hem een dikke knuffel te geven en hem te voeren!

Link naar reactie
Delen op andere sites

het kan zijn dat hij omdat hij jouw mist ook minder eet.

Bij mij is toen ik op zomervakantie was een hond in de tuin gewwesst die twee konijnen heeft aangevallen, eentje was op slag dood en de ander heeft 2,5 week ofzo bij de DA gezeten en niets gegeten wat ze ook probeerde, infuus enalles gehad veel dwangvoeding. Ik ben meteen toen ik terug was erheen gaan en zodra ze mijn stem hoorde begon ze volgens de assistente die achter bezig was meteen uit zichzelf te eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen hier vermelde DA, maar in mijn ogen wel KK. Hij heeft geen infuus want hij drinkt nog wel af en toe uit zichzelf.. en met wortelhapje krijgt hij ook veel vocht binnen. Hij snuffelt zo af en toe ook wel bij zijn hooi, maar eet vervolgens gewoon niet :(

Maar we moeten nu kijken of hij uit zichzelf iets wil eten vanmiddag.. zo niet dan moet hij daar intern..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eventueel zou je hooithee kunnen maken.

Je koopt water en laat daarhooi intrekken. Vervolgens af laten koelen (koelkast) en in een flesje doen of misschien nog meter op een schaaltje. Werk vaak ook erg goed. Ook is het natte hooi vaak op een of andere manier aantrekkelijker bij zieke konijnen misschien omdat het sterker ruikt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .