Ga naar inhoud

Verkleinde konijnenren na herkoppeling


Aanbevolen berichten

Afgelopen juli is de rammelaar van ons konijnenkoppeltje helaas overleden. We hebben daarna twee weken gewacht en de voedster naar de konijnenopvang gebracht om opnieuw te laten koppelen met een rammelaar. Na enkele dagen was dit gelukt, waarna het nieuwe koppeltje terug naar onze ren kwam. Helaas is het na twee weken misgelopen. We waren enkele dagen op vakantie geweest, waarbij onze volwassen kinderen die thuis bleven de verzorging van de konijnen op zich hebben opgenomen. Toen we terugkwamen was er nog niets aan de hand, maar de ochtend nadien was de konijnenren bezaaid met plukken haar. We hebben ze uit mekaar gehaald en beide teruggebracht naar de konijnenopvang met de bedoeling om te proberen opnieuw te koppelen.


Daar hebben ze opnieuw onze voedster met dezelfde rammelaar gekoppeld. Omdat we niets wilden forceren zijn ze een hele week bij de konijnenopvang gebleven. Op het einde van de week zag het er allemaal opnieuw zeer goed uit. We hebben opnieuw het konijnenhok volledig gepoetst en ditmaal ook de bestaande gegraven tunnels volledig plat gegooid en de volledige konijnenren opnieuw ingedeeld. Daarnaast hadden we ook een deel afgesloten met het idee om ze samen een tijdje in een kleiner gedeelte van de konijnenren te houden (+/- 3 vierkante meter). Momenteel zitten ze nu een week in het verkleinde gedeelte van de konijnenren en gaat alles nog steeds heel goed. Tot nu is er merkelijke verbetering te zien t.o.v. de eerste koppeling. 


Nu weten we niet goed hoe lang we dit nog moet aanhouden. Op een bepaald moment zouden we ze graag terug de volledige konijnenren laten gebruiken (is 12 vierkante meter groot). Maar we willen ook niet forceren, net nu het zo goed gaat. De vorige keer is het ook misgelopen op twee weken terwijl we nu maar een week ver zijn. Bijkomend vertrekken we het weekend van 14/15 september op jaarlijkse vakantie terwijl de kinderen opnieuw de zorg op zich nemen. We zijn één van de volgende drie opties aan het overwegen:

 

  1. Nu de volledige konijnenren openstellen zodat we ze nog een weekje in de gaten kunnen houden. Het nadeel is dat als het dan toch opnieuw zou misgaan, de kinderen met dit probleem zullen zitten. We zadelen ze daar niet graag mee op.
  2. We wachten tot na twee weken samen in het verkleind gedeelte waarna de kinderen de volledige konijnenren openstellen. Opnieuw het nadeel dat als het misgaat, de kinderen ook voor de oplossing moeten instaan.
  3. We wachten tot we terug zijn van vakantie (weekend 21/22 september). Dit zou betekenen dat we ze zelf in de gaten kunnen houden gedurende de weken daarna. Het nadeel is dat ze nog twee volle weken op een kleinere oppervlakte moeten doorbrengen, wat mss tot frustratie kan zorgen.    

 

Wat zou er aangeraden zijn in ons geval? Elke suggestie is welkom. Alvast zeer bedankt.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

15 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

Ik zou het verblijf ook pas na jullie vakantie vergroten. Ook voor jullie eigen gemoedsrust. 

 

Weet niet of het mogelijk is en niet te onrustig maar voor nu 1m² erbij pakken?


Extra oppervlakte erbij nemen zou een mogelijkheid zijn. Nu zitten ze volledig op een verhard gedeelte (3 vierkante meter). De rest van de oppervlakte is gewoon zand. Ik vermoed dat ze na een dag (of twee) zich wel een weg naar meer vrijheid zullen graven 😄

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .