Romy16 Geplaatst: 25 augustus 2009 Geplaatst: 25 augustus 2009 Ik belde net 2 dierenartsen, en de ene had alles goed, van de narcose tot de pijnstillers en dat ze niet nuchter moeten zijn. De ander zei dat ze een plaatstelijke verdoving krijgen, bij de assisente op schoot gingen zitten, en dat als ze dan gestresst zouden raken dan pas de narcose zou komen. Ik kreeg daarna geen pijnstillers mee, terwijl bij de eerste ik die wel mee kreeg én een antibiotica. Voor mijn gevoel moet ik overduidelijk voor de eerste gaan.Maar ik wil toch weten of plaatstelijke verdovingen ook oke zijn.
Jsmn Geplaatst: 25 augustus 2009 Geplaatst: 25 augustus 2009 Plaatselijke verdoving kan ook. Hier zit als voordeel aan dat je konijn vaak daarna snel weer gaat eten en zich minder suffig voelt
Romy16 Geplaatst: 25 augustus 2009 Auteur Geplaatst: 25 augustus 2009 Maar ik vind het nogal zielig, dan is het konijn voor de rest helemaal bij bewust zijn, en is het toch veel te stressvol voor zo'n beestje als er daar onder aan word gefrunnikt, want dat voel je. En ik kreeg daar ook geen pijnstillers enzo mee:S
Jsmn Geplaatst: 25 augustus 2009 Geplaatst: 25 augustus 2009 Een rammetje hoeft niet per se een pijnstiller mee, dat is bijna altijd vooral bij voedsters omdat een castratie bij voedsters veel ingrijpender is. Het kan ook zijn dat de da (en daar ga ik ook vanuit) tijdens de castratie al een pijnstiller geeft. De plaatselijke verdoving gebeurd alleen als het konijn daar rustig onder blijft. En zoals je zelf aangeeft wordt er, wanneer dit niet goed gaat, nog een gasnarcose gegeven. Ik vind dit juist wel een goede manier.
JoBoris76 Geplaatst: 25 augustus 2009 Geplaatst: 25 augustus 2009 Mijn Binky is ook onder plaatselijke verdoving gecastreerd bijna 2 jaar geleden en dat is prima bevallen. De dierenarts die dat heeft gedaan doet rammetjes alleen maar onder plaatselijke verdoving. Ik heb wel pijnstillers mee gevraagd gewoon voor de zekerheid en toen hij 's avonds nog niet at heb ik het hem 1x gegeven en de volgende dag was hij alweer de oude.
Loesah Geplaatst: 25 augustus 2009 Geplaatst: 25 augustus 2009 Vaak word er vooraf aan plaatselijke verdoving nog wel een soort gas-narcose gebruikt.. ik vind het eerlijk gezegd een beetje vreemd om alleen plaatselijke verdoving te gebruiken.. lijkt me erg onhandig..
JoBoris76 Geplaatst: 25 augustus 2009 Geplaatst: 25 augustus 2009 Vaak word er vooraf aan plaatselijke verdoving nog wel een soort gas-narcose gebruikt.. ik vind het eerlijk gezegd een beetje vreemd om alleen plaatselijke verdoving te gebruiken.. lijkt me erg onhandig.. Dit doen ze volgens mij niet waar ik Binky heb laten helpen. Die werd in een handdoek gewikkeld zodat hij in een soort trance kwam en toen is hij geholpen. Wilma van opvang Bunnybin is ook altijd bij die dierenarts dus het zal vast wel goed zitten.
bunny ranch chanty Geplaatst: 25 augustus 2009 Geplaatst: 25 augustus 2009 Ik ben tegen plaatselijke verdoving een konijn beleeft meer stress en kan sneller aan een hartaanval overlijden.
Dollie Geplaatst: 25 augustus 2009 Geplaatst: 25 augustus 2009 Ik zou ook niet voor een plaatselijke verdoving gaan, hooguit bij een veel ouder konijn ofzo. (En ik geloof dat die van jou een jaar of één zijn, toch? Dan is dat totaal nog niet aan de orde.) Hoewel het voordeel is dat er minder risico aan vast zit (want geen narcose) en dat ze sneller weer helemaal op de been zijn achteraf, is het wel enorm stressvol.. En aan stress kan je konijntje net zo goed overlijden. Ik zou dus voor de eerste DA gaan.
jasmijn86 Geplaatst: 25 augustus 2009 Geplaatst: 25 augustus 2009 Ik zou ook voor de eerste DA gaan. Ik vind alleen het idee van een plaatselijke verdoving al niet prettig. Een konijn kan je immers niet geruststellen en zal zeker gaan stressen.
Aanbevolen berichten