Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Hallo allemaal, aan wie dit waarschijnlijk lang verhaal gaat lezen. Het gaat over ons konijn Bobbie. Zij heeft 5 jaar lang met een vriendinnetje samen geleefd. Helaas overleed onze Babs, en vlak daarna werd Bobbie ziek. Het waren alleen dingetjes die je niet onder één ziekte kon plaatsen. Vele keren ben ik met haar naar de dierenarts geweest maar hij kon niet zeggen wat het was. Maar telkens knapte ze weer op, met een kuurtje hier en een spuitje daar. De laatste keer was ze er echt heel slecht aan toe, maar weer kreeg hij het voor elkaar om haar op te lappen. Ze zit sinds oktober binnen (bang dat ze anders de winter niet zou overleven), maar ze verveeld zich enorm volgens mij. Ze zit hele dagen onder de salon tafel, af en toe loopt ze naar haar kooi om te eten, plassen of naar de keuken om daar uit de poezendrinkbak te drinken, en hup weer terug onder de tafel. Ik vind haar eigenlijk wel zo redelijk, dat ik er aan zit te denken om haar weer naar buiten te doen samen met een vriendje. Dat vriendje moet dan nog wel gehaald worden, maar er zitten zat lieverds in de opvang hier in de buurt. Maar telkens als ik denk, deze zaterdag gaan we het doen, begint ze meer te niesen dan anders. Ook moet ik nog elke dag haar vulva schoon maken, zoveel pus dat daar vast gekoekt zit elke morgen, en rond haar staart smeer ik nu vaseline omdat ze moeilijk verhaart en erg veel schilfers heeft als ik dat niet doe. Zijn dit dingen waardoor ik zou moeten zeggen, sorry Bobbie, geen vriendje voor jou, of zou dit verder geen kwaad kunnen voor het manneke wat we er bij willen gaan zetten. Het mooie weer komt er aan en ik zou het zo zielig vinden als ze de rest van haar leventje alleen zou moeten door brengen. Maar ik moet er ook niet aan denken dat ik misschien een ander konijntje ook ziek zou maken, door hem bij haar te zetten. Kom maar op met jullie adviesen. Groetjes Colinda

Boukje, Bregje, Britje, Roos, Bobbie, Pleun, Willem, Dot, Truus, Fleur, Saar, Juul, Suus, Black en Daniel,kortom een hele beestenbende

Geplaatst:

Het heeft natuurlijk 2 kanten jou verhaal, maar ik weet 1 ding zeker, en dat is dat konijnen vaak helemaal opleven, en heel anders worden (positief) als ze een vriendje krijgen waar ze het goed mee kunnen vinden, heb je het hier al met je dierenarts over gehad?

Geplaatst:

ik had het in het begin er wel over gehad, of het zou kunnen dat ze haar maatje zo zou missen dat ze hier zo ziek van kunnen zijn geworden, maar daar zag de da niets in. En zelf geloof ik zeker dat Bobbie zelf enorm zou opknappen. Soms krijgt ze voor elkaar om naar buiten te lopen en dan loopt ze meteen naar achter waar de andere konijnen zitten. Dan vind ik het zo zielig dat ze weer terug naar binnen moet, vandaar dat ik zo in twee strijd zit, voor haar had ik het liefst gister al een maatje gehaald, maar, en nu vraag ik natuurlijk iets onmogelijks omdat niemand weet wat ze mankeert, zou het eerlijk zijn tegenover dat andere beestje. Ik geloof niet dat het iets besmettelijks is, binnen zitten cavia's en poesen, en die hebben niets (of zouden ze niets kunnen krijgen van een ander soort beest??!!) Ze niest nogal eens en dan komen er best wel wat snottebellen mee, maar dat kan volgens de da geen kwaad.

Geplaatst:

Zo lang het voor het andere konijn niet besmettelijk is, lijkt het mij juist heerlijk voor haar als ze een vriendje krijgt. Maar gezien het pusverhaal...denk ik dat het voor de andere nijn niet zo hygienisch is. Straks moet je er twee schoon gaan maken.

Geplaatst:

Heeft iemand daar ervaring mee, ze is gesteriliceerd (blijft een rot wordt om te schrijven, hopelijk is het goed), maar heeft toch veel afscheiding. De da zei dat dat paste bij een konijn dat niet gesteriliseerd is

Geplaatst:

Volgens mij heb je het niet goed geschreven.. Maar goed nieuws voor jou, over het algemeen worden dieren gecastreerd, ook de vrouwtjes :P de eierstokken (en soms ook baarmoeder) worden er in zijn geheel uitgehaalt..

Denk dat een maatje haar heel goed zal doen, maar of het verstandig is ivm besmetting enzo.. Geen idee.

Geplaatst:

ik denk dat een maatje haar aan de ene kant wel goed zal doen, maar aan de andere kant rijd een ram toch op het vrouwtje bij het koppelen, en dat lijkt me met zo'n ontstoken vulva niet erg prettig voor haar...

Geplaatst: (aangepast)

ik weet niet of het echt ontstoken is, wel wat opgezwollen, en er komt uit de zijkanten witte afscheiding, (klinkt inderdaad wel onstoken). Ik wil het denk ik niet echt weten, want mijn gevoel zegt, gewoon een maatje er bij, maar mijn verstand zegt, niet doen. Als ik besluit van wel zal ik toch wel kijken naar een ouder manneke, want ze is tenslotte zelf ook al 6

aangepast door boukje
Geplaatst:

Heeft jouw DA verstand van konijnen? Als je daar aan twijfelt (zo'n gevoel krijg ik wel een beetje van je verhaal) zou je misschien eens een DA moeten mailen/bellen die gespecialiseerd is op konijnen. Staan hier op het forum vast wel bij gezondheid ofzo.

Gezeldschap van eigen soort kan bij konijnen veel oplossen, misschien wordt het wel veroorzaakt door het missen van Babs. Had ze het voordat Babs doodging ook al last van, of in mindere mate?

Geplaatst:

Het is een hele vriendelijke da, maar hij heeft inderdaad niet zoveel verstand van konijnen. Dat heeft hij ook meteen toegegeven, en daarom heeft hij regelmatig, als ik weer eens kwam, en Bobbie weer iets had waardoor hij met zijn handen in zijn haar zat, twee verschillende da opgebeld en overleg mee gevoerd. Ook had hij foto's op gestuurd naar hun, want ze heeft er met tijden niet uit gezien. Maar ook zij wisten het niet. Ik ben er wel van overtuigd dat, omdat hij er geen verstand van had, ze er nu nog wel is, want hij wilde niet opgeven. Ik had op een gegeven moment zelf het idee van, en nu is het afgelopen, maar hij wilde daar niets van weten. Ze is alles bij elkaar wel een jaar ziek geweest, en nu is ze dus beter dan ooit, maar ze heeft nog wel wat klachtjes dus.

Toen Babs dood ging had ze, buiten het niesen om, nergens last van. Dat niesen doet ze eigenlijk al jaren.

Geplaatst:

Ik zou met haar naar wilhelmina park gaan in utrecht laat hun jouw vertellen wat ze heeft dit zijn zeer kundige konijnen artsen meschien is het toch wel eenvoudig te verhelpen....

En anders weet je zowie zo of er wel of geen vriendje bij kan.....Met hun oordeel.

Maar je hebt haar zelf laten helpen of is dat je verteld toen je haar kreeg want inderdaad komt pus daar uit vaak als de baarmoeder onstoken is.

Geplaatst:

Dat je DA zegt dat het kwakkelen van bobbies gezondheid niet door het gemis van een maatje komt, dan heeft ie inderdaad weinig verstand van konijnen ;);)

Toen mijn eerste konijntje, Snuffeltje, overleed bleef zijn vriendinnetje ook alleen achter. En van de een op de andere dag veranderde ze van een lekker pittig, supergezond konijn, in een soort vaatdoekje met allerlei klachten. En dat ging maar niet over, en de DA kon niks concreets vinden enzo, maar ze was duidelijk niet in orde. Na een paar maanden wikken en wegen heb ik haar aan een kennis gegeven omdat die een mannetje had die net zijn vrouwtje was verloren, en ik dus een weduwe had hihi. Een en een werd twee, en ze veranderde weer terug naar dat lekkere moppie die ze eerst was. Miraculeuze genezing? Ik denk dat ze door de stress van het ongelukkig alleen zijn verminderde weerstand had. Bij mensen zie je dat ook he, door stress, en waarom zou dat bij konijntjes niet kunnen? Toen ze weer happy was, knapte ze op en daar ben ik enorm blij om, ookal betekende dat dat ze niet meer bij mij in huis woonde (maar ik kan haar wel opzoeken wanneer ik wil). Dus ik zou, wat de anderen al adviseerden, even bellen met een konijnkundige DA en vragen of er bezwaren zijn tegen een maatje vor Bobbie. Zo niet, dan lekker een vriendje erbij doen.

Geplaatst:

als je nijn gesteriliseerd is, dus de baarmoeder er nog inzit, kan het zijn dat deze ontstoken is...als je merkt dat,zodra ze een AB kuur, het iets beter gaat, kan het zijn dat je AB kuur niet lang genoeg is..er kunnen altijd iets van restjes in blijven zitten, stop je te vroeg met AB kuur dan krijgen deze `restjes`weer kans om te gaan groeien...totdat ze zich weer minder lekker voelt..AB krijgt, weer opknapt etc.

Dit zou wel verklaren waarom ze op en af gaat.

Verder kunnen de andere klachten zeker de symptomen zijn van een ontsteking ergens in het lichaam.

Daarbij sluit ik me aan bij bovenstaande, dat naar mijn idee een konijn wel degelijk vatbaar is voor het verliezen van een maatje.

Echter..ik vind de hoeveelheid pus die je beschrijft wel erg veel en je verwacht van een verminderde weerstand door stress eigenlijk voornamelijk `vagere`klachten, zoals niesen, hoesten, algeheel niet lekker zijn, wisselende eetlust etc.

Geplaatst:

toen wij bobbie kregen bijna 6 jaar geleden, was het een heel ondernemend konijn. Zo druk, dat we al snel het idee kregen om haar maar te laten helpen. ze liep op alles te rijden, wat je maar kon bedenken. De da heeft toen heel haar baarmoeder verwijderd omdat hij zo supergroot was. Hij had hem zelfs op sterk water gezet en 's avonds aan mij laten zien, zo onder de indruk was hij er van. Dus een ontstoken baarmoeder kan het niet zijn. Als ze door stress klachten zou hebben, klopt het verhaal wel met niesen, niet lekker in haar veel zitten, en wisselende eetlust, dat zijn onderandere wel dingen die spelen.

Geplaatst:

hallo

ik heb dat nu zelf ook

in december is er ook bij mij een konijn overleden waarbij de ram heel ziek van is geworden bij mij wil die weinig drinken en eten en ligt ook alleen maar,

dus ja weet waar je over praat het is verstandig om nog een konijn erbij te nemen

en niet zoals mij een lief jong ding halen die niet bij elkaar kunnen en je kunt niet kiezsen wie je weg moet doen nooit doen is het domste wat je kunt doen eerst maar forums afstruinen

ene niesen doet tie dit al langer want is dit dan geen snot

wat levensbedreigent is bij konijnen

Geplaatst: (aangepast)

Ik zou in ieder geval even langs een andere dierenarts gaan die je kan vertellen of het wel of niet besmettelijk is wat je nijn heeft.

Verder is het zo dat met koppelen beiden konijnen op elkaar kunnen rijden. Hier reed het vrouwtje, Sien de hele tijd op het mannetje, Ot. Dus daar is geen "regel"voor.

Konijnen kunnen er beroerd aan toe zijn als ze ineens alleen zitten. Ik denk dat dat niet onderschat moet worden.

Ik persoonlijk zou dus, als het niet besmettelijk is gaan voor een geholpen vriendje erbij. Als bij je konijn alleen de eierstokken weggehaald zijn dan zou de baarmoeder moeten gaan krimpen. (ligt er dus aan hoe lang het geleden is dat ze is geholpen) Daardoor is de kans op een ontsteking vele malen kleiner, maar uitgesloten is die nooit natuurlijk. Ik denk zelf dat je konijn gewoon een slechtere weerstand heeft waardoor ze bevattelijk is voor allerlei kwaaltjes en dat kan zeker door het alleen zijn komen.

Maar, dit is mijn mening. Ik lees alleen je verhaal en ben geen deskundige. Een second opinion bij een andere dierenarts zou dus wat mij betrefd stap 1 zijn.

aangepast door escandor
Geplaatst:

ik heb inderdaad vanmorgen voor mezelf en haar, besloten dat we eerst langs een andere da gaan. En dat over die kuurtjes die misschien te kort waren gegeven, ik denk dat vorig jaar inderdaad wel is geweest maar in februari heeft ze 5 weken aan de antibiotica gezeten en misschien dat ze daardoor zoveel is op geknapt. Als ik bij de da geweest ben, laat ik wel weer wat weten. Kan even duren, ben afhankelijk van iemand anders met vervoer.

Geplaatst:

baarmoeder ontsteking is idd wat lastig zonder baarmoeder...hihihi, gelukkig maar, maar dan blijf je met de andere klachten zitten natuurlijk..

Succes! ben benieuwd

Geplaatst:

Hallo, ben vanmiddag naar de da geweest, meteen allemaal maar mee genomen voor de entingen. Hij heeft haar dus na gekeken en wist ook echt niet wat of dat ze zou hebben. Het enigste waar hij op kon komen was smetplekken, rond haar plasser en staart en hij dacht dat ze dan te lang op natte plekken zou zitten in haar kooi. Maar dat kon ik meteen recht zetten, ze zit namelijk van de 24 uur die in de dag zitten, er hoogstens 20 minuten van in haar kooi om haar behoefte te doen, en wat te eten. Dan gaat ze er meteen weer uit om onder de tafel te gaan liggen/zitten. Daar ligt een hoogpolig kleed en dat kan mevrouw wel waarderen. Maar in elk geval, ik heb niet echt antwoord gekregen op mijn vraag of er een vriendje bij kan, hij zei wel dat konijnen sociale dieren zijn. Niets nieuws dus. Ik denk dat ik toch voor een vriendje ga, misschien dat als ik haar gewoon elke dag schoon blijf maken, ze zich toch zo prettig gaat voelen, dat ze misschien toch weer de oude wordt, als ze zelf nog weet wie dat is..............jullie horen het vervolg.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .