Ga naar inhoud

Inslapen of niet


Aanbevolen berichten

Is zijn bloed ook al eens getest? Ik sprak net iemand met heel veel verstand van konijnen en het deed haar aan cushing denken. Dat is heel zeldzaam bij konijnen (volgens Google althans) maar oogproblemen, kaalheid en een verkleurde vacht zijn wel symptomen. Naast heel veel andere dingen natuurlijk, dus het zegt niets alles. Misschien zit je helemaal niet te wachten op deze tip nu je de afspraak al hebt gemaakt. Je hebt al zo ontzettend veel voor hem gedaan, ik wil het je absoluut niet nog lastiger maken 😞

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meteen nog een andere vraag. Weet iemand een konijnenopvang in de omgeving van de Veluwe waar ze groepskoppelingen doen?  Ik heb Flappus vandaag benaderd maar die hebben momenteel geen gesteriliseerde vrouwtjes. Ik vind het niet heel prettig dat ze alleen zit nu. Dus ik wil niet afwachten tot er eentje bij hun binnenkomt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees groepskoppeling, dus ik ben wel benieuwd naar wat het plan is. Ook dat is niet voor de hand liggend. Wel een nobel idee, maar ook wel een uitdaging.

 

Wat een mooi afscheid, je zou bijna zeggen dat ze wisten wat er zou gebeuren. Dat kan natuurlijk niet, maar voor jezelf is het wel een fijn idee dat ze elkaar tot het laatst hebben liefgehad.

 

Ik hoop dat je er uit komt qua opvang, daar heb ik geen tips voor. Niet alle opvangen castreren voedsters dus als dat een eis is, misschien wat verder rijden dan je in eerste instantie van plan was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

O ja ik heb het niet helemaal duidelijk uitgelegd zie ik. Ik heb 2 jaar geleden geprobeerd om een groepje te vormen van mijn konijnen toen er eentje weg viel. Dit heb ik toen bij Flappus laten doen en leek toen erg geslaagd. Omdat ik zelf 2 rammen en een voedster had is er voor gekozen om er nog een voedster bij te doen en te hopen dat de rammen het goed met elkaar konden vinden. Na een paar weken zijn ze toch gaan vechten en heb ik ze uit elkaar moeten halen. 

nu heb natuurlijk de kans om nogmaals te proberen of een groepskoppeling gaat lukken maar dan met een voedster ipv een ram. dus vandaar de zoektocht naar een voedster. Ik heb inmiddels even gekeken op de site van hangoren paradijs maar dat is erg ver rijden. En de konijnen moeten natuurlijk mee in de auto dus dan vind ik bijna 1,5 uur rijden wel ver. 
bennenkom is een goede! Die zit veel meer in de buurt daar ga ik even naar kijken. Bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ligt niet aan de samenstelling ram-voedster of een groep werkt of niet, maar aan de karakters (en leefruimte).

 

Groepen hebben echt een andere dynamiek dan koppels. Minder stabiel. Zeker drietallen. Afhankelijk van je ruimte en wat je wil, kun je een poging wagen met je voedster. Maar niet alle konijnen zijn geschikt voor in een groep. Koppels van een gecastreerde ram en een voedster, op karakter bij elkaar gezet, is echt wel de rustigste, fijnste manier van konijnen houden. 

 

Als je groep later uit elkaar valt, heb je dan ook ruimte om ze apart te huisvesten en een eigen partner te geven? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik heb een extra hok bij moeten bouwen omdat het de vorige keer niet goed ging. Die hokken ga ik nu samenvoegen doormiddel van een zippie tunnel. Mocht het niet werken dan kunnen de koppels uit elkaar gehaald worden en in aparte hokken gedaan worden. die groot genoeg zijn. Dan zou ik dus alleen die voedster moeten wisselen voor een ram om weer 2 clubjes te krijgen zegmaar. Dus dat is dan inderdaad het risico wat ik loop. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .