Ga naar inhoud

Geslaagde herkoppeling


Aanbevolen berichten

Ik heb ze vandaag weer opgehaald van de koppelvakantie. Ze zitten weer samen in hun verblijf.

 

Het resultaat is niet helemaal wat ik gehoopt had. Op zijn best gezegd tolereren ze elkaar. Maar ze gaan elkaar een beetje uit de weg. Ik heb het idee dat ze elkaar niet echt meer mogen.

 

Soms gaat Milky (ram) naar Mica, maar die gaat dan ergens anders zitten, of ze rent weg. Heel af en toe is er een contact moment, maar dat duurt dan maar even. Echt een heel groot verschil met hoe het was.

 

De koppeling zelf was ook niet zo makkelijk als de vorige keer. Volgens de deskundige van de koppelservice komt het wel goed en duurt het even voordat het vertrouwen terug is. Maar mijn gevoel zegt me dat het niet lang zal duren voordat het weer fout gaat. Hopelijk heeft ze gelijk.

 

De vorige keer zag ik ze na de koppeling ook steeds hechter worden, maar toen begonnen ze veel hechter.

 

Op dit moment zijn ze samen hooi aan het eten👍

 

Ik zal het even aanzien, maar als er binnen een week of twee geen verbetering is dan ga ik alsnog over op plan B. Dan wil ik niet wachten tot het fout gaat. En ik heb liever een hecht koppel dan twee konijnen die elkaar alleen tolereren. Als ik een van mijn konijnen aan een nieuw konijn had laten koppelen, en de koppeling zou zo zijn gegaan, dan had ik tijdens de koppeling al verzocht een andere partner te zoeken. Maar omdat ik hen samen nog een kans wil geven (en ik geen van twee wil missen) heb ik het zo gelaten.

 

Dus, blij dat ze terug zijn, maar de zorgen zijn niet helemaal weg... Ze zitten niet meer alleen, maar echt samen ook niet.🥺

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ze zijn weer vaak samen 🥳

 

Ik weet dat het antropomorfisch is, maar het idee dat ik eergisteren kreeg is alsof hij het goed verpest had bij haar, en ze hem niet meer wou zien. Hij moest maar apart slapen.

Soms zijn het net mensen.😁

 

  • Haha 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat langzaam steeds beter.

Ze zitten weer vaak samen en knuffelen regelmatig. Het is wel iets minder dan voorheen maar ik zie vooruitgang.

 

Wel probeert Milky vaak op Mica te rijden tijdens knuffelen, waar zij zich dan onderuit wurmt en wegrent.

En er wordt meer gegromd tijdens voer of snackje. Als ik voorheen met voer naar buiten kwam begonnen ze relaxed rondjes te rennen achter elkaar (van opwinding denk ik😁), nu wordt er wat agressiever gerend en meer gejaagd en gegromd.

 

Ik heb er wel meer vertrouwen in, maar ik heb de vorige keer gezien dat het in 1x kan omslaan, dus ik hou het wel in de gaten. Ik heb nog geen plukken haar gevonden in ieder geval.

 

De buren zijn ondertussen ook bezig met klussen, gelukkig niet iedere dag, maar tot nu toe heb ik niet het idee dat ze er veel last van hebben. Gisteren stond de radio toch wel vrij hard aan met praten, en waren ze aan het timmeren en stenen op elkaar aan het metselen maar ze lagen met z'n tweetjes gewoon te dutten.

Eerst was ik nog bang dat door die harde geluiden het prille begin weer verstoord zou worden. Maar aan de andere kant kunnen ze nu weer steun zoeken bij elkaar.

 

 

  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Super fijn dat ze nu steun lijken te zoeken bij elkaar en veel relaxter zijn.

Ik duim hard nog steeds, dat ze weer lekker genieten van elkaar en jij dan ook van hen.

 

Als ik ze een beetje aggressief vindt hier, strooi ik het eten altijd snel op de vloer, dan houdt het gelijk op, want tja, wie kan het snelst een brokje naar binnen werken? Vooral Lodewijk probeert vaak in de kont te bijten van Scarlett, maar ik zie het haar nooit terug doen. Toch is ze de baas.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik strooi de brokjes ook altijd in de ren op verschillende plekjes zodat ze moeten zoeken. Maar soms kunnen ze het niet snel genoeg vinden en beginnen ze te stampen en grommen. Als ze het niet binnen een paar milliseconden kunnen vinden duurt het al te lang 😅

 

Ze zitten de laatste dagen best vaak te knuffelen 👍

 

Tot nu toe ben ik wel blij dat ik de keuze heb gemaakt een herkoppeling nog eens te proberen.

Het voelt gewoon veel fijner om ze te verzorgen als ze met zijn tweeën zijn. Ze zijn meer zichzelf. Dat was vorige keer ook zo.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .