Ga naar inhoud

Oud konijntje


Aanbevolen berichten

Een van onze konijntjes wordt de laatste tijd steeds minder actief. Ze is inmiddels 10 jaar, dus toch al wel op leeftijd. Op zich is dat al langzaam aan gegroeid, maar nu wordt het steeds minder.

Ongeveer een jaar geleden is haar vriendje overleden, en na een paar maanden hebben we besloten om toch nog maar een nieuw mannetje voor haar te zoeken. Deze was ook al wat ouder, maar nog wel een stuk actiever.

Om een voorbeeld te noemen: zo eens per week, in de zomer wat vaker, mogen de konijnen vrij rond lopen in de rest van de tuin. Vroeger gaf ze al vaak aan dat de dat wilde door aan het deurtje te gaan knagen. Dat doet ze nu niet meer. Sterker nog, vaak wil ze helemaal niet meer de ren uit, als ze mag. Op zich beweegt ze nog wel regelmatig door de ren. Het ene moment zit zie hier, dan later weer daar. Maar echt lekker hupsen is er ook niet meer bij. Ze eet en drinkt verder nog wel goed. Als je bv een blaadje paardebloem voor haar neusje houdt, gaat ze meteen eten.  

Wat ons ook een beetje zorgen baart is dat ze af en toe in wat vreemde houdingen zit. Vaak met een of meer achterpoten gestrekt. We vragen ons af of er wat aan de hand zou kunnen zijn, of dat het 'normaal' bij de ouderdom hoort.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het klinkt als ouderdomsartrose. Maar via een forum is dat lastig te bepalen, het kan ook genoeg andere oorzaken hebben.

 

Ik zou wel aanraden dit bij een dierenarts uit te laten zoeken. Best kans dat ze met wat pijnstillers toch nog een tijdje vrolijk rond kan rennen. 

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .