Ga naar inhoud

Ouder konijn koppelen + castratie


Aanbevolen berichten

Op 29-7-2024 om 19:39, Evee zei:

Ik zou wel echt rustig aan doen, eerst eens echt rustig naast elkaar wennen en dan bedoel ik niet een paar dagen en dan alvast maar samen zetten. Ik zou ze echt ruim 2 weken gewoon alleen split cage houden. Dan pas gaan "koppelen" in korte sessies. Je begint dan echt met een paar minuten.

 

Ik bedoelde niet neutraal terrein als in een echte neutrale koppelruimte, maar bijvoorbeeld met panelen een uitloopje maken waar ze even beiden in kunnen huppen vanuit het verblijf, zonder de stress van optillen of verplaatsen, voor een eet momentje bijvoorbeeld.

Als je die optie niet hebt, zou ik koppelen in het verblijf van de ram. 

 

Ik zou ook niet op zoek gaan naar pit in deze koppeling maar juist naar rust. Dus proberen met lekker eten de aandacht van het koppelen wat af te leiden en ze rustig positieve momenten te laten opbouwen. 

Mijn ram is zojuist door de voedster door de tralies gebeten en z’n hele neus zit onder het bloed. Heeft deze koppeling nog zin?

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ging zo goed door de tralies heen. Ze snuffelden aan elkaar meer niet. Maar dit vind ik wel heftig. Ik denk dat ik ze nu ook niet meer bij elkaar durf te zetten. Dus helaas geen match ben ik bang…

 

hopelijk ga ik wel een goedzak van een voedster vinden 

32 minuten geleden, Evee zei:

Als er agressie is door de tralies heen, vrees ik dat het niet heel hoopvol is voor de toekomst, helaas.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update. 
 

Ik was met de huidige eigenaar aan het overleggen wanneer ze terug kon. Dit zou vandaag zijn. Afgelopen maandag was de voedster ontsnapt en zat ze bij de man in de ren. Er gebeurde niet zoveel en na een paar minuten lagen ze allebei languit in de ren. Omdat ik moest werken heb ik ze toch weer apart gezet. Vanaf die dag doe ik twee keer per dag met de eetmomenten, brok in de ochtend en groenvoer in de middag, de ren open. Ze eten naast elkaar en ze hebben aan elkaar gesnuffeld zonder wegjagen of haren trekken. Na een tijdje gaat de voedster zelf weer in haar kooi en sluit ik de kooi. Ik wil deze koppeling niet overhaasten. Maar dit lijkt mij, ondanks vorig bericht, positief, 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .