robbiekomvoor Geplaatst: 22 oktober 2008 Geplaatst: 22 oktober 2008 vorige week donderdag trof ik Guus[mijn vlaamse reus van bijna 3 jaar]aan in de ren met een scheve kop,ik wist gelijk al dat er iets niet goed was en ben als een speer naar de da gegaan.de da dacht in eerste instantie aan de ziekte;cunnulli [hopelijk schrijf ik het goed ] omdat ik 5 jaar geleden een niertransplantatie heb ondergaan en daardoor een verminderende weerstand heb adviseerde ze mij om direct contact op te nemen met mijn specialist,wat ik ook die zelfde dag heb gedaan.gelukkig tot nu toe geen klachten.Guus is in de praktijk gebleven en is behandeld met allerlei middelen,anti biotica en anti parasitair.helaas heb ik hem de zelfde avond in moeten laten slapen,het is dus erg snel gegaan.mijn vraag is dan ook;zou het cunulli kunnen wezen,en zo ja,wat is de incubatietijd voor de mens?? of zou wat anders de boosdoener kunnen wezen?? ik vraag dit mede omdat mijn vorige vlaamse reus exact de zelfde veschijnselen had en deze ook in 1 dag is overleden.buiten het verdriet,zit ik toch met een aantal vragen waar ik graag een antwoord op zou willen krijgen,zelfs mijn da kon mij er niet bij helpen.hopelijk kan iemand een antwoord geven op mijn vragen....
Rian Geplaatst: 22 oktober 2008 Geplaatst: 22 oktober 2008 Ik denk dat je E. cuniculi bedoeld. Ik begrijp je bezorgdheid gezien je verminderde weerstand en een mogelijke infectie bij de mens. Maar in de literatuur die ik heb gelezen, wordt gesproken over AIDS patienten met een verminderde weerstand waarbij tot op heden een infectie met E. cuniculi is geconstateerd, dus ik zou in eerste instantie zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken, maar omdat ik hier niet helemaal zeker van ben zou ik je adviseren om even contact op te nemen met je eigen specialist, deze kan je wellicht aan een goed antwoord helpen. Succes en veel sterkte met het verlies van Guus.
ZaZa Geplaatst: 22 oktober 2008 Geplaatst: 22 oktober 2008 Ai, wat sneu van Guus..Dat is wel heel snel gegaan.Je kan bellen naar de Faculteit der diergeneeskunde in Utrecht.Zij kunnen je waarschijnlijk vertellen in hoeverre E. Cuniculi overdraagbaar is naar de mens. Om zeker te weten waar Guus aan gestorven is, zou je dit kunnen laten onderzoeken. Weet niet of je dierenarts bloed afgenomen heeft om dit op E. Cuniculi te onderzoeken ? Sterkte..het kost toch altijd weer even wat tijd om het verlies van je dier een plekje te kunnen geven..
bunny ranch chanty Geplaatst: 22 oktober 2008 Geplaatst: 22 oktober 2008 Ik heb nog niet meegemaakt dat een dier in een zo slecht is met ecuni wel met ooronsteking.....dus wil je het zeker weten zou je het konijn moeten laten testen of ie e cuniculi had.....sterkte met het verlies van je lieve vlaam
robbiekomvoor Geplaatst: 24 oktober 2008 Auteur Geplaatst: 24 oktober 2008 Ik heb nog niet meegemaakt dat een dier in een zo slecht is met ecuni wel met ooronsteking.....dus wil je het zeker weten zou je het konijn moeten laten testen of ie e cuniculi had.....sterkte met het verlies van je lieve vlaamvolgens de da waren de oren schoon en was er geen sprake van een oorontsteking.ik krijg toch de indruk dat vlaamse reuzen wat gevoeliger zijn voor het buitenleven als bv dwerg konijnen,mede omdat dit de tweede vlaam is met precies de zelfde verschijnselen.
robbiekomvoor Geplaatst: 24 oktober 2008 Auteur Geplaatst: 24 oktober 2008 het is ook zo vreslijk zielig voor pollewop,het achtergebleven vrouwtje,sinds de dood van guus zit ze als een hoopje ellende in haar nachthok een beetje voor zich uit te staren,eten doet ze goed,maar voor de rest is er weinig levens vreugde meer.
Rian Geplaatst: 24 oktober 2008 Geplaatst: 24 oktober 2008 Ach gut...dat is inderdaad wel heel zielig...optie om een nieuw maatje voor haar te halen?
Blacky Geplaatst: 24 oktober 2008 Geplaatst: 24 oktober 2008 he bah heel veel sterkte met dit verlies
ZaZa Geplaatst: 24 oktober 2008 Geplaatst: 24 oktober 2008 Weet je zeker dat die ook niet ziek is (geworden) ?
robbiekomvoor Geplaatst: 24 oktober 2008 Auteur Geplaatst: 24 oktober 2008 die indruk krijg ik niet,ze eet en drinkt goed tot nu toe,ik heb echt de indruk dat ze haar maatje mist...
Dollie Geplaatst: 24 oktober 2008 Geplaatst: 24 oktober 2008 Ik dacht eerst dat mijn konijntje Joy ook e cuniculi had, het bleek uiteindelijk (gelukkig, denk ik dan als ik dit lees.. ) toch een hersenbloeding te zijn, hij had z'n kop ook opeens scheef staan.. Veel sterkte.
Dollie Geplaatst: 24 oktober 2008 Geplaatst: 24 oktober 2008 Lijkt me ook wel logisch, als je altijd bij iemand bent en die is er opeens niet meer.. Ik heb geen idee hoe de emoties van een konijn werken, maar ze missen toch wel iets vertrouwds lijkt mij.. Wat sneu..
robbiekomvoor Geplaatst: 24 oktober 2008 Auteur Geplaatst: 24 oktober 2008 ik ben wel een beetje in dubio,bij de stadsboerderij hier in de buurt is er een zogenaamde ''konijnen opvang'' waar ik van de week even ben wezen kijken en daar zat een wat ouder schattig dwerghangoortje,maar ik durf het eigenlijk niet zo goed aan...stel dat het toch iets besmettelijks is...,aan de andere kant kan ik niet aanzien hoe pollewop verkommert,bovendien heb ik nog niet zo lang geleden een prachtig hok gekocht met een grote ren er aanvast,ruimte genoeg dus.
Rian Geplaatst: 24 oktober 2008 Geplaatst: 24 oktober 2008 Als Pollewop gewoon eet, drinkt, keutelt en levendig is, verder geen vreemde bewegingen of iets dergelijks vertoont, zou ik zeggen dat ze niet ziek is. Je kunt het altijd proberen met een nieuw maatje, ik denk dat ze inderdaad erg verdrietig is. Als ik zie hoe die twee hier constant met elkaar zitten te vrijen, (echt Jut en Jul of Jip en Janneke,) moet ik er ook niet aan denken dat er eentje achter zou blijven.
Aanbevolen berichten