Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Wat is jullie ervaring met castratie onder plaatselijke verdoving?

We willen dit gaan doen met onze Franse Hangoor, omdat (voor zover wij weten) hij dan sneller (lees: meteen) weer op de been is, niet hoeft te blijven én (leuk voor ons) het is stukken betaalbaarder omdat de gas/spuitverdoving voor een (zware) Franse Hangoor nogal prijzig is..

We gaan van de week onze FH laten helpen.. dit kan gewoon tijdens spreekuur :blink: dat vond ik wel dubieus haha.

Maar als ik hier dus rare/nare dingen lees... doen we het lekker niet!

Geplaatst:

Edit: hij zou wel een klein roesje krijgen.

Ja als we aan het eind vh spreekuur zouden komen, zou hij het 'even' doen.

Het klinkt allemaal wat dubieus he. Alleen de gegevens van deze DA hebben we van de eigenaresse van de dierenwinkel die zelf een boerderij met tig dieren heeft (paarden, kippen, konijnen, geiten noem maar op)... en zij werkt al jaren met hem...

Haar woord geeft ons dus vertrouwen, maar verder vinden we het best eng...

Geplaatst:

tja moet je daar nou van zeggen hihi

ik heb er geen ervaring mee met plaatselijke verdoving....alleen vind ik wel dat je op een castratie of zowieso een operatie niet echt kan bezuinigen en het daarvoor zo moet doen.ik denk namelijk wel dat het veel meer stres meebrengt maar daar kan ik ook naast zitten....

Geplaatst:

Wat ik hoor is juist het tegenovergestelde..

Minder stress.. meteen weer naar huis.. gelijk weer eten.. niet suf.

narcose is ook heel gevaarlijk hè...

Geplaatst:

trouwens minder stress??? vergelijk het maar met jezelf hihi

als je algehele narcose hebt dan heb je niks door maar als je een ruggeprik hebt dan heb je gewoon alles door...ook wat ze doen en het gepluk aan je..ik denk dat dat best stresvol is voor een nijn vergeleken met helemaal ff van de aardbodem af te zijn hihi

Geplaatst:

Ik kan me de minder stress niet heel goed voorstellen eigenlijk...aangezien hij bij bewustzijn zal zijn toch? Alleen het onderste gedeelte is verdoofd? (verbeter me als ik het mis heb hoor!). Maar zover ik weet moeten ze toch aardig in de split voor de ingreep? Lijkt me niet echt leuk als je toch half bij bewustzijn bent. Met gas zijn ze ook weer gelijk bij, gelijk weer eten ook en niet suf hoor! Zolang je maar zorgt dat je pijnstilling mee naar huis krijgt van je DA.

Of Narcose HEEL gevaarlijk is, lijkt me niet HEEL gevaarlijk. Zoals elke operatie heeft ook deze risico's. Maar elke operatie heeft dat...Er zijn vragen die je je DA kunt stellen om uit te vinden of ze Konijnkundig zijn, daar zit een vraag over overlijdings percentage ook bij. Dat mag geloof ik 1 of 2% zijn als ik het goed heb...

Geplaatst:

ik zou ook voor een gasnarcose kiezen....

ik denk ook dat een castratie onder plaatselijke verdoving veel stress met zich mee brengt..... en stress kan ook een factor zijn die zorgt voor niet eten.

de meeste konijnen die met gas worden gecatsreerd zijn vrijwel gelijk weer op de been.

belangrijk bij een castratie is een goede pijnstilling.

is dit een konijnkundige dierenarts?

Geplaatst:
Ik kan me de minder stress niet heel goed voorstellen eigenlijk...aangezien hij bij bewustzijn zal zijn toch? Alleen het onderste gedeelte is verdoofd? (verbeter me als ik het mis heb hoor!)

Hij krijgt een licht roesje (algeheel dus) en de balletjes zullen meerdere prikjes krijgen.

K zit echt in dubio..

Geplaatst:
is dit een konijnkundige dierenarts?

Nou.. hij had "wel wat ervaring met konijnen"...

Hij dacht (aan de tel) eerst dat ik het over een schaap had (ik had ram gezegd..) :blink:.

Maar de vrouw van de dierenwinkel hier uit de wijk (met dierenstudies geen idee welke) en tig dieren... zegt het altijd op die manier te doen en het gaat altijd goed... hmmm.

Lastig.. kwil het beste voor mn nijn!

Geplaatst:

met "wel wat ervaring" zou ik persoonlijk geen genoegen nemen.....

dt komt op mij niet echt als ervaren over.

konijnen is een hele aparte soort dieren die niet zomaar iedere dierenarts kan behandelen.

poersoonlijk zou ik op zoek gaan naar een echte konijnkundige dierenarts.

Geplaatst:

oh okee. Had dat stukje gemist. Hij krijgt dus een licht roesje. En extra verdoving bij de balletjes. Ik heb geen idee hoelang het normaal gesproken duurt maar ik mocht mijn Ram de avond ervoor brengen en pas na ongeveer 18.00 uur weer ophalen. Hij had volledige narcose gehad. Toen zijn kiezen gedaan moesten worden is hij ook onder een licht roesje gegaan en toen mocht ik hem 's ochtends brengen (half 9) en na 12 uur weer ophalen. Beide keren was hij al weer helemaal bij.

Maar ik weet niet precies het tijdstip, mijn moeders konijn moest ook eens onder een licht roesje, om 16.00 uur brengen en om 19.00 uur weer ophalen, dat was voor zijn kiezen.

Als je echt nog in dubio zit, misschien dat je dan een ander KKDA kunt bellen die bij jou in de buurt zit voor meer info (zie eventueel lijst hier op BB).

Geplaatst:

Kdenk idd dat we maar gaan wachten tot ie wat ouder is.. en we een konijnkundige DA hebben gevonden. De dierenarts die onze voedster heeft geholpen deed dit met een spuitje en gas (is dat OK?).

We gingen bijna overstag omdat we hem snel willen koppelen aan de the love of his life... haha.

Kvind het eigenlijk super eng.. en dat is zielig voor het konijn! Die castratie zou goedkoper zijn dan het raskonijn gekost heeft...

Volgens mij is die vent meer veearts...

Gelukkig hebben we geen afspraak (gezien het gewoon op spreekuur kon).. hij zal er dus niks van merken als we gewoon niet komen...

Geplaatst:

voor een castratie zou ik het niet doen bij deze dierenarts. Als ik het zo lees is dat weinige risico bij deze dierenarts toch een groot risico. Konijnen zijn toch wel aparte diersoorten, met wat eigenaardigheden als het om narcose, darmwerking etc gaat. Ik zou het niet aandurven bij jouw dierenarts en toch op zoek gaan naar eentje die meer konijnen behandeld.

Geplaatst:

Als je echt nog in dubio zit, misschien dat je dan een ander KKDA kunt bellen die bij jou in de buurt zit voor meer info (zie eventueel lijst hier op BB).

Kga even op zoek naar die lijst. In welke pijler vind ik die?

Zou mooi zijn als ik er 1 in de buurt vond.

In Ermelo zit trouwens (een redelijk bekende) dierenarts die regelmatig onder plaatselijke verdoving castreert. Niemand hier op het forum die er ervaring mee heeft?

Nou.. eigenlijk zegt dat misschien wel genoeg toch..

Geplaatst:

Ik ben het met Evee eens. Ook jou twijfel in het verhaal zegt me dat het een slecht idee is om het bij deze DA te doen. Zoek een KKDA bij jou in de buurt en zorg dat je gelijk een goed gevoel hebt bij zijn/haar verhaal!

Hoe oud is hij eigenlijk?

Geplaatst:

Hij is van begin januari... dat is dus ook al zoiets.

Alle DA's sturen je weg omdat ie te jong is en deze man vindt het geen probleem zolang de ballen maar ingedaald zijn (OK dat zijn ze ook echt en hij + wij worden gek van zijn hormonen.. hij sproeit en doet...) Maar andere DA's willen gewoon dat ie 6 maanden is.

Wij gaan maar wachten en kiezen eieren voor ons geld (ofzoiets hahaha).

Het is jammer, voor de nijnen, dat ze nog zo lang apart moeten wonen... maar wat is 2 maanden op een konijnenleven?!

Geplaatst:

dat zet eigenlijk al wel een beetje genoeg denk dat deze da heel makkelijk is....als alle das al zeggen dat ze willen wachten en hij doet het wel ff zou ik het zeker niet doen....zeker niet als hij erover praat of hij even een nageltje knipt

Geplaatst:

Bij 5 maanden kan het volgens mij al, heb ik al vaker gelezen op dit forum. Zodra de ballen ingedaald zijn. Kan zelfs nog iets eerder als ik het goed gelezen heb. Jonge rammen kunnen hun ballen intrekken namelijk. Maar ik ben geen expert op dit gebied hoor, mijn ram was al helemaal volwassen toen ik hem kreeg en hij is toen pas gecastreerd.

Geplaatst:

En hij dacht dat het over een schaap ging!! Zou die dat ook op spreekuur doen! Whaha.

Kheb de lijst met KKDA inmiddels gevonden en er staat niets tussen in de buurt.

Denk dat we gewoon naar dezelfde gaan als waar onze voedster is geweest (in Kampen) (die sterilisatie ging immers goed... ook al moest ze de dag erna weer terug en aan het infuus enzo.. das gewoon pech hebben.. ze hebben toen adequaat gehandeld en daar gaat het om toch?). Kennis en ernaar handelen...

Geplaatst:
Bij 5 maanden kan het volgens mij al, heb ik al vaker gelezen op dit forum. Zodra de ballen ingedaald zijn. Kan zelfs nog iets eerder als ik het goed gelezen heb. Jonge rammen kunnen hun ballen intrekken namelijk. Maar ik ben geen expert op dit gebied hoor, mijn ram was al helemaal volwassen toen ik hem kreeg en hij is toen pas gecastreerd.

K zou het idd wel fijn vinden als het eerder mag.. de ballen zijn nl. inderdaad ingedaald.. maja voor de ontwikkeling van zijn lijf (botten etc) is het niet aan te raden voor die leeftijd is mij verteld. Het vergt veel energie die ze eigenlijk in hun groei moeten steken (en een FH moet nogal wat groeien haha).

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .