Simone73 Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 Hallo, Wat is de prognose voor een konijn met een midden of binnenoorontsteking. Ze krijgt momenteel Panacure en enrofloxoral drops. Ze is vanaf vorige week donderdag ziek. Pas maandag werd het duidelijk dat het om een oorontsteking ging omdat haar hoofd schuin ging hangen. Ze werd eerst behandeld tegen verstopping omdat ze niet at en keutelde. Dit konijn zit nu binnen in een onverwarmde kamer. Haar vriend zit alleen op haar te wachten in de ren. Hoelang kan een konijn binnen verblijven voordat haar wintervacht weg is en ze niet meer naar buiten kan? Hoelang moet een konijn met een oorontsteking binnen blijven en hoe lang duurt het voordat je verbetering moet zien? Alvast bedankt. groetjes, Simone
The Email Female Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 Weet je DA zeker dat het een binnenoorontsteking is? Je konijn kan nu niet meer naar buiten, je zult moeten wachten tot het voorjaar.
Simone73 Geplaatst: 4 december 2008 Auteur Geplaatst: 4 december 2008 De dierenarts denkt het wel omdat haar kop scheef hangt. Ze is een nacht opgenomen geweest bij de dierenarts. Ze eet en drinkt en keuteld momenteel niet heel veel maar wel wat. We hoeven haar niet meer te dwangvoeren. Volgens de dierenarts kon ze nog wel weer naar buiten en daar had ik ook op gehoopt omdat haar vriendje nu alleen zit en dat is natuurlijk ook niet ideaal. Ik zit nu echt te twijfelen wat ik moet doen.
Karina Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 Mijn Nijntje kreeg een antibiotica-prikje en een paar dagen later een herhalingsprik toen ze oorontsteking had. Na 5 dagen was ze weer beter.Nu idd niet meer naar buiten, dan wordt ie echt ziek ---------------------Nijntje
Simone73 Geplaatst: 4 december 2008 Auteur Geplaatst: 4 december 2008 (aangepast) Okay. Mijn vriend flipt er een beetje van want ik wil nu haar vriendje ook naar binnen halen. Ik ben bang dat ik ze anders niet meer kan koppelen. We hebben weinig ruimte binnen en ze zijn een groot nachthok met ren gewend. Is dit een probleem? Ik ben bang dat haar vriend vereenzaamd als ik hem buiten laat. Ik trouwens ook twee binnen katten gaat dit goed? Ze staat nu in een inloopkast maar kan daar niet blijven staan. 4 december 2008 aangepast door Simone73
Caroline Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 Je DA is alvast met een goede behandeling gestart, hij heeft zowel aan een mogelijke oorontsteking als aan EC gedacht, vandaar de 2 medicijnen.Ze heeft het nu echt wel nodig om binnen te blijven, dus ik zou in jou plaats ook het rammetje er bij halen en ze tot het voorjaar binnenhouden indien dit enigzins mogelijk is.
bunny ranch chanty Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 eff binnen kooi lenen? of kopen via mp.Of een opvang in de buurt waar je hok kan halen.
Simone73 Geplaatst: 4 december 2008 Auteur Geplaatst: 4 december 2008 Ik heb 1 binnenkooi aangeschaft maar die is volgens mij niet groot genoeg. Zij is een lion head en een beetje groot uitgevallen. Hij is een ??? hangoorkonijn en wel wat kleiner dan haar. Ik heb een hondenbench staan misschien kan ik met wat knutselwerk deze koppelen aan de binnenkooi. Heeft iemand ervaring met katten samen met konijnen? Fijn trouwens dat jullie zo snel antwoorden. Respect echt waar!
Simone73 Geplaatst: 4 december 2008 Auteur Geplaatst: 4 december 2008 Is het normaal dat ze de panacure 1x in de week moeten hebben?
JoBoris76 Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 Heeft iemand ervaring met katten samen met konijnen? Fijn trouwens dat jullie zo snel antwoorden. Respect echt waar! Hier gaat de combinatie katten & konijn prima!! Als ze niet willen dat Binky in de buurt komt gaan ze wel weg.
The Email Female Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 Ik dacht dat het langer was... ik ga het even voor je zoeken.
Simone73 Geplaatst: 4 december 2008 Auteur Geplaatst: 4 december 2008 De dierenarts zei dat ik vandaag moest geven en dan volgende week pas weer...... Het rammetje (Ko) moest ik ook preventief behandelen.
The Email Female Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 Panacur moet je elke dag geven... en langer dan een week. Je moet ook idd je rammetje behandelen. Ik kan even niet vinden hoelang je panacur moet geven. Caroline weet dat wel, misschien kan je haar een PB sturen?
Simone73 Geplaatst: 4 december 2008 Auteur Geplaatst: 4 december 2008 Oke, dank je wel. Wat een geneuzel met die dierenarts....
The Email Female Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 Jammer genoeg zijn niet alle dierenartsen konijnkundig. Hier op het forum is een lijst met konijnkundige dierenartsen. Als je er geen bij je in de buurt vindt kan je ook kijken op www.konijnen.nl Je klikt dan op je provincie en ziet welke er bij jou in de buurt zijn.
Simone73 Geplaatst: 4 december 2008 Auteur Geplaatst: 4 december 2008 (aangepast) Heb net gezien op een site dat het 1x per 24 uur is en dan 4 weken lang. Toch lijkt het niet op dat ze die parasiet heeft want ze heeft geen "wokkel" hoofd. Ze houd haar kopje iets scheeft. Zoekt wel steun langs de kanten van de kooi maar valt niet om en haar ogen doen niet raar..... Ik zal toch voor de zekerheid die Panacur geven. Als het wel die parasiet is, hoe besmettelijk is het dan voor mijn katten? 4 december 2008 aangepast door Simone73
Caroline Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 Niet besmettelijk voor je katten.Het is raar dat de DA wel panacur geeft,maar dan de dosis die voor "normale" wormen gegeven wordt en niet specifiek voor EC. Dat moet idd dagelijks gegeven worden gedurende lange tijd. Normaal 6 weken.EC werkt net op die manier ,vandaar dat dikwijls de verkeerde diagnose hersenvliesonttseking of middenoorontsteking wordt gegeven als het gaat om EC.Kijk hier in de artikels maar even bij ziektes, daar vind je meer info. Gezien de bijkomende info die je nu geeft mbt dosering panacur zou ik op zijn minst morgen eens naar de DA bellen en vragen WAAROM hij dat gegeven heeft ...ALS hij zegt ivm mogelijke EC, even vragen of hij de dosering kan nakijken. Indien je niet zeker bent van je DA en er zit er Ć©Ć©ntje in de buurt die wel gespecialiseerd is in konijnen, raadt ik toch aan die te bezoeken.
kelly1986 Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 (aangepast) Voor zover mij bekend is bij EC een behandeling met panacur van tenminste 6 weken nodig.Tevens dient de partner ook preventief behandeld te worden omdat EC via urine overdaagbaar is. Ik kon het betreffende topic met het lijstje even zo snel niet vinden hier op BB en heb daarom dit even gekopieerd. Vraag idd eens aans je dierenarts na wƔƔrom hij panacure is gestart.. als hij dan antwoord voor een behandeling tegen EC, dan zullen jullie eens naar de dosering moeten kijken! Volgens de website van het wilhelmina park word er deze behandeling gegeven: Hoe behandelen we de ziekte E. cuniculi?Afhankelijk van de verschijnselen gebruiken we de volgende medicijnen: Let op: de keuze voor het te gebruiken medicijn wordt bepaald door de symtomen die aanwezig zijn! Fenbendazol = Panacur (= dit medicijn helpt het lichaam de protozoa bestrijden) Dexamethason injecties gedurende 3 dagen (om reactie en zwelling af te remmen, ook zijn er onderzoeken die aantonen dat de werking van Panacur versterkt wordt in de eerste behandeldagen) Na 3 dagen gaan we metacam geven (= een pijnstiller en ontstekingsremmer) dit kan namelijk niet samen met dexamethason Vitamine B injecties (om de zenuwcellen te laten herstellen) Duplocilline of baytril (= antibiotica) Carbachol (= als er een blaasverlamming aanwezig is) Stille darm: indien het konijn niet eet of poept zullen we dit behandelen Gedurende 3 dagen wordt het konijn in de opname geplaatst. Aangezien de dexamethason injecties IV gegeven worden en de vitamine B injecties pijnlijk zijn, is ons advies de konijnen gedurende 3 dagen te hospitaliseren bron: Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht. Onze dierenkliniek is een dierenartsenpraktijk voor gezelschapsdieren in Utrecht. Dierenarts Utrecht: Evert-Jan de Boer, Diane van Driel en Loek Gussenhoven zijn werkzaam bij hun dierenkliniek in Utrecht. 4 december 2008 aangepast door kelly1986
The Email Female Geplaatst: 4 december 2008 Geplaatst: 4 december 2008 Simone: ik wil je niet onnodig aan het schrikken maken... Maar het kan zijn dat je konijn in het begin alleen een scheef kopje heeft en toch EC heeft.Ik zou de tips die Caroline en Kelly hebben gegeven dan ook zeker opvolgen.
Simone73 Geplaatst: 4 december 2008 Auteur Geplaatst: 4 december 2008 Ga ik zeker doen. Ik bel morgen naar het telefonisch spreekuur van de dierenarts. Meestal heeft de vrouwlijke dierenarts telefonisch spreekuur en haar vertrouw ik wel. De dierenarts die ik vandaag had niet echt.... Ik hoop dat ik niet teveel mot krijg met mijn vriend. Zijn dochter is nogal astmatisch en hij is er dus niet blij mee dat ik de nijnen de hele winter binnen wil houden en laat zelfs al vallen dat hij de Nijnen het liefste weg doet. Gelukkig wist hij met wat voor een dierendebiel hij in zee ging. Vorig jaar hadden we rond deze tijd kattenschimmel en dat betekende 8 weken geisoleerd leven en alleen maar schoonmaken, katten wassen en medicijnen geven enz enz. De kinderen zijn eens in de 2 weken een weekend bij ons en ik ga gewoon goed schoonmaken dus hopelijk heeft ze er niet teveel last van..... Morgen haal ik Ko naar binnen. Ik hoop dat hij en Nijn het nog kunnen vinden samen.
Simone73 Geplaatst: 5 december 2008 Auteur Geplaatst: 5 december 2008 Vanmiddag bij de vrouwelijke dierenarts gebeld en het verhaal uitgelegd. De andere dierenarts had inderdaad een fout gemaakt. Het moet iedere dag en hoger gedoseerd. Nu een ander probleem, de konijnen accepteren elkaar niet meer. Na een week uit elkaar te zijn gehaald is het helemaal mis. Ze vechten met elkaar. Met Nijn gaat het prima want ze is Ko de baas ondanks dat ze ziek is. Haar kop gaat al steeds rechter staan. Ko zit nu binnen in een bench, die tegen het hok van Nijn aanstaat. Kan dit nog weer goed komen?
Caroline Geplaatst: 5 december 2008 Geplaatst: 5 december 2008 Ja ,hoor dat kan nog goedkomen!!! Je gaat wel weer moeten koppelen op neutrale ruimte zoals het hoort, maar wacht daar nog maar een week of 2 mee tot ze beter is.
The Email Female Geplaatst: 5 december 2008 Geplaatst: 5 december 2008 Wachten met koppelen is idd beter. Stress van de koppeling is nu niet goed voor je konijn. Heb je nu ook medicijnen voor je andere konijn gekregen?
Simone73 Geplaatst: 5 december 2008 Auteur Geplaatst: 5 december 2008 Ja ook voor Ko heb ik panacure gekregen. Ik laat ze ieder in een hok en dan tegen elkaar aan zodat ze elkaar kunnen zien, is dat oke? Heb bij vraag en aanbod een oproep gedaan om nog een andere kooi erbij te krijgen. Ko zit nu in een hondenbench en dat is met de rotzooi en de katten niet ideaal. Hij heeft nog niet gekeuteld sinds hij binnen zit is dat normaal dat het even duurt?
The Email Female Geplaatst: 5 december 2008 Geplaatst: 5 december 2008 Als je de kooien tegen elkaar aanzet kan dat agressie opwekken. Maar als je goed naar je konijnen kijkt zie je wel of het goed gaat.Sinds wanneer zit Ko binnen? Eet en drinkt hij wel goed? Ik ga even in het andere topic kijken waar je woont, ik heb namelijk een binnenkooi over.
Aanbevolen berichten