zwarte panter Geplaatst: 21 april 2009 Geplaatst: 21 april 2009 Volgens mij is er hier nog niet echt een specifiek topic over, dus ik dacht dan maak ik er even één :he: Ongeveer 2 weken geleden hebben mijn konijnen ’s middags 10 minuten buiten gezeten. (Binnen waren werkmensen bezig en alle deuren moesten open staan.) Ze zaten op kort gras (recent gemaaid). En ja hoor… Hypoliet had een teek op zijn neus. Hooguit een mm groot. De DA heeft hem verwijderd. Vanaf nu zitten er dus ook 2 tekentangetjes in mijn konijnen-EHBO doos. Ik heb het er met de DA nog over gehad en zoals mensen en andere dieren kunnen ook konijnen de ziekte van Lyme krijgen door een tekenbeet.Alleen zijn de symptomen bij een konijn minder duidelijk… Een rode plek zoals bij mensen, is bij konijnen geen indicatie. De symptomen die men bij konijnen kan hebben zijn: hoge koorts, verminderde eetlust, verlamming en andere problemen aan het centrale zenuwstelsel, … Dus het is volgens mij wel handig om je konijn ook af en toe te controleren op teken. Als je bij je konijn een teek ontdekt. Is het handig om de datum te noteren. Wordt je konijn iets later ziek, dan kan je de DA op de hoogte brengen van de tekenbeet en laten controleren op lyme.
kelly1986 Geplaatst: 21 april 2009 Geplaatst: 21 april 2009 HIer heeft Flip er een keer een achter zijn oor gehad.... Ook maar een ienimini en die heb ik er ook met een tekentangetje uit gehaald... rot beesten zijn het! (de teken he... bedoel ik dan)
sennepenneke Geplaatst: 21 april 2009 Geplaatst: 21 april 2009 Ik vind ze vies...heb er ooit 1 in mn been gehad, jakkie bah ik voelde m bijten.Heel eng gezicht als je zo'n ding vast ziet zitten in je huid.Ik wist niet dat dieren ook gevaar liepen op lyme trouwens, dacht dat alleen mensen dat konden krijgen.
Sabbie Geplaatst: 22 april 2009 Geplaatst: 22 april 2009 Hoe ontdek je een teek bij je konijn? Bijt die zich alleen vast op plekken die niet zo behaard zijn? Lijkt me anders érg lastig om ze te ontdekken?
kelly1986 Geplaatst: 22 april 2009 Geplaatst: 22 april 2009 Ik zag gewoon een zwart uitsteeksel tussen zijn vacht zitten. Dacht eerst nog dat t een keuteltje ofzo was.... Ik denk dat het puur een toevalstreffers was dat ik m zag... Als ik een uur later had gekeken had ik m waarschijnlijkl niet gezien..
zwarte panter Geplaatst: 22 april 2009 Auteur Geplaatst: 22 april 2009 Ze zijn idd moeilijk te zien, zeker als ze erg klein zijn... Ik heb het geluk dat Hypoliet wit is. Ik zag een heeeel klein zwart stipje op zijn neus, dat er anders niet zit (thuis dachten ze eerst dat het gewoon was, hij heeft wel meerdere zwarte plekjes en haartjes). Volgens mij merk je ze wel als je je konijn goed kent (als ze te zien zijn dan). Als je ze vaak aait zou je ze ook moeten kunnen ontdekken.
LindavanBakel Geplaatst: 22 april 2009 Geplaatst: 22 april 2009 Ze kunnen toch alleen teken oplopen wanneer ze op gras kunnen lopen, of wanneer er bomen in de buurt van het hok staan waar de teken uit kunnen vallen?
shanty Geplaatst: 22 april 2009 Geplaatst: 22 april 2009 Teken worden hoelanger ze op het dier zitten groter. Dus de kans dat je de teek niet ziet is 50 % denk ik want hij wordt zo groot als een knikker zodra hij vol is laat hij zich los en dat gaat ie dood. Rot beesten dat zijn het hier zitten er echt heel veel in het bos mijn honden zitten er ook onder na een rondje door het park.
Katrien Geplaatst: 23 april 2009 Geplaatst: 23 april 2009 Snufje heeft er vorige zomer ook eens eentje gehad, op haar ooglid. Het was echt piepklein, mama wou niet geloven dat het een teek was, maar ik kon net zijn pootjes zien. De volgende dag zag ik er ook eentje rondwandelen op haar vacht, brrr. Het is inderdaad zo dat ziekte van lyme ook voorkomt bij dieren, maar lang niet alle diersoorten zijn er gevoelig aan hoor! Voglens mij konijnen niet, maar dat durf ik niet met zekerheid zeggen. Maar inderdaad een heel goed idee om op te schrijven wanneer je een teek hebt verwijderd. 1
Dollie Geplaatst: 23 april 2009 Geplaatst: 23 april 2009 Oh, goed opletten dus! De konijnen lopen hier ook regelmatig in de tuin. Zitten ze vaak rond dezelfde plek? (Bij katten zitten ze volgens mij bijna altijd op of rond het koppie, de nek/hals.. Bij Twiggy in ieder geval wel..)
Sabbie Geplaatst: 23 april 2009 Geplaatst: 23 april 2009 Volgens mij zoeken teken altijd warme/vochtige plekken. (Bij de mens vooral onder de oksel, tussen je billen etc..)
Anne&zwiebje Geplaatst: 23 april 2009 Geplaatst: 23 april 2009 Ik heb bijna elk jaar wel een paar teken ( scouting(kamp) ) mijn kat had er gister ook weer eentje, op zijn hoofd. bij mijn konijn heb ik het nog nooit gezien.. maar ze is ook zwart dus dat valt dan niet egt op xD maar ik ga haar straks even controleren.
smurfje1983 Geplaatst: 23 april 2009 Geplaatst: 23 april 2009 Worden ze ook heel groot net als bij honden? Want dan kun je ze wel makkelijk vinden als je je nijnen regelmatig aait.
grian12 Geplaatst: 27 april 2009 Geplaatst: 27 april 2009 hee mijn konijn had iets bij zn oog,zwart...ik weet niet of het een teek is maar is dat gevaarlijk bij konijnen ??wat gebeurt er als ze die ziekte hebben ??grian
zwarte panter Geplaatst: 15 juni 2009 Auteur Geplaatst: 15 juni 2009 Nog even een schopje om dit nog eens onder de aandacht te brengen... Ik heb vanmorgen opnieuw een teek verwijderd bij Hypoliet zijn neus.En mijn konijnen lopen alleen af en toe buiten als het goed weer is, voor de rest wonen ze nog binnen. Dus mensen...controleer je konijn nog eens een keertje extra.
Dollie Geplaatst: 15 juni 2009 Geplaatst: 15 juni 2009 Fred loopt nu los, ik zal straks als hij uitgerend is ook even weer goed kijken! Billy (kat) had gisteren eentje bij z'n mondhoek.... Rotplek.
sonia Geplaatst: 15 juni 2009 Geplaatst: 15 juni 2009 Smurfje, bij konijnen worden teken inderdaad net zo groot als bij honden. Dat hangt af van de hoeveelheid bloed die ze opzuigen.
o0kirs0o Geplaatst: 15 juni 2009 Geplaatst: 15 juni 2009 Pff heel vervelend die beesten.. Verwijder ze regelmatig bij mn katten (ik kan een van mn katten spul ervoor geven wat ik wil, de teken vinden hem gewoon heerlijk.. :erf:) Ik vroeg me af he, katten kun je bijvoorbeeld Frontline ofzo hiertegen geven. Is er ook niet zoiets voor konijnen?
nonneponnn Geplaatst: 15 juni 2009 Geplaatst: 15 juni 2009 mijn honden hebben er ook zeker een paar elke zomer,afgelopen winters was het niet koud genoeg om te eitjes te doden,maar omdat het deze winter best koud is geweest zullen er waarschijnlijk minder zijn
BunnyLoverAlice Geplaatst: 22 april 2013 Geplaatst: 22 april 2013 Fientjes avontuur:Ik moest Maandag avond 22 April Fientje voeren dus deed ik dat.Ik keek naar Fientje en hij zag er niet goed uit, dus keek ik naar zijn (voer)bak, en die zat nog best vol en ik keek naar Fien, er viel iets op. Wat zat er op haar neus? ''EEN TEEK!'' Dacht ik gelijk, dus haalde ik snel papa, en hij zag het ook we gingen Fien vangen en het lukt moeilijk uiteindelijk had papa hem gevangen en ik hem in een doel gewikkeld en een kusje gegeven, en ik had een doekje en het lukt mij om de teek eruit te halen. Je moet een teek verbranden had mijn moeder gezegt want als je hem doorspoeld leeft hij nog dus deed pap hem verbranden en was hij weg, denk ik maar.. mijn zus zij: ''Zit het kopje er nog in?'' En ik snapte het niet want ik ben 11, dus WAT NU? WAT ALS HET KOPJE ER NOG INZIT? IK GA NAAR MIJN MOEDER VOOR DE ZEKERHEID!! MAIL ME PLZZZ
Annelies en Basje Geplaatst: 22 april 2013 Geplaatst: 22 april 2013 Je hoort een teek te verwijderen met een tekentang, niet met een doekje. Misschien kunnen jullie er 1 kopen en bij de hand houden voor de volgende keer? Zo'n dingetje kost echt niet veel en het is best handig . Ik denk dat de kans zeker reëel is dat het hoofdje er nog in zit. Kan je even van heel dicht kijken? Ik weet niet of je het dan ziet, maar even goed kijken kan vast geen kwaad. Wanneer je je zorgen maakt kan je natuurlijk altijd even de dierenarts bellen voor advies, die heeft veel verstand van zaken. Ik denk dat de kans dat je moet langsgaan eerder groot is. Ik ben echter niet zeker, ik heb nog geen weet van een gelijkaardige situatie.
Aanbevolen berichten