patriciapatty Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 zie foto's Blow is gisteren aan de medicijnen gezet ivm dr darmen.. na een spoedcheck, bkaas was goed, longen waren goed, temperatuur was goed.kreeg ze flink wat medicijnen mee naar huis. ze zit apart van de andere nijnen om goed te kunnen zien wat haar ontlasting is. net voor de derde keer de medicijnen gegeven.even los laten lopen en opeens kwam er een flinke 'splash' urine uit. en tussen de urine ligt dus wat je op de foto ziet. ik moet maandag met het balletje naar de dierenarts om er naar te laten kijken. het is echt een harde bal, steen...blaas steen ? of die andere foto zie je allemaal kleine balletjes die zitten allemaal samengeperst in de grote bal.
crepe Suzette Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 Die laatste foto kunnen nierstenen/galstenen kunnen zijn.. Die eerste foto.. Geen idee
bunny ranch chanty Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 Ik herkend dit niet zo zeer maar zouden blaas stenen kunnen zijn....maar zo groot?
busylizzzy Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 Kun je er anders een liniaal naast leggen? Want ligt het op een schoteltje of een bord? (maakt wel een hoop verschil )
zwarte panter Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 Dat lijkt idd helemaal op een blaassteen en blaaszand.Die blaas was dus toch niet helemaal in orde... Hier zie je nog foto's van blaasstenen:http://www.medirabbit.com/NL/Urogenital/Ziektes/Urolithiasis_nl.pdf
Snoef Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 Raffi heeft ook een beginnende kleine blaassteen. Worden deze meestal vanzelf uitgeplast?
bunny ranch chanty Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 Nou zoals je kunt lezen worden deze meestal operatief verwijderd....ik vind het eigelijk een wonder dat die er heel uit kwam!!! Het word tijd voor een fototje lijkt me zo!!
bunny ranch chanty Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 Zit er veel kalk in jullie drink water ?
zwarte panter Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 Dit kan echt niet enkel door kalk in drinkwater komen hoor...
bunny ranch chanty Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 Ik zeg niet enkel.....maar de combinatie groen en water en bix aan een te hoog kalk gehalte.....Dan zou je het kalk probleem in het water al opkunnen lossen....
patriciapatty Geplaatst: 17 oktober 2009 Auteur Geplaatst: 17 oktober 2009 hoeveel kalk weet ik niet maar wel veel. ik merk dat aan mijn haar en vaat vergeleken met waar ik eerst woondede bal heeft een diameter van een oud dubbeltje [0,10 cent] vanmorgen rond 10u is ze bal verloren en nu net zag ik haar voor t eerst weer hooi eten, ze knapt dus al iets op.
patriciapatty Geplaatst: 17 oktober 2009 Auteur Geplaatst: 17 oktober 2009 het gaat steeds beetje bij beetje beter. je ziet haar niet meer 'persen' van de pijn en dat er iets uitmoet en heb haar zojuist ook al biks zien eten. hopen dat dit de enige steen was. als ik op blaassteen ga google-en kom ik verassend veel op cavia sites terecht.. bij cavia's komt het vaker voor?
bunny ranch chanty Geplaatst: 17 oktober 2009 Geplaatst: 17 oktober 2009 Ik zou als ik jouw was ook het hoge kalk gehalte in het water oplossen voor ze het drinken.....En gelijk naar de dierenarts maandag voor een foto, ze kunnen door het persen dood gaan namelijk als er nog z'n bal in zit en dan kan de plas niet meer weg waardoor de ph te hoog word.
patriciapatty Geplaatst: 18 oktober 2009 Auteur Geplaatst: 18 oktober 2009 als er nog een bal in de weg zit zal ze nu toch pijn moeten hebben? ze geeft niet aan dat ze pijn heeft terwijl ze dit vrijdag wel duidelijk deed. sinds de bal eruit is niet meer. alleen eten en drinken gaat naar mijn idee niet van harte.. zal dit ook eigenlijk logisch zijn als ze al dwangvoer krijgt er hierdoor genoeg 'gevuld' is? maandag moet ik zoiezo de bal naar de da brengen.. hij gaat kijken wat t is, maar voor mij is dat inmiddels al wel duidelijk.. een blaassteen
bunny ranch chanty Geplaatst: 18 oktober 2009 Geplaatst: 18 oktober 2009 Als ze zelf niet eet heeft ze duidelijk nog pijn....Neem je konijn mee naar de dieren arts en laat haar nakijken op nog meer stenen.( konijn stopt met eten als het pijn heeft)
Rian Geplaatst: 18 oktober 2009 Geplaatst: 18 oktober 2009 Ik zou als ik jouw was ook het hoge kalk gehalte in het water oplossen voor ze het drinken.....En gelijk naar de dierenarts maandag voor een foto, ze kunnen door het persen dood gaan namelijk als er nog z'n bal in zit en dan kan de plas niet meer weg waardoor de ph te hoog word. Jij bent nu echt helemaal into "kalk in drinkwater is foute boel" he? Ik zou daar niet zomaar mee gaan rondstrooien, met dit soort info...Het is volgens mij zwaar overtrokken namelijk.
Rowy Geplaatst: 18 oktober 2009 Geplaatst: 18 oktober 2009 In onze woonplaats is de kallkgehalte vrij hoog. Ik heb dit ooit getest met een test van Vitens en hieruit bleek dat de water heel erg hard is in onze gemeente. Bunny ranch chanty: Ik zou als ik jouw was ook het hoge kalk gehalte in het water oplossen voor ze het drinken..... Wat is volgens jou dan het advies om dit op te lossen?!
lianne Geplaatst: 18 oktober 2009 Geplaatst: 18 oktober 2009 In onze woonplaats is de kallkgehalte vrij hoog. Ik heb dit ooit getest met een test van Vitens en hieruit bleek dat de water heel erg hard is in onze gemeente. Bunny ranch chanty: Ik zou als ik jouw was ook het hoge kalk gehalte in het water oplossen voor ze het drinken..... Wat is volgens jou dan het advies om dit op te lossen?!Zwarte panter heeft dit gisteren allemaal ontkracht. Het Nederlands drinkwater is gewoon van goede kwaliteit en in veel gevallen komt er hier uit de kraan gewoon hetzelfde als wat er in een fles bronwater zit. De hoeveelheid calcium die in het water zit is echt te verwaarlozen.
Saf Geplaatst: 18 oktober 2009 Geplaatst: 18 oktober 2009 Ik weet dat het water bij ons in de gemeente zelf beter zou zijn dan water wat verkocht word als zijnde bronwater. Is een paar jaartjes terug nog door een onafhankelijk bureau onderzocht. Kunnen wel nog veel verschillen zitten per streek i nnederland en zeker wat betreft kalkgehalte.
Rian Geplaatst: 18 oktober 2009 Geplaatst: 18 oktober 2009 (aangepast) Iemand zei hier ook nog iets over galstenen die te zien waren op de foto? Waar denk je dat die uit zouden moeten komen? Galstenen zijn geen stenen die zomaar uitgepoept worden, die zijn alleen zichtbaar wanneer je de galblaas open maakt! Op zich grappig geredeneerd, maar galstenen...nee dus. Laten we nou verder ook ophouden met dat gedoe over kalk in het drinkwater, er wordt een hoop paniek mee gezaaid. Gebruik je gezonde verstand eens mensen, kom op. Ieder normaal denkend mens snapt toch wel dat je van gewoon kraanwater geen kalkbakstenen in je lijf krijgt. Ook je konijnen niet. 18 oktober 2009 aangepast door Rian
bunny ranch chanty Geplaatst: 18 oktober 2009 Geplaatst: 18 oktober 2009 Knaag steen kalk, bix kalk, groen voer kalk,water kalk.......het zit over al in daar kun je niet om heen....
Lieke175 Geplaatst: 19 oktober 2009 Geplaatst: 19 oktober 2009 Er is ook nog wel een verschil in de mate waarmee ze kalk binnenkrijgen. Water, biks en groenvoer-kalk is in de meeste gevallen zo gering... Volgens mij kan dat geen kwaad hoor. Heb je het over een knaagsteen... Dat is puur kalk en elk hapje is er een teveel.
patriciapatty Geplaatst: 19 oktober 2009 Auteur Geplaatst: 19 oktober 2009 toch blijft het vreemd mijn konijn heeft geen knaagsteen, eet SS en onbeperk hooi. er werdt door de DA en mij automatisch gedacht aan de darmen, omdat ze hier altijd al wel last van heeft (ze is van mei 2007). kan slecht tegen groen en tijdens het eten hoor je haar darmen altijd knorren. de andere 2 konijnen waar ze mee woont lijken nergens last van te hebben *afkloppen*. met de uren zie ik haar opknappen. gisteren nam ze eindelijk een SS uit de hand aan. en vanmorgen heeft ze met de andere 2 meegegeten. wel wat trager dan normaal, maar ze at mee! vandaag de (blaas)steen afgeven bij de DA, terwijl ik toch al wel voor 90% weet dat het een blaassteen is.
zwarte panter Geplaatst: 19 oktober 2009 Geplaatst: 19 oktober 2009 Er is ook nog wel een verschil in de mate waarmee ze kalk binnenkrijgen. Water, biks en groenvoer-kalk is in de meeste gevallen zo gering... Volgens mij kan dat geen kwaad hoor. Heb je het over een knaagsteen... Dat is puur kalk en elk hapje is er een teveel.Het calcium dat ze via water binnenkrijgen is idd gering.Maar die in biks, kan je toch best in de gaten houden hoor... Zo zijn er bikssoorten met 1 of meer % calcium. Dat is dus 1000mg per 100gram biks. Als je dan gewoon biks geeft (aan 25 gram per kg) dan krijgt een konijn van 2.5kg al 625mg aan calcium binnen aan biks alleen... En dat is dus al meer dan wat hij eigenlijk maar per dag nodig heeft.Daarnaast zit er in hooi ook nog een beetje calcium. En in groenvoer kan natuurlijk ook nog redelijk wat calcium zitten...
patriciapatty Geplaatst: 19 oktober 2009 Auteur Geplaatst: 19 oktober 2009 dus inname van calcium is niet te verkomen..een blaassteen valt niet te verkomen?
Aanbevolen berichten