Ga naar inhoud

Delano met EC


Aanbevolen berichten

Het kan best zijn dat het scheve hoofdje wel blijft. Dat is wel vaker.

 

Bij mijn konijn met EC bleef het kopje ook een heel klein beetje scheef staan. Niet heel erg, maar net op "5 voor" zeg maar. Verder had hij wat kleine mankementjes, maar heeft hij nog een jaar of 2 heel fijn en blij geleefd voordat het terug kwam. Het klinkt alsof hij weer lekker wat energie terug heeft en fijn konijnengedrag laat zien, een goed teken! 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind "5 voor" een heel mooi omschrijving. Bij Delano is het ook "5 voor". 
Het liefst wil ik natuurlijk dat hij weer helemaal als de oude is, maar ik mag niet klagen. Ik ben blij dat hij niet verder achteruitgaat en dat hij lekker kan genieten van het konijn-zijn. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn weer een paar dagen verder en het lijkt vooral heel stabiel te blijven nu. Geen zichtbare vooruitgang of achteruitgang. Delano is goed geworden in het slopen van eierdoos. Hij zoekt Pepper regelmatig op. En nu liggen ze ieder op zijn eigen plekje te rusten. : )

 

Vanaf vandaag gaat de dosis van Panacur omlaag, van 2ml/dag naar 1ml/dag. Ik ben benieuwd of er nog wat te merken is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag zijn we terug van 5 dagen weg. 

Delano's hoofd leek mij schever te hangen, maar als ik de foto's van 5 dagen geleden bekijk, dan stond hij toen eigenlijk ook net zo scheef.. Het blijft lastig om hem zo te zien.

Gelukkig zijn Pepper en Delano allebei actief en de keutels zien er ook goed uit.

 

 

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas verdrietig nieuw deze keer:

Onze Pepper van 9 jaar is gisternacht overleden. Ze wou woensdag avond niet eten en donderdag vond de DA het niet zo ernstig en zei zelfs dat ze verwacht dat Pepper snel beter zou worden. Maar ondanks alle medicaties kreeg ik op een gegeven moment gewoon niks meer binnen bij haar. 

Ons verdriet is groot.

 

Delano heeft afscheid genomen met Pepper. Hij rende om haar heen en ging ruiken. Toen was hij weer met zijn eigen dingen bezig.

Maar vandaag wil Delano niet eten. Hij zat gisteravond nog lekker hooi te eten. Ik vraag me af of hij toch niet door had dat Pepper er niet meer is. 

 

Ik ga in ieder geval zijn panacur, metacam en mss wat dwangvoer geven. 

Hebben jullie nog wat tips? 

  • Verdrietig 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel veel sterkte met het verlies! 

Op die leeftijd hou je er ergens wel rekening mee, maar zo onverwacht! Dat zal schrikken zijn geweest. 

 

Volgens mij doe je alles al wat je kan en ben je op de goede weg. Hopelijk heeft Delano niet te veel verdriet van het verlies en eet hij snel weer goed. Ik denk dat hij het wel door heeft, dat ze er niet meer is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oef, dat is zwaar! Heel veel sterkte met het verlies.

 

Heb je tijd om hem te observeren van een afstandje? De schrik zit er nu ook gewoon in.

 

Wanneer heeft hij voor het laatst brokken op? Ik twijfel een beetje over dwangvoeren, ik zou liever eerst medicatie doen, dan observeren en daarna pas dwangvoeren. Maar als jij het laatste gisteren avond hebt gezien, dan zit je op een punt dat je eigenlijk al over de 12 uur heen zit. Dat maakt het spoed en dan is het wel een risico om zelf te dokteren en niet naar de dierenarts te gaan. Is zijn temperatuur wel goed? Is hij verder levendig?

 

Zeker weten dat hij door heeft dat ze er niet meer is. Dat kan wel een reden zijn voor afwijkend gedrag, maar niet eten heeft uiteindelijk dezelfde gevolgen, wat de oorzaak ook is.

 

Is er iets wat hij super lekker vindt? Want hem aan het eten krijgen is toch het hoofddoel. Let op met pijnstilling trouwens, dat mag NIET op een lege maag!!!! Met die +12 uur op de klok is dat een risico. Als de maag leeg is, zul je dus wel moeten dwangvoeren, voordat je medicatie kan geven. Of je moet voor de dierenarts kiezen die medicatie kan injecteren.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor jullie snelle reacties.

 

Na het posten was ik begonnen met de medicaties, o.a. panacur, metacam, cisaral en Emiprid. En halverwege wou hij het niet meer doorslikken. Het is erg schrikken!

Toen hebben we gebeld naar de DA en zijn we naar de spoeddienst gegaan. Daar heeft hij 2 prikjes gekregen voor de pijn en darm-maag bewegingen. En onderweg naar huis heeft hij keutels gelegd. Deze zien er goed uit.

Nu is hij radijsblaadjes aan het eten.. 

 

Pfff, wat een schrik was het. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje, ja, hij heeft je wel laten schrikken!

 

Lijkt me een slim plan, die panacur. Even afhankelijk van wanneer je wilt koppelen aan een nieuw konijn, dan weer herhalen, of langer doorgaan. Tzt goed overleggen met de dierenarts.

 

Fijn dat er nu iets in gaat, als het te weinig is, dwangvoeren inderdaad. De lijn is zo dun, je wilt zo min mogelijk stress, maar soms kan het niet anders. Ik probeer eigenlijk altijd minimaal 3 uur tussen de laatste en de volgende handeling te houden. Hoe lang je er tussen kunt houden hangt af van hoeveel voedsel er zelfstandig in gaat.

 

Ik zou 1 eetlepel poeder op 1,5 eetlepel water aanraden. In mijn ervaring is van 1 eetlepel poeder, 15ml maken het makkelijkst toepasbaar. Volgens mij is het volgens de verpakking 3 eetlepels droge stof per kilo konijn. Dus 45ml. Dit komt overeen met de hoeveelheid brok van een konijn van 2 kilo, ongeveer.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel Kolino voor de info.

 

Inmiddels is Delano wat levendiger geworden en heeft hij een paar keer keutels gelegd. Hij komt weer naar me toe en toont nieuwsgierigheid.

Hij heeft verder nog wat andijvie en een paar brokjes op, hooi wil hij nog niet eten. Dus straks de dwangvoeding met de medicaties.  

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel.

Het verlies van Pepper is een enorme klap voor ons. We hebben haar naast haar vorige maatje Chili kunnen begraven en dat biedt wat troost, met het idee dat ze weer samen zijn. 

 

Gelukkig gaat het de goede kant op met Delano. Hij is vandaag qua gedrag weer de oude, hij rent naar ons toe en geniet van de aai-sessies. Kruiden, brokjes en groente vindt hij weer allemaal lekker. Hij wil alleen nog geen hooi eten, af en toe een paar hapjes en dat was het.

Ik maak nu een paar keer per dag de critical care pap klaar met de medicijnen en deze eet hij zelf lekker op. Dat is heel fijn. 

Hopelijk gaat hij snel weer hooi eten. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .