Ga naar inhoud

De avonturen van Knaagje, Knabbel en Suddenly.


Aanbevolen berichten

43 minuten geleden, Cheeta26 zei:

Ja kan hem nu ook openen! Wat een berg zeg, durf ik met die 2 van mij niet aan 

 

Ze zijn met z'n drietje hé? Ik vind het er super veel uitzien, maar mijn vraathazen zijn natuurlijk heel groot in vergelijking met hun eten 😛 Als ik snoei en ik weeg het, dan heb je echt veel blad en dat weegt dan 50 gram, terwijl ik 350 gram geef aan ze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja het lijkt idd heel veel. Het is ook niet niks, maar als je het fijn maalt zal het wel een stuk minder lijken🤪. Sinds ik meer groenvoer ben gaan geven merk ik wel dat het beter met ze gaat, ik laat ze er wel rustig aan wennen, dit van de ene op de andere dag geven zo ik ook echt niet aandurven. Dit opbouwen heeft 2 of 3 weken gekost geloof ik. Ik maak nu eerst de brokvoeding op, en als dat opraakt wil ik het groenvoer weer meer gaan opbouwen.  Gewoon een zo langzaam mogelijke overgang.

Link naar reactie
Delen op andere sites

'Schoonmaken vinden ze geweldig, behalve als ze een slechte dag hebben' - oftewel: Hoe Knaag duidelijk laat weten dat ze het er niet mee eens is

 

Gisteren heb ik de ren helemaal schoongemaakt. Ik begin dan altijd met alle strootjes, keutels en etensrestje bij elkaar vegen, zoals ik normaal doe. Dan rennen de konijnen altijd vrij rond door een afgezet stuk van de tuin. Ze komen vaak gezellig kijken en uiteraard ook hééél goed meehelpen. 😉

 

Maar gisteren was dat anders voor Knaag, want Knaag was chagrijnig. Het begon al met iets dat ik Knaag nog nooit heb horen doen: grommen. Naar Suddenly. Nou ik stond erbij, Suddenly deed dus echt helemaal niks, want soms lopen ze elkaar een beetje uit te dagen, maar nee, dit keer niet. Nou daar schrok Satje (Suddenly) natuurlijk van, dus die helemaal van slag, ik mopperen op Knaag: Doe eens lief tegen je kind! Ik krijg echt een blik, nog erger dan Lodewijk en Scarlett in de regen laatst. Nou heb ik Knaag en Satje nooit helemaal begrepen, de ene minuut liggen ze lekker naast elkaar, en de andere lopen ze weer tikkertje te spelen, en dan heb je ook nog dat Knaag af en toe een sprintje trekt, Satje zich een ongeluk schrikt en denkt dat ze achtervolgd wordt,  vervolgens wegrent, dan denkt Knaag weer: 'Ohh leuk, we gaan pakkertje spelen!' en dan rent zij weer achter Satje aan. Volg je het nog? Dat gebeurd dus heel vaak. 

 

Maar terug naar gisteren. Knaag gromde dus naar Satje, zonder reden. Toen ik even goed had verteld dat dat niet de bedoeling was, ging ze beledigd zichzelf zitten wassen. Nou dat was dan streek nummer één. Vervolgens ging ze proberen het hek waarmee de tuin is afgezet proberen te verplaatsen. Ze weet dondergoed dat dat niet mag, dus ik zeg 'Knaag, nee' en ze stopt. Oké, dat viel mee. Vervolgens zeg ik: 'goedzo Knaag, je hebt goed geluisterd'. Weer een minachtende blik. Heb er helaas geen foto's van. Een tijdje later ging ze weer het hek proberen te verplaatsen, lukte niet, ik zei nog 'neee', maar dit keer luisterde ze niet, dus dat heb ik maar even gelaten, die ren moest namelijk nogsteeds schoongemaakt worden. 😆

 

Toen was het zover, de ren was uitgeveegd, en ik kon nu de ren gaan schoonspuiten. Ik weet nogsteeds niet waarom, maar Satje houd nogsteeds van water, en die loopt dus zo door de waterstraal van de slang, dus als ik schoonmaakt met water moeten ze altijd even naar binnen in het andere hok. Normaal hebben ze daar niet zoveel problemen mee. Het is maar kort, en daarna weer een schone ren. Maar het valt te verwachten, dit keer was Knaag het er niet mee eens. Voor de buis heb ik doppen die ik erop doe, zodat die wordt afgesloten (staat normaal wel altijd open, alleen voor het schoonmaken). Knaag begon ruzie te maken met die doppen (vraag me niet hoe). 

 

Toen ik klaar was met spuiten liet ik ze weer naar buiten, en begon ik aan het andere deel van het verblijf. Toen ik bezig was kreeg ik een gigantische duw tegen m'n rug, want Ooooo ik stond natuurlijk in de weg. Ze geven me wel vaker een duwtje, maar dit was echt een grote, gemene, duuuuw. Ik schrik met een ongeluk, Knaag kijkt me aan van: 'Uhh, ja, ga je nu nog aan de kant of niet?' Nou, ik ging dus niet aan de kant, want ik was bezig met schoonmaken, gezellige konijntjes mogen me best helpen, maar ik kan daar geen chagrijnige konijntjes bij gebruiken. Dus ik dacht ik zal ze even afleiden met een stukje druiventak. Ik leg die druiventak weg, in het midden van de tuin, een paar meter van het hok vandaan. Knaag begint te eten, kijkt me met grote ogen aan, pakt die hele tak en ren ermee naar het hok 🤦‍♀️. AARGHH!! 

 

Uiteindelijk is het goed gekomen, en 's avonds was Knaag weer vrolijk, maar ik heb er nog nooit zo lang over het schoonmaken gedaan 😅.

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoop dat ze vandaag geen irritatie-plasjes hebben gedaan. 🤞

 

Mijn man had netjes alles extra goed schoongemaakt (ik ook trouwens - hele hok van zijn plek en groene aanslag verwijderd) en toen kwamen ze terug van de opvang en toen heeft Lodewijk op 5!! plekken geplast. Zo van: Ik ben weer thuis - het ruikt niet meer naar mij - nu moet ik gelijk oplossen. En een aantal 's avonds laat, dus dan plast Scarlett eroverheen, want het mag niet teveel naar Lodewijk ruiken, want het is haar territorium! 😂

 

Grappig dat ze van water houden - hier houden ze niet van het geluid van de slang dus dan houden ze zich redelijk afzijdig.

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Weer een weekje terug van vakantie, heerlijk om de Nijntjes weer te zien. Ze doen het allemaal nog😉. Alleen eergisteren toen ik hun wc schoon had gemaakt en even later kwam kijken stond ik wel even raar te kijken: krant die onder op ligt (ligt stro over heen) helemaal gesloopt en zo. Boosdoener was wel duidelijk: Knaag😂. Volgens mij wil ze zeggen dat ze wel wat uitdaging wil: hé jij daar, ‘t wordt saaaaai hier😝😝. Naja, we gaan er weer wat op bedenken (extra schoonmaken? Valt altijd in de smaak bij mevrouw, lekker in de weg lopen🤔😆).

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .